İhtiyarın seyir defterinden(Nostaljik av resimlerime devam)

Konu, 'Fotoğraflar' kısmında Vedat Abayoğlu tarafından paylaşıldı.

1. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Değerli üyeler
    Olağanüstü kıt bir mevsim süregelmekte denizlerimizde.Şayet böyle devam ederse,denizlerimizin bittiğini dahi söyleyebiliriz.
    Elbette hemen hergün 3-5 balıkla bir rapor açmak mümkün.Ancak değeri,heyecanı olmalı bir avın.Heveslilere heyecan vermeli.
    Öyleyse haydi, eski defterleri az daha karıştıralım,bakalım neler çıkacak.

Doğu expresi Çetinkaya istasyonuna kadar Dizel lokomatifle çekilirken,daha sonraki ERzincan,Erzurum vede Kars hedefine kömürlü,buharlı lokomatifle çekilmekteydi.Hani şu Şimendifer türünden.
    Ahlıya,pufluya,kimi zaman nerdeyse aşağı atlayabilecek kadar yavaşlayaraktan.
    Böylesine bir seyehat benim için hayli zevkli bir hal alırdı.
    Öyle ya,helede Kemah boğazına girdiğimizde Batı Fıratın neredeyse kıyısından,adeta yapışık giderdi.
    Öyle anlar olurduki,sığlara yayılmış balık sürüleri aniden panikler,suları karıştırıverirdi.Su içmeye inmiş keklik sürüleri,tren geçerken uçmaya bile tenezzül etmezler,sadece koşarak yamaç yukarı kaçışırlardı.
    Hem bir an evvel Erzincana varmayı ister ve hemde bu doyumsuz anların bitmesini istemezdim.
    Kaç kere ara bir İstasyonda iniverip karışırvermek gelirdi içimden.
    Sapanımda hep çantamda olurdu.İnanılmaz atardım,kaç kere havada bile sığırcık indirdiğim olmuştu.Birkaç keklik elbette nasibim olabilirdi.Makaralı oltam,suni yemlerim hep o zamanda vardı.Meppslerim,seffaf tapalı şamandra önüne 3'lü dizilmiş suni sinekli takımlarımı o zamanlar bugünkinden daha maharetle kullanabilirdim.
    Dev bir kasnayı yada Şabotu alıvermek işten bile değildiki.
    Hem bir katil takımım daha vardı.İri kancalı,dört tanesi sırt,sırta lehimle birleştiirilmiş bir çarpma.
    Hani bugünlerde kullanan birisini görüversem,hayli azarlayacağım bir düzen.
    Sığa yayılmış balık sürüsünün gerisine yatırıp,bulanıklıktanda istifade edip,tam üzerlerinden geçerken olanca gücümle asılıp,nerdeyse tam ortasından taktırıverdiğim çok balık avım olmuştu.
    Kulağımızı bükecek kimseler yoktuki,marifet sayardım koca bir balığı yaka,paça dışarı aldığımda.
    Bir çelişki,hem meppsler,hem Fly düzenleri ve hemde koca çarpma.
    İşte bütün bunlar o zamanki balık avlama hırsımın göstergeleridir.
    Ama bal gibi dişi sandığım iri alabalıkların çoğunuda salardım.Taa o zamanlarda dahi saygım büyüktü alalara.
    Şimdilerde ise asla bir tanesini dahi alıkoymam.
    Neyse sonunda varırdım Erzincana.Dinlenmek ne kelime.O zamanlar hayli seyrek minibüslerden birisini yakaladımmıydı hemen ona atlar,Erzincan şehrine dahi uğramadan Mercan dağları sinsilesine en yakın köye inerdim.
    Delimiidir,kaçıkmıdır derlersede aldırmazdımki.Hem kendimi Kanadada falan sanırdım.Ah o Amerikan av mecmuaları yokmu.İşte onları okuya,okuya bu hallere düşmüş,halende iflah olmamış,ihtiyarlığının dahi arkasına sığınmayı becerememiş bir adamım ben.
    Ankara Bit pazarından derlediğim Amerikan askeri artığı sırt çantamın üzerine,birde TROUT TRİP yazardım.Kim anlardıki o yazıyı,ama yazardım,sanki bugünlere yarar gibi,özenle resimlerdim.
    Rus malı Lubitel 2 fotoğraf makinam bence pek güzel çekerdi.Üstelik otomatikte çekerdi.Sevgili kızımın evinde o şimdi,hemde halende çekebiliyor.
    Converse keslerim,slip blujinlerim,hep Amerikan artığıydı.
    Hem oltalarımda öyleydi.Bugünün namlı Ankaralı avcıları ortada yokken,işte ben böylesine avlar yapardım.Doğu Expresinin 3.Mevki tahta kompartmanlarında yer bulamazsam,helanın önündeki sahanlığa serilmiş pırtık uyku tulumum bana yeterdi.
    İşte bazı kareler.
    Sevgi ve saygımla kalınız

