Merhabalar balıkavı.net sakinleri. Bu konuda çok araştırma yaptım ama istediklerimi alamadım. Ben genellikle sazan ve alabalık avlıyorum daha çok sazan tabiki ve aşağıda iki tane olta bağlama şekli var bunun için hangisi doğru veya fark nedir avantaj veya dezavantajlar, ben klipsli fırdöndü vb kullanmıyorum ve kimi oltalarda 3 taraflı fırdöndüler görüyorum. Oltama avcı ekipmanı hangi düzenekte hazırlamam lazım. Çoğu avımda boş dönüyorum veya istediğim büyüklükte balık alamıyorum acaba düz bir olta yapısı mı kullanıyorum? Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...!!!
biz genelikle şekil 2 yi kullanırız diğeri ise her halde balık yemi götürürken farkına varmasın diye olabilir yem olduğunun
tatlisuda yeniyim fakat gözlemlerin bana sunu gösterdi. dip takimlarinda hedef büyük balik ise takimi baliga hissettirmemek esas. kullanilan malzeme avlagin dip yapisina uyumlu olmali. sazan ve yayin takimlarinda kullanilan kursunlar mutlaka plastik kaplamali olmali. özellikle yayinin metale degdigi anda ortamdan uzaklastigini birçok yerde okudum. bu da kursunu ve firdonduyu yemden uzak tutmayi gerektiriyor. bir diger ögrendigim husus igne seçiminde siyah renkten yana kullanmak. büyük balik için her zaman söylenilen klise bir cümle vardir. büyük balik için büyük igne büyük yem. bunun yaninda vazgeçilmez kural sabirli olmak. büyük balik için yine gerek-sart bir husus "yemleme". bunun belli basli iki tipi var. birincisi baligi yeme alistirma. avlanacaginizyeri belirlediginizde kullanacaginiz yem ile ortami ikiser gun ara ile üç kez yemleme. besinci veya altinci gün av. böylece baligi hem tabandan yemlemeye alistiriyorsunuz hemde kullanacaginiz yeme alistiriyorsunuz. eger böyle uzun vadeli yemleme imkaniniz yok ise ikinci seçenek su sekilde oluyor. suda eriyen torbaya (veya ipe dizerek ) kullanilan yemden parçalayarak doldurup igneye takip o sekilde takimi suya atiyorsunuz ( ben bu sistemi kullaniyorum ). simdi bu bilgiler isiginda sorunuza döndügümde, tatli su avlarinda birinci takimi kullanmak bana daha mantikli geliyor.
İlkinde, kurşun gezer olmalıdır. Balık o zaman yemi alınca, kurşunu hissetmez. Yemi alıp geveleyen balıklarda iyi netice verir. Sazan, çupra, mırmır, kefal vs. gibi. İkincisi ise o haliyle pek fecaattir. Kırlangıç avında biraz anlam ifade eder sadece. Tatlı suda da elbette aynıdır. Bu takım, beden dik duracak şekilde sarkıtma veya kıyıdan atıp bekleme için idealdir. Sazan, turna, alabalık, mırmır vs. için en iyisi değilse de, makul bir çözüm, ilk şekildeki gibi ama tek iğneli takım yapmaktır.
erdem şekil birdeki takım gezer kurşunlu ve tekiğneli olmalı, ikinci resim klasik dip oltasıdır. bence ilk resim tek iğne gezer kurşun çok iyidir avantajı balık huylanmaz, balık tuttuğunda diger iğnelerin balığı kıyıya getirirken takılma ihtimaliortadan kalkar.
O zaman iğne sayısını teke düşürüp gezer kursun ile 1. olta seçeneğini yapıp deniyim ben hiç gezer kurşun kullanmadım sabitti hep. Bilgileriniz için hepinize teşekkür ederim şans yanımızda avlarımız kiloluk olsun
Gezer kurşunlu takım sazan avında her zaman avantajlıdır. Resim yüklemeyi başarabilseydim size bir takım resmi paylaşacaktım ama olmadı. Ama gezer kurşunun ortada olduğu iki iğneli bir takım olmalı. Balık kurşunun ağırlığını hissetmeyeceği için mükemmel sonuç alabilirsiniz.