İhbar...

Konu, 'Videolar' kısmında befalcon tarafından paylaşıldı.

1. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Geçen gün haberlerde yasak sezonda tavşan avı yapan bir işadamın videolarını internette paylaşınca çevre ve orman il müdürlüğü av yapılan jip e el koyup satışa çıkarıldığını görmüştüm. Satıştan elde edilecek gelir Çevre ve orman projelerinde kullanılacakmış!

Acaba adını, adresini açık açık belirtmiş olan bu arkadaşa da aynı yaptırım uygulanacak mı?

Aliağa Nemrut Limanında muhtemelen devasa gemilerin yanaştığı devasa iskelelerin altına girip hayatı pahasına avlanıyordur. İskele ayaklarında oluşan kabuklularla beslenen Böyle çipura ve sargozların olduğunu duydum. Allah akıl fikir versin. Yetkililere de harekete geçme gücü versin.

http://www.youtube.com/watch?v=uIR1BmhXx0g

2. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

Neden ihbar etmiyorsunuz? :)

3. serdarkoyuncu

serdarkoyuncu Serdar

Favori Kamış:
    Shimano alivio tele boat 1.80
    Favori Makine:
    Shimano Aceration SW8000PG
    En İyi Avı:
    13kg Sazan
    iyi hoş çok güzelde ihbarın nedeni nedir ben onu anlamış değilim limit aşımı olup olmadığını tam bilemem ama görünüşe göre limit aşımı yok gibi duruyor.avlandığı yeride tam ifşa etmemiş yani varsayımlarla bu iş olmaz.çünkü belki adam der hemen arkamda avladım ben bu balıkları ortada delil yok.isimsiz şikayet edilmiyor yasalar gereği edilsede pek ciddiye alınmıyor.yani şahıs haklı çıkarsa beni karalıyor diye manevi tazminat davası bile açmaya hak kazanır şikayet eden kişinin başı derde girer.ancak avladığı yeri söylemiş olsaydı vede o bölge yasak olmuş olsaydı yada limitler üzerinde derseniz bu iş olur ama ya değilse işte o zaman durum vahim.

4. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Limit aşımı olmamış mı? Adam başı 5 kg balık alabilir. Hadi teknede 3 kişi olsunlar yine de fazla balık var. Tanesi 3 kg lık çupralar var. Ayrıca Ben bu saatten sonra niye ihbar edeyim, Orta da delil mi var? Adam zaten kendini açık açık anlatmış.

5. enginköp

enginköp engin köprülü

isterlerse eğer ceza vermeyi ; bal gibi verirler... Daha önce FAcebook 'a avladığı şahinin resmini koyduğu için 7500 tl ceza kesilen biri ile ilgili bir haber okumuştum.
    FOtoğraf üzerinden ceza verilebiliyorsa bence video üzerinden de çok rahat verilebilir...
    Videodaki şahıs avı 2 kişi yaptığını söylüyor zaten... Sizce 2 kişi için limit aşılmamış gibimi duruyor ? :rolleyes:
    Vİdeonun 3.12 nci saniyesinde zaten diyorki : " balıkların kilosunu söylemeyeceğim diyor " ;) neden acaba ? :rolleyes:
    Avlağı bilenler için videoyu izlediğinde anlaşılması çok ama çok kolay...
    BEn nemrut limanıyım diye bağırıyor :) İnsan o arkada görünen vinçlerin altından geçerken üzerime düşecek diye korkuyor :D

6. rko

rko mustafa

Rahatsız bu adam izleyemedim video yu :)

7. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    memleketin her yanı alabildiğine bohçacı..
    tek dileğim var...

ALLAH cc bu zalim insanlardan hayvanları saklı tutsun...

8. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Asıl youtube da altta yazan yorumları görünce daha çok üzüldüm. Teknik ve taktik isteyenler, tebrikler filan.....!

