Merhaba değerli forum üyeleri.sizinle bugün benim için çok değerli bir avlak paylaşacağım.ama sizin tecrübelerinizden yararlanmak istiyorum.avlağın uzaydan görünümü,helikopter çekimleri,panaromik çekimleri her türlü resmi elimde mevcuttur.sizden edinmek istediğim bilgiler şöyle olacaktır. bu resimde avlağın fiziki konumu görünmektedir. bu resimde avlağın profilden görünüşü görünmektedir. bu taşlık kısımda eşkina denemeleri yapmak mantıklı olurmu.yada ne denemeliyim burda ? burda denizin en berrak olduğu plaj kısmında gece ne avı yapabilirim ? burada kefal avı yapıyorlar. geceleri su böyle çarşaf gibi oluyor.hayatımda gördüğüm en sakin su.bu hangi balık için bir ipucu ? bu gördüğünüz su ve güneş batımında istavrit 10 lu geliyor.deniz bisikletiyle 200 metre açıktan şu havada 10 lu istavrit alırdım.iri boyda. ve gelelim en önemli soruma.bu altta görmüş olduğunuz resimde 1) eşkina denemelerini nerde yapmalıyım? 2)iskelede projektör mevcut,7 metre derinliği var.şeytan olta iş yaparmı veya başka birşey? 3)stoperli şamandıralı takım için en ideal mevki neresi olur? 4)kumluk plajlar sığ,taşlık plajlar derin. taşlık plajda 10 metrede 4 metre derinlik varken.kumluk plajda 10 metre derinliğe ulaşmak için 40 metreye ulaşmak gerek.bu balık için bir değer yaratırmı.kumluk bölgede gece kalkan avı denemek idealmidir? 5) siz olsanız hangi tarafta hangi takımla ne denemeleri yapardınız ? Herkese verecekleri cevaplar için çok teşekkür ederim bir organizasyon yapmak için gayet müsait biryer ayrıca? burda da fiyatlar hakkında bilgiler mevcut.size garantisini verebilirim hayatımda en güzel tatilimi burda yaptım.2004 den beri her sene 15 gün giderim.ilgilenen hoşuna gidenler varsa internet sitesinden bakabilir.balık için gerçekten güzel bi mera sadece biraz tecrübe gerektiriyor bence oda bende yok malesef.herkese teşekkürler.
kardeşim öncelikle balıktan çok ordaki huzur ve sakinlik sana bol bol yetecektir ben iskeleden 3 sene önce çok iyi kefal almıstım ve kefal istanbuldaki kefaller gibi değildi,gayet lezzetliydi...taşlık denilen alanda ispari,karagöz çıktığını duymustum..ayrıca temmuz ayında süper zargana alınıyor oralardan...ben site içinde bi kaç gün takıldıktan sonra aksam günes batarken armutlu merkezdeki iskeleye gidip çapariyle güzel istavrit almıstım şimdi nasıldır bilemem..ayrıca ordaki iskeleden izmarit vb balıları yemli takımla tutmuştum...sana şimdiden rastgele ...güzel bisiler tutarsan paylaşırsın
Emreciğim Mehabalar. Google'daki taşlık kısımda (belirlediğin yerde) bol balık olacağını umuyorum.Takım olarak; -Dip Olta -Kıbrıs Takım'la Kefal dene. Bol avlar iyi tatiller...
