Arkadaşlar merhaba, Bu çıkrık türü makinelerin iki hızlı olanları kıyıdan kullanımda kullanışlı mıdır? Atış gerginliğini iyi ayarlayamadığınız zaman misinanın dolanma problemini biliyorum; ama bu zamanla deneyim kazanılan bir şey sanırım. Bunun dışında boş çekerken yüksek hızla çekmek, dolu çekerken vites düşürüp düşük hızla çekmek çok önemli bir avantaj değil mi? Bunlarla ilgili bir bilgisi olan var mı? Ben bu makineye bayıldım. Nereden baksan fark atıyor. Doğru çalıştırılabilirse iki makine eder bence. Fiyatı da 385 dolar. AVET SXJ 6/4 MC RAPTOR, 3.8/6.3, Bir turda 61 veya 99 cm, 26 lib drag, 454 gram ağırlık ================================================- Marka: AVET Model: SXJ 6/4 MC RAPTOR Kod: AVE-0343 Bilye sayısı: 8 adet yalıtımlı paslanmaz çelik İp/Misina sınıfı: 20-50 lb Mono Kapasite Lib/Yard: 20/200 Örgü kapasite Lib/Yard : 20-350 Çekiş (drag) gücü: Vuruş (?) 17, Full 26 libre Hız (Yavaş)1.vites: 3.8 / 61 cm Hız (Hızlı) 2.vites: 6.3 / 99 cm Ağırlık: 454 gram ================================================
manyetik fren yoksa kullanamazsınız. Her atışta makara dolanır. Ayrıca manyetik fren olsa bile atış sırasında herhangi bir boşluk oluşursa yine makarada dolanma olur. Artı yönleri de bu kadar fazla ama
Modelin adındaki MC harfleri "Magic Cast" demekmiş ve bu da "ayarlanabilir manyetik boşluk alma'lı atış sistemi" anlamında bir teknolojiymiş. "M.C. Cast (Magic Cast) adjustable magnetic anti-backlash cast control system..."
Geçenlerde Boğaz'da yabancı biri küçük bir bait-casting makine ile atış yapıyordu. Bana göstermek için bir atış yaptı ve misina dediğiniz gibi makinenin üstünde birikti. Özellikle yaptı bunu. Sonra "önemli bir sorun değil" dedi "kolaylıkla düzeltilebiliyor" dedi. Öyle mi bilmiyorum. Ama sonuçta bunlar piyasadan kalkmıyorsa, herhalde insanlar bu dezavantajlarıyla baş edebiliyorlar demektir. Daiwa Emblem Pro kullandım. Çok memnundum, ama ağır. Hafif ve daha düşük devirli bir şey alayım dedim, aldım; yenisinde balığı çekmek kolay ve rahat, ama bunda da boş çekerken Emblem Pro'yu özledim Çek çek gelmiyor. O olsa şimdiye kadar tekrar atmıştım dedim O yüzden iki makine eder diyorum. İkisinin de avantajlarını kullanmak mümkün bu modellerde. Ama anlaşılan alışması biraz zaman alacak. Forumda da baktım, çıkrık deneyenler olmuş, ama sonradan nedense sonuçları yazmamışlar. Anlaşılan alışamamışlar ya da becerememişler. Bu umut kırıcı tabi. Ama yine de yurtdışından gelen olursa aldırıp deniycem.
Kimsenin bir tecrübesi yok herhalde. Ben yine de merak ettiğim bazı şeyleri somut olarak sorayım: ======================================================================- 1.Sol el almak gerekir, değil mi? Bütün dünya daha çok sağ el kullanırken sol elin dezavantajı nedir? Tahminime göre kimse kamışı bizim kadar kullanmıyor, daha çok makineyi kullandıkları için sağ el kullanıyorlar. Ama sol el ile kamışı tutup çapari yapmak herhalde pek mümkün değildir. 2.Kamıştaki makine yuvası açısından standart dışı bir özelliği var mıdır. Makine kamışın üst kısmında kalacak, okey. Sonuçta ilk parçada kılavuz olmadığı sürece parçalı kamışın yuva kısmını istediğin gibi yukarı ya da aşağı çevirirsin. 3.Atılacak kurşun ağırlığına bağlı olan bir sorun yoktur değil mi? Yani 50 gramı da 250 gramı da sorunsuz atar herhalde. Yoksa "fazla hafif (ya da fazla ağır) kurşun atarken bu dolanma sorunu artar" gibisinden bir mesele var mı?