9. vayacon

vayacon Gürel

Adamın kendisi normal değil ki avı normal olsun :)

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :p :p :p :D

11. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    o bölgeyi tanıyanlara sorum var...

videoda güneşin sol köşeden,sol tarafdan ışık verdiği görülüyor...

bu güneş sabahın güneşimi, yoksa akşam üstü gün batımının güneşimi:confused:

12. mefepe

mefepe M. Fatih PARMAKSIZ

Favori Kamış:
    Okuma carbonite, Dam seafigter, Daiwa minispin
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40s, Okuma compresa
    En İyi Avı:
    sazan 5kg
    Polis veye cenderme bu adamla uğraşmak istemez :)

13. serdarkoyuncu

serdarkoyuncu Serdar

Favori Kamış:
    Shimano alivio tele boat 1.80
    Favori Makine:
    Shimano Aceration SW8000PG
    En İyi Avı:
    13kg Sazan
    limitler aşıldıysa ozaman buyrun şikayet edelim sadece böyle video paylaşıpta gereken mercilerin duymasını beklemek olmaz o şahin vurup facede yayınlayanlar hep şikayet edildi yani durup dururken kimse bu adama ceza kesmez.

14. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Öğleden sonraları ifade ediyor Kadir Abi.

Şöyle tarif edeyim; Adamlar Nemrut Limanı içinde bulunan Büyük iskelelerin altına girip çift çapa atıyorlar. İskelenin iki tarafında büyük ama çok büyük gemiler varsa ne fırtına ne rüzgar ne de dalga tesir etmiyor. Derinlik takribi 25-30 metrelerde olduğu için gündüz de av verebiliyor. O bölgeye kıyı avı için birkaç kez gitmiştim. Botçular anlatmışıtı bu tekniği. Ama gemiler çıkış yapmaması gerek yoksa yarattığı akıntıya çift çapa da çare olmaz. Tehlikeli bir oyun hem de çok tehlikeli. Bu mrsparkle bay sparkle gibi balıklar kafayı yedirmiş olmalı.

15. enginköp

enginköp engin köprülü

Kadir abi videonun çekildiği saat tam öğlene yakın saatler.sen videonun ilk dakkalarına bakıp aldanma.Adamın çipuraları dizerkenki konumuna göre değerlendirmemiz lazım.
    ÇÜnkü güneş videoyu cekenin tam arkasından vuruyor.Yani videoyu çeken kişi tam kuzeye bakıyor.
    Gölge ise videoyu çeken kişinin duruşuna göre saat 12 yönüne düşüyor.
    Akşam üzeri olsa gölge saat 2 leri göstermesi lazım yani ekranın sağında olması lazım gölgenin ; sabah güneşi olsa saat 10 ları göstermesi lazım yani ekranın solunda olması lazım gölgenin.

ABi burada saat 10 ile akşam üzeri 3-4 arası hemen hemen kimse olmuyor.Akşam üzeri 5-6 gibi başlıyor orada ters çevrilmiş tekne sahipleri gelmeye:)akşam suyu acaip balık yapıyor.Antenli mercanından tutda , çok iri karagözleri , sargozları , mırmırları , çipuraları vs. TRofe balık tutmak isteyenlerse gece gelip sabahlıyor burada.Aynen bu elemanın yaptığı gibi...eleman gece gelmiş avı bitirmiş ve öğle saatlerine doğru bu videoyu çekmiş...Buranın çipuraları çok ünlü izmirde.Sebebi ise aynen sinan'ın dediği gibi iskele bacaklarında oluşan midyeler...Artı olarak balıkçı tekneleri ve ağcılar giremiyor bu koca koya :)

BEn balık bulucu ile kıyı taraması yaptım koyun hemen hemen kıyı kısmının çoğu
    kayalık ve yosunluk... Dip oltası ile av çok zor hemen takılıyor attığın takım...
    KIyıdan yaklaşık 100 metre sonra kumluk-balçık başlıyor... sonrası meyilli bir alan ve açıldıkça çok tatlı derinleşiyor...aralarda kayalık bölgeler mevcut denk getirirsen güzel av veriyor.Balçığa gelirsen at gopez çek gopez :)

Dip oltası değilde kıyıdan avlanacakların gezer şamandıralı bir takım yapıp attıkları mesafenin derinliğine göre şamandıra ayarı yapıp avlanmaları lazım...

