Ustalara danisayim; Denizde, kiyidan at-cek avinda kullanmak uzere asagidaki Daiwa makinalar uygun mudur? Tavsiye eder misiniz? Bunlarin biri 5, digeri 3 bilyali. 3000 veya 4000 buyukluk olarak uygun olur sanirim? Bir de onden kalamali ile geriden kalamali makinalarin fonksiyon ve kullanim kolayligi bakimindan farklari nelerdir? Nasil birsey tercih etmek lazim? Beni bilgilendirebilirseniz sevinirim. Tesekkurler.. http://www.ebay.co.uk/itm/NEW-DAIWA...sLeisure_Fishing_Reels_JN&hash=item43aa2969d3 http://www.ebay.co.uk/itm/Daiwa-Cro...627?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item484289ecd3
İbrahim Kardeşim Konular böyle açılınca, bizlerde gerekli linklere girip bakıyor ve konu hakkında ki bilgi dağarcığımız gelişiyor bu vesile. Bak ne diyeyim size. İkisinide alın.hihi hihi Açıklamalarına göre her ikiside 3+1 BB. Sizin verdiğiniz linktede her ikisi 5+1 BB gözüküyor. Size vereceğim linkte, hem 3000 lik hem 4000 lik modelleri 2 adet birden, 42 Dolar diyor. Sizde yazın, 2 tane 4000 lik değilde, bir tane 3000 lik, bir tane 4000 lik olurmu diye. 2 makina birden, yaklaşı 61 dolar civarı kapıya teslim maliyeti olacak. Kargo dahil. http://global.ebay.com/2-NEW-DAIWA-CROSSFIRE-3iB-SPINNING-REEL-CF4000/310345320424/item http://global.ebay.com/2-NEW-DAIWA-CROSSFIRE-3iB-SPINNING-REEL-CF3000/330610798156/item
Ebay'den Turkiye'ye getirtmek pek avantajli olmuyor sanirim. Malum, fiyata kargo, vs. ekleniyor, astari yuzunden pahaliya geliyor. Zaten pek gerek de yok. Bazi iyi markalarin Turkiye'de uygun fiyatlara bulunabildigini biliyorum. Sitede satista olan modeller arasinda biraz arama yaparsaniz goreceksiniz. Ben yurt disinda oldugum icin bu linkler uzerinden sormustum. Yoksa cok ucuz buldum diye degil. Acikcasi Turkiye ile cok fiyat farki olmuyor. Bazen Turkiye'de daha da ucuza bulunabiliyor. Ben esas makinalarin ozelliklerini daha iyi bilmek icin sordum. Ilginiz icin tesekkur ederim.
Rica ederim , ben de aynı sebepten sordum yurtdışındamısınız diye,dedğiniz gibi Türkiyede aynı ürünler yada benzerleri var.Rasgele...
Tevfik agabey, ilginiz ve yardiminiz icin cok tesekkur ederim. Onerdiginiz sekilde gayet akillica bir alisveris olabilir gerckten de. Sizin verdginiz link Amerikan Ebay linkinden oldugu icin olsa gerek, toplam maliyet anlasilmiyor. Fakat ben ebay.co.uk sitesinden bunlari Ingiltere'ye ucretsiz kargo ile teslim seklinde bulabiliyorum. Yani sanirim oldukca uygun fiyatla alma imkani olabilir. Yalniz benim vermis oldugum limklerdeki makinalardan biri (mavi-gumus renkli olan) 5, digeri (gumus-sari renkli olan) 3 bilyali diyor. Ikisinden birer tane, biri 3000'lik, digeri 4000'lik olursa mesela, toplam kaca gelecek, ona bakayim o halde. Batti balik yan gider diyecegiz bu gidisle . Valla zipkin isinde bu kadar masrafimiz olmuyordu . Saygilar agabey...
Snıf-snıf. Burnuma balık kokusu geliyor, hemi de taa İngiltere'den. "Durmam artık, duranlardan değilim bu saatten sonra, yetti gayri" İbocan doğru mu anladım, olta balıkçılığına start verme heyecanı tüm bunlar he mi? Eğer böyle ise bu çok güzel bir karar. Malzeme araştırmalarına başlanmış ufaktan-ufaktan. Bugün-yarın av raporları da gelir inşallah. Hadi bakalım öncelikle hayırlı olsun, sonrasnda güzel gönlüne denk güzel balıklarını bekliyoruz.
