24.01.2010 tarihinde İhlasın Armutludaki kaplıca evlerine (denizbilimci) Hasan Beyle I.Armutlu Seferine çıkacağız. Şimdi, forumdaki tüm gönül dostlarına sesleniyorum. Ocak ayı içerisinde orada avlanan varsa bölge hakkında bilgiye ihtiyacımız var. Konu hakkında yardımcı olunması dileğiyle....
Azizim, Armutlu'da sert rüzgarların hakim olduğu bu buz gibi havada zaturrus ve bronşitus balıklarını yakalayabilirsiniz. Aman dikkatli olun..
Yıllardır Amutlu tatil köyüne giden ve orda balık tutan biri olarak öncelikle şunu söyleyim. Çok defa açılıp geri dönmekte zorlandığım zamanlar oldu. Orda sanılanın aksine körfeze doğru değil imraliya doğru akıntılar var. Zaten bayanlar playının önündeki burunu geçtiğiniz anda akıntıya kapılıyor tekne. Bunlarla başedebilirseniz şu mevsimde iri istavrit ve şansınız varsa birkaç parça çinekop gelir.
bizimde devremülk var ihlas evlerinde nisan ayında gidiyorum balık yönünden iyi değil akıntının olmaması yüzünden balık giriş çıkışı olmuyor sorduğuma göre sadece eylül ekim gibi lüfer ve istavrit çıkıyormuş başkada fazla birşey yokmuş genelde ispari çıkıyor
Ferit bey selamlar, arkadaşların dediği gibi bu ara oralarda soğuktan buzdan heykeliizi dikerler.Pek birşey çıkacağını zannetmiyorum.İllada balık yemek isterseniz Armutluda iskelenin gemlik tarafındaki balık lokantasına gidip ekrem beye selamlarımı iletirseniz çok güzel mezgit fileto tava yiyebilirsiniz.Bu bölgede avlanan biri olarak fikir beyan etmek istedim rasgele. Ayrıca Fıstıklı limanına gidereniz kooperatif başkanı mustafa beye uğrarayın arkadaşlar size yardımcı olurlar.
Bir Armutlulu olarak bu mevsimde Bozburundan uzak durun derim.Kışın Armutluda pek bulunmadığım için pek bi tahminim yok.Dereağzına veya iskeleye gidip balıkçılarla sohbet edebilirsiniz. Yalnız Armutludaki balık türleri arkadaşların bahsettikleri gibi hiç azımsanamayacak kadar çoktur.
Yahu balık yoksa ne yapayım ben kaplıcayı havuzu mavuzu, neyse biz yine de takımları götürelim ne olur ne olmaz. İdo iskelesinden birşeyler alabiliriz diye düşünüyorum.
av merhaba bende 25 ocakta armutlu ihlastayım oltamı alIcam yanıma yanlız yanıma hangi takımları almam gerekir ? ve hangi balıkları avlıyabilirim ocak ayında yardımcı olabilirsenız sevinirim cunku bu soğukta rezil olmak istemem CEVAPLARSANIZ SEVİNİRİM...
Bende armutluya gideceğim.zargana takımı ve rapala götüreceğim.Hasan Abi nin dediği yer de benim avlağım olacak belki karşılaşırız
Cok aciktan tekneciler sarikanat aliyormus Guzel iri istavritte... bozburun denildigi gibi plaji donunce bambaska bir deniz tatil koyunun onu zargan ovasidir ) sansiniz varsa kirlangicta alabilirsiniz benim yazligim teknisyenler sitesinin yani yukarida bir arkadas cok cesit oldugunu yazmis ama pek katilmiyorum malesef 3-4 senedir teknemle cikmama ragmen pek biseye rastlamadim Not:20 gun once surekli aradigim armutluda yasiyan bir abimiz 100 tane civarinda 1-1.5 kg arasiki bir balikcinin agla yakaladigini soyledi .abimizin sozu benim icin senettir.