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 7 Haziran 2011
  2. ANKA

ANKA Rasim

Favori Kamış:
    Penn Slammer
    Favori Makine:
    Shimano Stella
    En İyi Avı:
    AKYA
    Klavyene sağlık Vedat baba ne güzel yazmışsın zamanın fotorafını çekmek bu olsa gerek,biz bunları göremedik yaş itibarı ile....
    O zamanların avlanmasını av düşüncesiniheyecanını yaşamış olduk seninle
    ellerine sağlık

3. NİHATSUNAR

NİHATSUNAR

Favori Kamış:
    olta ve çapari
    En İyi Avı:
    22 tane sargan
    Helalin var ağabey,gençliğini çok güzel yaşamışsın.Bizim olanaklarımız bu gibi olaylara el vermiyordu.Ancak okuldan kaçarak yaptığımız küçük avlar hariç tabiiki.Takibe devam diyorum.

4. lodoscubarbaros

lodoscubarbaros Barbaros Küpcü

Favori Kamış:
    savage gear bushvacker ve parabellum bombarda-siweida livina Daiwa Jigcaster 3.20
    Favori Makine:
    Okuma Ceymar 40
    En İyi Avı:
    33 cm mırmır,82 cm mıgıri
    Üstadımız
    Gerçekten güzel kareler.Anlatımınıza hayran kalmamak elde değil.En iyi dileklerimle sağlıcakla kalın
    İzmir'den saygılar

5. OMMG

OMMG OKAN

Ne güzel anlatmışsınız,ağzınıza sağlık.Keyifle bir solukta okudum,fotoğraflarda çok güzel,elinize sağlık...

6. İsmail TALAY

İsmail TALAY ismail talay

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    minekop 4 kg 2006 (zıpkın)
    değerli üstadım, önünüzde saygı ile eğiliyorum. Yaşayan bir tarihsiniz siz. ne güzel bir yazı ne güzel resimler.

Resimlerin ne denli paha biçilmez olduğunu gözler önüne serdiniz 30-40 sene evveline ait resimler hala o günlerin yaşanmışlığının delilleri... bubdab böyle bir başka muhafaza edeceğim bende resimlerimi ki, sizin gibi seneler sonra gösterebileyim tıpkı sizin bizlere gösterdiğiniz gibi. Hayranlıkla okudum yazdıklarınızı ve hayranlıkla baktım resimlerinize..

7. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Rasim
    Forumlar ortamına geç katılmış bir kardeşimsin.
    Ancak katılımların,yerinde yorumların gittikce gönlümde yer etmekte ve takdirimi kazanmaktasın.Uzun süreli yer almanı diliyorum.
    Nostaljik av hikayelerimi ve resimlerimi sunmak için daha uygun bir zaman olamazdı diye düşünmekteyim.
    Şükürler olsunki ilgi çekmiştir ve olumlu yanıtlarınızı almaktayım.
    İlgi ve yorumlarına teşekkür ediyorum
    Sevgimle kal

8. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Nihat
    Gençliğimide,müteakip uzun sürebilen hayatımıda gönlüme göre yaşadım.
    Olanaklarımız biizimde çok kıttı.Zavallı annemi az üzmedim,nur içinde yatsın.
    Maddi olarak hayatta bir dikili ağacım olmayabilir.Bunu beceremedim.Ancak becerebilseydimde pek normal olmazdı.Neden,çünki kendini bu kadar balığa ve doğaya vermiş bir insanın manevi kazançtan başka neyi olabilirdiki.
    İşte sizler,kardeşlerim,hobi ve dünya görüşü örtüşen insanlar,sizilerin hepiniz,yorumlarınız,katılımlarınız hepsi benim ödüllerimdir.
    Huysuz ihtiyar çehremi bir yana bırakmanızı diliyorum.
    Gerçek Vedatın kalbi yumuşacıktır ve hepinizi içine alacak kadarda geniştir.
    Sevgimle kal

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İlgi ve yorumlarına çok teşekkür ediyorum sevgili Barboros.
    Sevgimle kal

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    İlgi ve yorumlarına teşekkür ediyorum sevgili Okan.
    Benzer paylaşımlarım sürecektir.
    Sevgimle kal

11. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili İsmail
    İlgi ve yorumlarına çok teşekkür ediyorum.
    O zamanların kıt imkanlarında gerçekleştirdiğim avlarımın belgelerini sanki bugünler için hıfzetmişcesine gösterdiğim çabalarımın mükafatı işte sizlerin olumlu yorumlarınızdır.
    Onlara bakarken içim olağanüstü sızlasada,örnek bir avcı olabilmenin verdiği haz hepsinin ötesindedir.Keza,yitirdiğimiz değerlerimizin neler olduğunu,neler olabileceğini gözler önüne sermek,sanırım bu günkü kuşağın dsoğal kaynaklarımızı koruma ve kollama konusundaki gayretlerini tetikleyecektir.
    Birgün yanına atlayıp geleceğim.
    Sevgimle kal

12. Dentice

Dentice Hasan Hüsnü DEDEOĞLU

Sevgili Vedat Baba,eskisi olsun yenisi olsun tatlı suyu olsun tuzlu suyu olsun tüm raporlarınızı zevkle takip eden bi hemşehrinizim yakın bi zamanda koca koca sinaritlerinde buralarda boy göstereceklerine eminim :) Pazartesi günümü Babakale'de geçirdim ve avlandığınız meraları o güzelim masmavi suları gördükçe denizler daha ölmez dedim içimden :) Oraların havasını soluduktan sonra sanırım bende oralardan bir ev edinmeye karar verdim ciddi ciddi,belki bir gün iki tekne karşılaşırız ve birer sigara uzatırız birbirimize,sevgiyle kalın büyük Usta......

13. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    ustacım gerçekten harika resimler. Balık avı yardımlaşma ile çok daha güzel bir hal alabiliyor.Fotograf ve video çekmekle.Ancak hem balıkla uğraşmak ve bunları o an kayıt altına almakta yardım gerektiriyor. Sen yıllar öncesinden bunu başarmışsın. Şimdi bu kareleri görmek bizlerede nasip oluyor.
    Bu geçtiğimiz cumartesi on gün süren balık avından döndük. Gökçeada nın batı sahillerini 10 ila 50 metreye kadar sonar yardımı ile taradık. Ancak raporunun başında bahsettiğin balığın yok oluşunu ben bizzat bu on günlük avımda yaşayarak gördüm. Durum içler acısı kolyoz ve uskumruları saymazsak yemlide tutulan balık 15 mercan. 15 karagöz, 10 ıskatar ve bunun iki katı kadarda balık küçük olduğundan denize bırakıldı. Bu balıklar beş kişi tarafından on günde tutuldu.Olacak şey değil.Gerçekten vahim bir durum.

Allahtan kıyıda iri kolyoz ve uskumru vardı. Oda geceleri ışık alan yerlerde. Hem yemli hemde sahte ile bol miktarda kolyoz ve uskumru yakaladım.Ancak çok zevkli bir av oldu küçük sahteler çok işe yaradı.her gece 30-50 arası balık aldım yaklaşık % 95 kolyoz kalan % 5 uskuru oldu. Beş tanesi bir kilo geliyordu.

