iki kancalı şamandıralı olta ile hangi balığı nasıl avlayabilirim?

Konu, 'Tatlı SU Balık Avcılığı' kısmında msalih tarafından paylaşıldı.

1. msalih

msalih m.salih

çok saygı değer ustalarimdan yardım istiyorum ben bir hafta önce yıllardır bastırdığim bir isteğe kapılarak olta aldım ve av mağazasindaki arkadaşlar iki kancali şamandirali bir takım verdiler pazar günü denedim ama hiç birşey olmadı şimdi daha büyük bir golete gideceğim ama başarili olabilirmiyim bilmiyorum çok ıstiyorum ne olur yardım edin şimdiden çok teşekkür ederim

2. gençbalıkçı

gençbalıkçı Erdogan

abi takımdan Çok gideceğin göl durumu önemlidir başarı için .
    gideceğin yerde ne tür balık var önce bunu bilmelisin ona göre takım ve mahzemeyle gitmelisin.
    mesela Şimdi Turna mevsımı acıldı gümüş balıgı veya isimlerini telafuz edemediğim meps ve kaşıklarla avı yapılabılıyor.
    Eğer hedefin yüksekse rekor veya 5 ve üzeri kilogram'lı balıkları tutma peşindeysen tek bildiğim yemleme farz :)
    Benim aktaracaklarım bu kadar daha geniş bilgiyi değerli abilerim sunacaktir.

3. msalih

msalih m.salih

teşekkür ederim verdiğin bilgiler için nasip olursa hafta sonu
    deneyecem

4. msalih

msalih m.salih

Erzurumdaki abilerim bi el atabilirilermi acaba lütfen

5. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Balli abi olaydı iyiydi.. bu takımın bir fotosu var mı? iki iğneli dediğiniz iki köstek li takım mı?? alabalık için mi verdi bu takımı satanlar?

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Evet olaydı iyiydi, aha da oldu. Fatih selamlar gözüm.:)

Salih merhaba, öncelikle hoş geldin.:)
    Yeni olduğun her halinden belli, öyleki tüm avlalarımızn buzlar altında olduğundan bile haberin yok.:D Ama eli kulağında 1 aya varmaz ortam düzelir. Takıma gelince; 2'li köstek zahmetten başka birşey değil. Bir süre ben de kullandım, sanırdım ki çok köstek olunca çok balık avlayacağım ama gördüm ki kazın ayağı hiçte öyle değilmiş. Dip oltasında (yere yatırma) 2'li- 3'lü köstek kullanabilirsin ancak şamandıralı tek kanca her ortamda her balık için idealdir, özellikle tatlısularda.

Aracın varsa bu sıralar Tercan baraj gölünü deneyebilirsin. Ancak yalnız gitmeyesin, kendine bir canyoldaşı (partner diyor bazı büyüklerimiz) bul.:)

7. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    Partner&Canyoldaşı :D

Kalemine Sağlık abi..

8. msalih

msalih m.salih

abi şimdi şöyle anlatmaya çalışayım armudi şamandırası var az altında ardarda 2 tane kancası var alttada küçük bir kurşunu var olta bu şekilde

bir de balli abim yere yatırma ile tek kancayı tarif edebilirmisin abi kendim yapmaya çalışayım bir de abi mepps deneyeyim mi yoksa bana erkenmi olur verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederimmm

9. msalih

msalih m.salih

Abi birde akarsuda ne kullanırım tarif edersen çok memnun olurum
    Ilginize ve bilginize. Çok çok teşekkür ederim saygılarımla

10. msalih

msalih m.salih

balli abi özelden mesaj atmaya çalıştım ama site müsaade etmedi

abi zahmet olacak ama hayrına bi cevap yazsan abi bu kardeşini nasıl mutlu edersin tahmin bile edemezsin..

11. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Balığı tut ver elime der gibisin gurban. Sen tutacan ben değil.

Nasıl tutacan? Aha bak yazmışım yukarıda: "şamandıralı tek kanca her ortamda her balık için idealdir.":)

12. atlen20

atlen20 onur bozkurt

Favori Kamış:
    SIWEIDA-DRAGON
    Favori Makine:
    DAM ATP 360 FD
    En İyi Avı:
    5 kg pullu sazan
    ilk önce şamandıralı takımı sazan için kullanabilirsin.ama daha büyük bir gölette ben dip oltası kullan derim..karar sana kalmış şamandıralı bi sistem kullanacaksan göletin derin yerlerini iyi bilmen gerekir.derin yerlerden trofe balıklar alabilirsinz.rastgele kardeş.