Sivrice'de güzel bir pazar sabahı, Conta kaptan ile Kolyoza ve mercana bakacağız, ilk başta kolyoza çaparimizi indirdik ilk atışta yarım çapari kolyoz aldık, sonra bir daha hiç rastgelmedi, bu arada hava çok sakinleşti, Conta kaptana, -hadi kaptan mercana bakalım dedim, nasıl olsa kolyoz yok, bu kolyozlardanda yem keseriz, tamam olur dedi ve doğru Mercan meramıza , kolyozdan taze kesilmiş kanlı şerit yemler hazırladık, ben ikili mercan takımımı kullanıyorum, Conta kaptanada üçlü takımı verdim oda üçlü takımı kullanıyar, iki mera değiştirdik balık alamadık fakat üçüncü taşa geldik ve takımları dibe indirdik aynı anda ben iki mercan aldım tamam taşı bulduk dedik ve tekneyi çapa atmadan kendi haline bırakarak avlanmaya devam ettik, uzun zamandan beri böyle güzel mercan avı yapmamıştık, ne kadar şanslı insanlarız, o kadar güzel bir gün geçirdikki Denizde olmak hele böyle güzel kırmızıları yakalamak inanın insanın ömrüne ömür katıyor,ben ve Conta kaptan sizlere de güzel balık avları dileriz, sevgiler, hepiniz hoşçakalın. Tekneyi kendi haline bırakarak, demir atmadan mercan avı, Mercanları 70 metrede tekneyi kendi haline bırakarak 58 metrelere kadar arayarak aldık, bazı noktalarda demir atarak avlanabilirdik fakat ne olursa olsun demir ve demirin zinciri ve ipi o anda orada bulunan ve oltalarımıza gelen balığı kaçırabilir düşüncesiyle demir atmaktan vazgeçtik, birazda bizlere yükte olacağınıda düşündük bu avımızı demir atmadan gerçekleştirdik, ben genelde teknede tek başıma olduğum zamanlar mercan avında hiç demir atmamadan avlanırım. Hava gayet sakin ve denizde akıntı yoktu ilk balığımız 12.30 civarlarında aldık, iki saat devam eden avımız havanın değişmesi ve suların dip akıntılarının çoğalması ile balık azaldı ve sonra sert bir imbat çıktı bizlerde zaten yeterli balık almış ve birazda yorulmuştuk. Kullandığım takım, 200 gr civarında bir kurşun, 10 cm boyunda iki köstek kştek arası 22 cm son iğne ile kurşun arası gene 22 cm, ikinci köstek ve fırdöndü arası 22 cm, misina 035 asso, kullandığı iğneler , gerçekten çok müthiştiler, başka iğne aramaya gerek yok, VMC Fransız,92 84 PS 3/0 Beden ile köstekler aynı misinadan 035 asso. Takımı dibe indirdikten sonra biraz kaldırıyoruz ve kurşunun yere deydiğini hissetmeliyiz, kurşun bu şekilde yavaş yavaş dibten hareket edecektir, balığın vurduğu vemi kemirdiğini parmağınızda hissediyorsunuz, hafif yukarı doğru bir hareketle balık oltada sonra tekrar aynı hareketi yapıp ikinci balığı alıyorsunuz, Conta kaptan üçüncü balığa kadar bekliyor ben ise ikiden fazla alamadım, zira iğnelerim sadece iki adetti.
Orhan abi selamlar, Conta kaptan ile beraber yine harikalar yaratmışsınız, ben bu keyfe hiç birşeyi değişmem, imreniyorum sizin yaşantınıza,şimdiden afiyet olsun Kalın sağlıcakla...
Harika balıklar.avına gidemesek bile bu şekilde bu miktarda bu boylarda var olduklarını bilmek bile güzel. iyi avlar
Çok teşekkürler Mahmut kardeşim, akşam yemek için balığımızı aldık, sana da nasip olsun, gerçekten denizde olmak ve balık yakalamak başka bir şey, aman iyiki büyük bir şehirde değiliz, burada sevgili dostlarımızla beraber çok güzel bir yaşantımız var, dediğin gibi insan balık tutarak bütün stresten kurtuluyor, doktora gitmeyede gerek kalmıyor, seni de Sivrice'ye bekleriz, sevgiler, hoşçakal.