Tabi ekip bu saatlerde keyif yaptığından avlanma esnası ile ilgili bir kayıtta alamadım.
    İnşallah bol balıklı günlere en kısa zamanda döneriz. Hoşçakal

14. KorkutAta

KorkutAta Muharrem

Favori Kamış:
    D.A.M FZ SPIN 215 CM
    Favori Makine:
    Okuma Flame 20
    En İyi Avı:
    sazan, 13,1 kg.; gökkuşağı alası, 2 kg.
    Yaşarken efsane olmak, böyle oluyormuş demek. Elinize, ağzınıza sağlık. Alalar da bayağı büyükmüş (Çadırın üzerindeki şapkayla kıyasladım.).

15. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Hasan
    İlgi ve yorumlarına teşekkür ediyorum.
    7 senedir bura yaşantımda hissettiğim en büyük eksiklik,hakiki ve candan üstelik balığa meraklı bir dost olmuştur.
    Ne yazıkki kısa süreli kalımlarda hemen herşey güzel görünsede,insan içine girdiğinde olayın pekde böyle seyretmediğini anlayabiliiyıor.
    Belki heryerde böyle olumsuzlar olabilmektedir.
    Ama ne yazıkki bugünlerde hissettiğim budur ve İstanbulu hayli özlediğimde hakikattir.
    İnşallah istediğin gibi bir yer bulursun,seninle karşılarız,doyumsuz hasbihal eşliğinde keyflede sigaralarımızı tüttürürüz.
    Ben buralara mahkumum seni bekliyorum.
    Sevgi ve saygımla kal

16. John Dory

John Dory Emre

En İyi Avı:
    Büyük beyaz 70 cl, İstanbul Boğazı
    Diyorsunuz ya Amerikan av dergilerine okur, oradaki avcıların yaptıklarını yapmaya çalışırdım. Fotografları görür görmez sanki 60-70'li yılların yabancı yayınlarından çıkmış fotograflar hissini aldım. Ciddi profesyonellik ve özenle çekilmiş her bir kare. Ne yalan söyleyeyim, bugünün renkli kareleri yanında sönük kalıyor.

17. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Bülent
    İstikrarsız av günleri halende sürmekte olsada,dün kaçırdığımız balık hepsinin üzerine sünger çekebilir nitelikteydi.
    Ben avıma son verip teknemdem karaya ayak basarken,illaki kovamda kayda değer balık olmasını arzu eden,olmayıncada karamsarlığa kapılan birisiyim.
    Tatlısu avlarımda tam tersi olsada,denizde ne yazıkki böyleyim.
    Devamlı balık yazan FF ya bozuldu yada balık yemiyor.
    Böyleside ilk defa başıma gelmekte.FF'e göre olağanüstü balık var.Hem derinde hem sığda ekranı karartacak kadar balık yazmakta.Ama yemiyor,yemiyor.Taze yem çeşit yem,ince takım çapari ne sunsam durum aynı.
    Sonunda çaparimi kupeslerle kerelerce doldurmayı başardım.
    Assosun reisleri ve amatör avcıları bu duruma hayret etmekteler.Oysa Sivrice günlerimdede,ince FC misinalarla uzun aralıklı uzun köstekli bu kabil çaparilerimle herzaman her türlü balığı alabilmekteydim.
    Assos kadırga burnu önleri bence Ege denizinin mevsiminde en bereketli Çupra avı veren bölgesi.Sanırım Kardak kayalıklarından sonra gelmekte.
    Bu mahalde bir aksilik olmazsa Çupra avının doruklarında gezeceğim.İşte o zaman geldiğinde şayet vakit bulursan bu garantili ava seni davet edeceğim.
    Avımız bazen sabaha kadar süren gece avı olacak.
    İşte bu mahali iyice ezberleyebilmek için Assostan balığa çıktığım
    her gün bölgeyi ziyaret ediyorum.
    Burası şu anda bile bereketli bir yer.İnce takım çapari dolaştırıldığında illaki başta kupes olmak üzere arada fangri mercan,istakaroz,melina,izmarit gibi balıklarla kovamız şenlenebiliyor.
    Şu nokta çok çarpıcıydı dünki 7 saat süren avımda.
    Tüm gayretime rağmen sadece bir adet tutabildiğim zarganamı özenle canlı tutma gayretiyle Küçükkuyu istikametine evvelden duyduğum bir bölgeye sinagrit için gittim.
    Güzelce çift iğneyle gagasına ve ensesine iliştirdiğim zarganayı,ilk önce iyice kendisine gelsin diye sabit haldeyken yüzdürdüm.Ensesindeki iğne onu rahatsız edipte nihayetinde alışıp,serbest kalan kuyruğuyla çok güzel yüzmeye başladığında vaad eden yere indirmeye başladım.SAyaklı kurşunum dibe değdiği aanda boşluğunu alıpta bir metre kadar kaldırma çabasındayken çok iri bir balık müthiş asıldı ve ip misina elime oturdu.
    Arkadaşımın elindeki kamışı almak istediğimde o ben çekeyim ne olur deyince hadi bakalım al balığı dedim vede ona bıraktım.
    Ancak kullanmaya alışmaya çalıştığımız Jigging Master PE5 çıkrık bir an partnerimi şaşırttı sarmada zorlandı.
    Çıkrık makarada balığı çekebilmek ancak mücadele kemeriyle daha başarılı ve kolay olabilir.Bu bakımdan kemerinide takmamış olan partnerim balığın ilk hamlelerinden sonra illaki yardım isteyerek takmak istedi.Boşver dediysemde israrı karşısında kemerini taktım ama ve ama
    İşte o esnada fırsattan istifade eden balık tekrar yüklendi arkladaşım hamlesine cevap veremedi,balık kayaya girdi ve olta kitlendi.
    Ben kesik elimle kaldım balıkta maalesef kayasında kaldı zira zedelenen FC leader sonunda dayanamadı ve koptu.
    Bu balık yokluğunda harika olacaktı ama olmadı işte.
    Olsaydı güzel bir rapor ekinde resimlerle sizlere sunabilecektim.
    Seddülbahire,Gökçeadaya giden seni illaki garantili bir sözü vererek buralara davet edeceğim.
    Sevgimle kal

18. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sağol sevgili Korkut.
    O günler öyle günlerdi İşte.
    O yörelerde işte o zamanlar sanırımki oltayla alabalık tutmak ilk bana nasip olmuşturç.Zira oralara ermek için 6 saatlşik bir yayla yürüyüşünü gözel almak gerekmekteydi.
    Her gittiğimde en az 10 günlük kamplar yapar ve bu süreç içersinmde çok kilo verirdim.
    Günde yüzün üstünda alabalık almak olasıydı.Ama hep salardım en büyüklerinden,oda dönüş günümüze yakın zamanalarda irilerinden alıkoyar ce İstanbul yada Ankaraya babama götürmeye çabalardım.
    O resimdfeki harika alalar maalesef İstanbula götürme çabamda,dondurmuş olsamda büyük rötar yapan trenin azizliğine uğramış ve o Ağustos sıcağında trende kokmuş hatta erimiş ve tarafımdan gizlice tranden dışarı atılmışlardır.
    Zira ortalığı koku almaya başlamıştı.
    Sevgimle kal

19. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Güzel iltifatlarına teşekkür ederim sevgili Emre.
    Halende aynı özeni göstermeye çabalarım.
    Sevgimle kal

20. İsmail TALAY

İsmail TALAY ismail talay

Favori Kamış:
    nereus 2817-210 spin
    Favori Makine:
    albastar double30
    En İyi Avı:
    minekop 4 kg 2006 (zıpkın)
    ne güzel olur vedat abim, başımla gözümle her zaman beklerim.