BU arada sen neden sordun güneşi ? :laughing:

16. Onur Şerefhanoğlu

Onur Şerefhanoğlu Onur

Favori Makine:
    shimano ultegra
    En İyi Avı:
    pisi
    Olta balığı diyor ama bence bunlar paragat balığı çünkü balıkların bazılarının ağzında iğne var.Paragatcılarda tekne seyir halinde olduğundan balıktan iğneyi çıkarmazlar misinayı keserler.

17. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Kıyı için ilk gittiğimde saç baş yolmuştuk olta taktırmaktan. Daha sonra orada kıyılayan bir botçu söyledi en az 100 metreye atış yapmalısınız diye. Hatta bırakın kıyıdan uğraşmayı çevirin bir tekneyi kürekle açıln diye sivri bir akıl vermişti. Biz sivri akıllı olmadığımızdan kıyıdan 100 metre üzeri atışlarla 8-10 tane isparoz, karagöz vs alabilmiştik.

Genelde oraya gittiğimizde çöp toplayıp yakmakla vakit geçiriyoruz:mad:

18. isoylu

isoylu ismail soylu

Arkadaşlar 3/2 NUMARALI AMATÖR AMAÇLI SU ÜRÜNLERİ AVCILIĞINI DÜZENLEYEN TEBLİĞ, TEBLİĞNO:2012/66 BEŞİNCİ BÖLÜM Alan Yasakları ve Sınırlamalar 4.madde şöyle diyor."Limanlarda, balıkçı barınak, barınma ve çekek yerlerinde dalış yapılarak su ürünleri avcılığı yasaktır." hüküm geyet açık ve nettir. bahsettiğiniz yer liman ise rahatlıkla şikayet edebilirsiniz.Yalnız şikayet ederken ilgili kişilere internetten tebliği indirip yazıcı çıktısını alarak verin.Ben ayni tür bir olayı Yalova dereağzı limanında yaşadım.Deniz polisi ihbar hattındaki vatandaş yasak olmadığını belirterek beni azarladı. İkinci sefere aradığımda adamlara madde madde tebliği okuduğum halde işlem yapmadılar.Ancak üçüncü kez aradığımda şube müdürünü aradıklarını söylediklerimin doğru olduğunu özür dileyerek belirttiler ama yapacak birşey yoktu iş işten geçmişti.

19. Kadir Levrek Peşinde

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    güneşi sormamın sebebi..ben zannettimki...bu adam geceden gitmiş o iskeleye..tenhalarda götürmüş balıkları..öyle hesap ettim:)

o tür derin iskeleler her zaman verimli olur.bilimum avcı balıkta olur. izmir in çuprası meşhur..ben 5 buçuk kilo tutanı gördüm.kıyıdan..böyle adamın raporu alkışlanır.
    bu adam övüne övüne bir triplere giriyor..:rolleyes: madem usta kıyıdan tutsun açıkta tutsun bu kadar balığı....

balığın ağzındaki iğne benimde dikkatimi çekmişti..o iğne paragadi iğnesi..
    belki yengeç takmıştır diye sözünü etmedim..

ancak benzer tipte bir dallama..bundan 3 mü 4 yıl önce..30 ile 40 arası levrek almış..öğrendikki.. paragadi döşemiş..

bu insan işi ticarete dökmüş.. ticarete döken adam dan herşey beklenir...

20. KBenekliAla

KBenekliAla Oğuz Kaan

http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=57252 buada benim açtığım konu buradad vide ve fotoğraf delil olarak kabul edilmiş. Bence ihbar için uğraşmak istemiyorsunuz. Çoğu zaman glmeyeceğini bildiğim halde kaçak avcı, ağcı, bohçacı gördüğüm gibi arıyorum kolluk kuvvetini. Çevrede gördüğüm çoğu insan umursamaz benmi kurtarıcam edasında. Ne demişler birlikten kuvvet doğar. Bence hepimiz üzerine gitmeye çalışsak bir şeyleri değiştirebiliriz.