Vaaayyy , demek ihtiyar balıkçılar. İhtiyar delikanlılar desen herneyse. Orhan Abi dur bakalım, Sivricede hayat resmen uzuyor. İstanbul'un 1 günü , oranın çok gününe bedel. Hele Mustafa Abi kasketi çıkarınca gerçekten gençleşmiş. Allah afiyet versin. Rastgele. Herkese selamlar.
Güzel yorumların ve bizleri motive eden güzel duyguların için çok teşekkürler sevgili Murat kardeşim, gerçekten unutulmaz bir balık avı günü yaşadık bu şekilde her gün olmayacağını hepimiz biliyoruz, işte bu zamanda balığın yediği hatta üçer üçe geldiği bir gündü, ben kalpten sizlere de böyle güzel avlar dilerim, Sivrice'den selamlar, sevgiler, hoşçakalın. Tekneyi kendi haline bırakarak, demir atmadan mercan avı, Mercanları 70 metrede tekneyi kendi haline bırakarak 58 metrelere kadar arayarak aldık, bazı noktalarda demir atarak avlanabilirdik fakat ne olursa olsun demir ve demirin zinciri ve ipi o anda orada bulunan ve oltalarımıza gelen balığı kaçırabilir düşüncesiyle demir atmaktan vazgeçtik, birazda bizlere yükte olacağınıda düşündük bu avımızı demir atmadan gerçekleştirdik, ben genelde teknede tek başıma olduğum zamanlar mercan avında hiç demir atmamadan avlanırım. Hava gayet sakin ve denizde akıntı yoktu ilk balığımız 12.30 civarlarında aldık, iki saat devam eden avımız havanın değişmesi ve suların dip akıntılarının çoğalması ile balık azaldı ve sonra sert bir imbat çıktı bizlerde zaten yeterli balık almış ve birazda yorulmuştuk. Kullandığım takım, 200 gr civarında bir kurşun, 10 cm boyunda iki köstek kştek arası 22 cm son iğne ile kurşun arası gene 22 cm, ikinci köstek ve fırdöndü arası 22 cm, misina 035 asso, kullandığı iğneler , gerçekten çok müthiştiler, başka iğne aramaya gerek yok, VMC Fransız,92 84 PS 3/0 Beden ile köstekler aynı misinadan 035 asso. Takımı dibe indirdikten sonra biraz kaldırıyoruz ve kurşunun yere deydiğini hissetmeliyiz, kurşun bu şekilde yavaş yavaş dibten hareket edecektir, balığın vurduğu vemi kemirdiğini parmağınızda hissediyorsunuz, hafif yukarı doğru bir hareketle balık oltada sonra tekrar aynı hareketi yapıp ikinci balığı alıyorsunuz, Conta kaptan üçüncü balığa kadar bekliyor ben ise ikiden fazla alamadım, zira iğnelerim sadece iki adetti.
Çok teşekkürler sevgili Mesut kardeşim, sana da güzel mercan avları dilerim, dün akşam biraz karnımızın aç oluşu ve denizin de yorgunluğu ile raporu biraz kısa yazdığımı biliyorum, sevgiler, hoşçakal. Tekneyi kendi haline bırakarak, demir atmadan mercan avı, Mercanları 70 metrede tekneyi kendi haline bırakarak 58 metrelere kadar arayarak aldık, bazı noktalarda demir atarak avlanabilirdik fakat ne olursa olsun demir ve demirin zinciri ve ipi o anda orada bulunan ve oltalarımıza gelen balığı kaçırabilir düşüncesiyle demir atmaktan vazgeçtik, birazda bizlere yükte olacağınıda düşündük bu avımızı demir atmadan gerçekleştirdik, ben genelde teknede tek başıma olduğum zamanlar mercan avında hiç demir atmamadan avlanırım. Hava gayet sakin ve denizde akıntı yoktu ilk balığımız 12.30 civarlarında aldık, iki saat devam eden avımız havanın değişmesi ve suların dip akıntılarının çoğalması ile balık azaldı ve sonra sert bir imbat çıktı bizlerde zaten yeterli balık almış ve birazda yorulmuştuk. Kullandığım takım, 200 gr civarında bir kurşun, 10 cm boyunda iki köstek kştek arası 22 cm son iğne ile kurşun arası gene 22 cm, ikinci köstek ve fırdöndü arası 22 cm, misina 035 asso, kullandığı iğneler , gerçekten çok müthiştiler, başka iğne aramaya gerek yok, VMC Fransız,92 84 PS 3/0 Beden ile köstekler aynı misinadan 035 asso. Takımı dibe indirdikten sonra biraz kaldırıyoruz ve kurşunun yere deydiğini hissetmeliyiz, kurşun bu şekilde yavaş yavaş dibten hareket edecektir, balığın vurduğu vemi kemirdiğini parmağınızda hissediyorsunuz, hafif yukarı doğru bir hareketle balık oltada sonra tekrar aynı hareketi yapıp ikinci balığı alıyorsunuz, Conta kaptan üçüncü balığa kadar bekliyor ben ise ikiden fazla alamadım, zira iğnelerim sadece iki adetti.