selamlar oncelikle o bolgede yillarca tekne ile avlanmis biri olarak o kayalik bolge dediginiz yerin adi Karaburundur. ve ortalama derinlik 40-50 metre civarindadir. o bolgeye eger tekne ile gidebilirseniz mercan ve kis mevsiminde guzel lufer-palamut alabilirsiniz. Armutlu tatil koyunun ordada yazin guzel istavrit cikar. Eskina icin o bolge pek verimli degildir. Eskina icin daha cok NArli koyunu denemelisiniz. Tatil koyu ile ilgili ise su anki isletmeciyi bilemem ama 4-5 yil onceki isletmeci ise hala ayni - bekar adami sokmuyorlar oraya beni yillar once univde calistigim donemde arayip kayit yaptirmak icin saatlerce dil dokup bekar oldugumu ogrenince telefonu yuzume kapatmislardi ))))
akıntıda var galiba orda biraz. 100 gr yeterli olurmu acaba çapari için. yoksa fazlamı gelir 100 gram.ayrıca orda çapariyi sadece sabah 5-9 arası deneyebilirim çünkü kadınlar plajı oluyo orası :/ akşamda 8 den sonra açılıyo.yemli dip takımı yem olarakda karides veya istavrit taksam sonuç alabilirmiyim yoksa çok takım kaybeder hiçbirşey alamazmıyım
Sevgili Emrecan, müthiş bir araştırma ve analizler yapmışsın, bölgeyle ilgili her türlü bilgiye sahip olduğun ve daha önce güzel avlar yaptığın belli... Ayrıca bir çok sorunda cevabı da vermişsin, yinede bende bildiğim kadarıyla seninle tecrübelerimi paylaşayım Taşlık alanın bitimine yakın küçük iskelede, hazır kıbrıs takımına ekmek sarıp kefal denemesi yapabilirsin oradan güzel ve iri bir kefal almıştım. Kumluk ve taşlık alanın kesiştiği yerdeki kayalıklardan, sabah erken saatlerde üçlü klasik dip takımı ile karagöz ispari türü balıkları deneyebilirsin. Kiralık (yunus) deniz bisikleti ile biraz açılıp, çapari ile istavrit, sardalya ve mezgit tutabilirsin ki garantili bir avdır.Yanına biraz taze ekmek içi alırsan alt çaparilerine küçük küçük yuvarlayıp taktığında mezgitler kesinlikle hayır demez.Ayrıca yunusları kiraladığın yere balık tutmaya çıkacağını söylersen birazda uzun kalabileceğini, pazarlık yapıp fiyatı düşürebilirsin Yanlız arkaya çok insan veya yük binerse ne kadar pedal çevirsende nafile, kıyıya zor dönersin, akıntıyla açılabilirsin, mutlaka dikkat et, hatta mümkünse balığı bulduğun yerde çapa atmayı ihmal etme Ne yazık ki benim olduğum dönemler hep balığın kısır, bizimde biraz acemi olduğumuz zamanlara denk geldiğinden oralardan çok balık almak nasip olmadı.En son iki sene kadar önce gidebilmiştim ama tatil ve kafa dinlemek için mükemmel bir yer:thumb: Eğer imkanınız olursa oraya yakın bir bölge olan (Gemlik-Armutlu arası) Narlı'yı tavsiye edebilirim, hiç gitmek nasip olmadı ancak oraya özel olarak giden insanlar biliyorum.Birgün mutlaka gitmek isterim, bakarsın müsait bir zamanda oraya bir org. yaparız Şimdilik söyleyebileceklerim bunlar, kafana takılan soruların olursa bildiğimizce cevaplayıp yardımcı olmaya çalışırım, sana rastgele ve iyi tatiller...
teşekkürler isa abi sınavlarım bittikten sonra birgün sabah feribotuyla gidip öğlen denize girmeyi akşamüstü ve tüm gecede balık tutup sabah ki feribotla geri dönmeyi düşünüyorum böylece konaklama masrafından kurtulmuş olurum o paraylada 4 saat deniz bisikleti kiralarım keşke beraber gidebilme fırsatımız olsa
GÜZEL KARDEŞİM ÜZGÜNÜM AMA ORDAN KEFAL İZMARİT HARİCİNDE ŞSANSIN VARSA KIRLANGIÇ MEZGİT YAKALAYABİLİRSİN EŞKİNA MIRMIR ŞANSIN SIFIR GİBİ BEN 4 SENEDİR O BÖLGEDE AVLANIYORUM MALESEF DURUM BU SON İKİ SENEDİR KIŞIN BİLE PALAMUT LÜFER YAPMADI AMA BALIK İŞİ KISMET İŞİ SANA RASTGELE...