Selamlar, saygilar Nuri agabeyim. Aynen dedigin gibi agabey. Bir malzeme arastirmasidir ki aldi goturdu beni son zamanlarda. "Bu isin de ne cok teferruati varmis, hem de bu alet edevat pek pahaliymis" dedikce ogreniyoruz yavas yavas. Anlayacagin, virusu kaptik agabeycigim. Sonumuz hayir olsun.
İki Daiwa arasında kalınmışsa, en iyisi ikisini birden almaktır. Olmayacak gibiyse, yazı tura atmanında hiç bir mahsuru yoktur. Arkadan kalama hızlıdır. Şak diye açılır, şak diye kapanır. Azıcık oynatmakla bile bir sürü gevşer veya sıkılaşır. Bu yüzden çabuk davranmak gereken durumlarda daha rahat olur. Yani, gölde "durun bir kefal tutayım" derken bir yayın vs. denk gelirse gibi. Önden kalama ise güçlüdür öncelikle. Arkadan kalamaların diskleri küçük olur o daracık yere sığması için. Önden kalama genellikle arkadan kalamanın 2-3 katı gibi daha güçlü olur. Diğer yandan eğer üretici düzgün bir şey yapmışsa, çok hassas şekilde ayarlanabilir. Bu da bilhassa at-çek, canlı yem, sürütme vs. gibi şeylerde çok faydalı olur. Bunlardan hangisi daha bana göredir diyorsanız, tavsiyem önden kalamadır.
Aceminin anlayacagi dilden, acik ve net izahat icin tesekkur ederim. Mesaj alinmistir. Ben de onden kalama daha uygun olacak diye tahmin ettim. Bugun malzemeciye ugrayip makinayi elime aldim, inceledim. Avlakta deneyip av yapinca anlamak lazim gerci ama bana eften puften birseymis gibi geldi. Daiwa dedim, kalitelidir dedim ama bir de gordum ki oyuncak gibi birsey. Yani malzemesi saglam, guvenilir gibi gelmedi. Hafif olusu haricinde olumlu bir fikir vermedi acikcasi. Uzerinde Japon diyor ama tabi bunun orijinal Japon deyip de Cin, Tayvan mali olanlari da varsa onu bilemem.
Bu ufak makineler hep öyle olur zaten Bunlarda hafiflik, sadelik, kolay kullanım esastır. Hafiflik yormasın diye değil, atış yaparken atalet yaratıp atışı bozmasın diyedir. Daiwa bu meselelerde başa güreşen bir şirket. Bu yüzden ürünleri de gayet tatminkar netice verir. Bilmeyenler için, Seiko (Saat) ve EPSON dersem belki hatırlatıcı olur. Daiwa Seiko'nun markası. Aynı holdinge dahiller. Saat gibi çalışıyor olmaları Seiko'ya, yıllarca sorun çıkarmamaları Epson'a benzer.
Aman ustadim, Epson deme de ne dersen de ... Cok cektirmisti bana seneler once. Printer yani. Fakat Seiko benim de ilk goz agrimdir. Ona diyecek laf yok. :thumb: Tavsiyeler icin tesekkurler.
Merhaba uzun zamandır atçek avcılığıyla uğraşıyorum.Naçizane tavsiyem şudur. Bahsettiğiniz makina pek kaliteli bir makina değil malesef.Daiwa var Daiwa var. Daiwa larda tavsiye edebileceğim optimum seviyedeki makina ''exceler'' dır.Görüp incelerseniz ne dediğimi anlarsınız. Benim için her koşulda sağlam ve beni yolda bırakmayacak bir Daiwa derseniz de de ''Caldia'' serisi tavsiye olunur. Ama bütçeyi biraz arttırabilir. Ucuz olsun diye aldığım her av malzemesi,beni mutlaka pişman etmiştir Başlangıç için ''Exceler'' ı ciddi olarak düşünün derim. İzmir'den selamlar.