Çok teşekkürler sevgili Mehmet, inşallah sena da güzel mercanlar nasip olur, yapmış olduğum mercan avı ile bazı ufacıkta olsa kendi mercan avımla ilgili bilgileri de gönderiyorum, sevgiler, hoşçakal. Tekneyi kendi haline bırakarak, demir atmadan mercan avı, Mercanları 70 metrede tekneyi kendi haline bırakarak 58 metrelere kadar arayarak aldık, bazı noktalarda demir atarak avlanabilirdik fakat ne olursa olsun demir ve demirin zinciri ve ipi o anda orada bulunan ve oltalarımıza gelen balığı kaçırabilir düşüncesiyle demir atmaktan vazgeçtik, birazda bizlere yükte olacağınıda düşündük bu avımızı demir atmadan gerçekleştirdik, ben genelde teknede tek başıma olduğum zamanlar mercan avında hiç demir atmamadan avlanırım. Hava gayet sakin ve denizde akıntı yoktu ilk balığımız 12.30 civarlarında aldık, iki saat devam eden avımız havanın değişmesi ve suların dip akıntılarının çoğalması ile balık azaldı ve sonra sert bir imbat çıktı bizlerde zaten yeterli balık almış ve birazda yorulmuştuk. Kullandığım takım, 200 gr civarında bir kurşun, 10 cm boyunda iki köstek kştek arası 22 cm son iğne ile kurşun arası gene 22 cm, ikinci köstek ve fırdöndü arası 22 cm, misina 035 asso, kullandığı iğneler , gerçekten çok müthiştiler, başka iğne aramaya gerek yok, VMC Fransız,92 84 PS 3/0 Beden ile köstekler aynı misinadan 035 asso. Takımı dibe indirdikten sonra biraz kaldırıyoruz ve kurşunun yere deydiğini hissetmeliyiz, kurşun bu şekilde yavaş yavaş dibten hareket edecektir, balığın vurduğu vemi kemirdiğini parmağınızda hissediyorsunuz, hafif yukarı doğru bir hareketle balık oltada sonra tekrar aynı hareketi yapıp ikinci balığı alıyorsunuz, Conta kaptan üçüncü balığa kadar bekliyor ben ise ikiden fazla alamadım, zira iğnelerim sadece iki adetti.
Sevgili canım kardeşim Erdinç'imiz, böyle güzel yorumların ve övgülerin ile bizleri gerçekten gençletiyorun, Sivrice'ye geldiğinde seninle masada da aşık atabilecekmiyiz, sevgiler selamlar hoşçakal, raporun geri kalanınıda gönderiyorum. Tekneyi kendi haline bırakarak, demir atmadan mercan avı, Mercanları 70 metrede tekneyi kendi haline bırakarak 58 metrelere kadar arayarak aldık, bazı noktalarda demir atarak avlanabilirdik fakat ne olursa olsun demir ve demirin zinciri ve ipi o anda orada bulunan ve oltalarımıza gelen balığı kaçırabilir düşüncesiyle demir atmaktan vazgeçtik, birazda bizlere yükte olacağınıda düşündük bu avımızı demir atmadan gerçekleştirdik, ben genelde teknede tek başıma olduğum zamanlar mercan avında hiç demir atmamadan avlanırım. Hava gayet sakin ve denizde akıntı yoktu ilk balığımız 12.30 civarlarında aldık, iki saat devam eden avımız havanın değişmesi ve suların dip akıntılarının çoğalması ile balık azaldı ve sonra sert bir imbat çıktı bizlerde zaten yeterli balık almış ve birazda yorulmuştuk. Kullandığım takım, 200 gr civarında bir kurşun, 10 cm boyunda iki köstek kştek arası 22 cm son iğne ile kurşun arası gene 22 cm, ikinci köstek ve fırdöndü arası 22 cm, misina 035 asso, kullandığı iğneler , gerçekten çok müthiştiler, başka iğne aramaya gerek yok, VMC Fransız,92 84 PS 3/0 Beden ile köstekler aynı misinadan 035 asso. Takımı dibe indirdikten sonra biraz kaldırıyoruz ve kurşunun yere deydiğini hissetmeliyiz, kurşun bu şekilde yavaş yavaş dibten hareket edecektir, balığın vurduğu vemi kemirdiğini parmağınızda hissediyorsunuz, hafif yukarı doğru bir hareketle balık oltada sonra tekrar aynı hareketi yapıp ikinci balığı alıyorsunuz, Conta kaptan üçüncü balığa kadar bekliyor ben ise ikiden fazla alamadım, zira iğnelerim sadece iki adetti.
Çok teşekkürler Okan kardeşim, gerçekten çok güzel bir mercan avı yaşadık, bunun yanında şamata ve gırgır da bir hayli fazlaydı, sena amcası geldi, sana teyzesi geldi , sana dedesi geldi diye esprileride aramızda yapıyorduk, biraz daha bilgiler, ekledim, hoşçakal. Tekneyi kendi haline bırakarak, demir atmadan mercan avı, Mercanları 70 metrede tekneyi kendi haline bırakarak 58 metrelere kadar arayarak aldık, bazı noktalarda demir atarak avlanabilirdik fakat ne olursa olsun demir ve demirin zinciri ve ipi o anda orada bulunan ve oltalarımıza gelen balığı kaçırabilir düşüncesiyle demir atmaktan vazgeçtik, birazda bizlere yükte olacağınıda düşündük bu avımızı demir atmadan gerçekleştirdik, ben genelde teknede tek başıma olduğum zamanlar mercan avında hiç demir atmamadan avlanırım. Hava gayet sakin ve denizde akıntı yoktu ilk balığımız 12.30 civarlarında aldık, iki saat devam eden avımız havanın değişmesi ve suların dip akıntılarının çoğalması ile balık azaldı ve sonra sert bir imbat çıktı bizlerde zaten yeterli balık almış ve birazda yorulmuştuk. Kullandığım takım, 200 gr civarında bir kurşun, 10 cm boyunda iki köstek kştek arası 22 cm son iğne ile kurşun arası gene 22 cm, ikinci köstek ve fırdöndü arası 22 cm, misina 035 asso, kullandığı iğneler , gerçekten çok müthiştiler, başka iğne aramaya gerek yok, VMC Fransız,92 84 PS 3/0 Beden ile köstekler aynı misinadan 035 asso. Takımı dibe indirdikten sonra biraz kaldırıyoruz ve kurşunun yere deydiğini hissetmeliyiz, kurşun bu şekilde yavaş yavaş dibten hareket edecektir, balığın vurduğu vemi kemirdiğini parmağınızda hissediyorsunuz, hafif yukarı doğru bir hareketle balık oltada sonra tekrar aynı hareketi yapıp ikinci balığı alıyorsunuz, Conta kaptan üçüncü balığa kadar bekliyor ben ise ikiden fazla alamadım, zira iğnelerim sadece iki adetti.
çok güzel bir av olmuş orhan abi tebrikler bu arada kullandığın ekipmanlar hakkında bili vermen de güzel olmuş
Güzel yorumların ve övgülerin için, çok teşekkürler sevgili Bahadır kardeşim, inşallah sana da güzel balık avları dilerim. sevgiler, hoşçakal.