Sevgili dostlar, İkinci defa Yesilovacık a dogru sabah yine ayni saatlerde yola koyulduk. Bu defa yalnız degildim. Arabada tam 5 kisiydik. Hayalimizde bir onceki seferde yalnız başıma yetişemedigim suru ile karsılasırsak bu defa sartları biz zorlayacaktık. Vardığımızda gun tam agarmak uzereydi. Hemen kayaların ustune yerlesmeye basladık ve ilk olarak ben emektarı atmaya ve cekmeye basladım. Diger arkadaslar da benim emektara benzeyen/aynı olan sahteleri atmaya basladılar. Yine bir süre bos çektik derken Murat arkadaşımız ilk turna ya merhaba dedi ve aldı hemen yanımdaki kayadan. Emektara kızmaya basladım neden iyi calısmıyorsun bak baskaları yakalıyor sende tık yok diye. Muratın yakaladıgı bolgenin hemen arka tarafına attım belki yakalananın esi vardır diye ve tahminlerim dogru cıktı. Emektar beni ilk etapda utandırmadı. Ancak balığı kıyıya iki metra kala son cırpınısını yaptıgında kancasından kurtuldu ve sadece kısa bir süre adrenalin yükselisi oldu ve birden dusuverdi. Cok kızmıstım ama belli etmemeye calısıyordum. Kendi kendime ve emektar ile konusuyordum. Senin dislerini sokecegim ve yerine yenisini takacagim diye. Dedigim gibi yaptim Mersin e dondugumde yeni kancalar taktim. Umudumuz bir daha ki sefere kaldi. Bu arada gun agardı ve sıra diger balık türüne gelmisdi. Yani tombiklere. Bu sefer her zamanki sırıkla atlama sampiyonumu cikarttim ve topun arkasına üçlü tüy ve tek zargana(beyaz) olan takımı taktım. Atışa başladım. Tabii ki biraz ısınma hareketlerinden(boş cekmekten) sonra ilki atladı. Onu aldım kaya üstüne ve kanını akıttıktan sonra devam ettim at ceke. Bu arada diger arkadaslardan Murat da bir tombik aldı. Arkasına ben ikinciyi aldım ve aynı sekilde kanını akıttıktan sonra devam ettim. At cek isine yeni baslayan Altug arkadasımız ilk tombigini yakaladiginda havalara ucuyordu. Hemen yanına gidip balıgı cikarmasina yardım ettim. Kendisine de buradan tesekkur ediyorum cunku ben balıkları yakalarken o da bu arada hem fotograflarımı cekti hem de video yu. Ancak aynı mahareti ben gosteremedim o anda at cek yaptıgımdan. Bu arada bizden biraz uzakta avlanan Hakan arkadasımız da ucan balık yakaladı. Cok guzel gorunuyordu. Onu da fotografladık. Umarım begenirsiniz. Murat arkadasımız kurutacagını soyleyerek bunu aldı. Biz ucan balıkla ilgilenirken Cengiz arkadasımız da tombikten yana nasibini aldı. ve toplamda 5 kisi 6 tobik, 1 turna(barakuda) ve 1 ucan balık olan hasılatı yakalamıs olduk. Belirtmeden de gecemeyecegim yunusların balıklarla yaptıgı dansı. Yunuslar balıkları oyle bir kıstırıyorlardı ki havada tombikler, lüferler ucusuyordu ileride. Bir ara kıyıya kadar indilerse de bize pek fazla balık getirmediler. herhalde onlara nasip olmusdu. Balıklarımızı da temizledikten ve deniz suyuyla yıkadıktan sonra deniz ana ya tesekkur ederek donus yoluna cıktık. Resimler azzz sonra
Hayırlı olsun, dahasına rastgelsin Kenedi bey. Bu resim benim favorim. Duvarlara tablo olacak cinsten. Kaç dakika bakakaldım bilmiyorum. Sağolun.
topun arkasına üçlü tüy ve tek zargana(beyaz) olan tebrikler abi,paylaşım için ayrıca teşekkürler,şu tombik takımını biraz açarmısınız.top,tüy,beden vesaire
tombik ilk tombiğimi yakaladım.yardımları için başta Kenedi Bey olmak üzere tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.Çok güzel bir duyguydu gerçekten.İşe ustalarla başlamanın avantajını iyi kullandığımı düşünüyorum.inşallah son balığım olmaz.
Murat’ın kurutacağını söyleyerek onu alması, Uçan balığın ender bulunan bir balık olduğu anlamına gelir galiba? Bu balığın bizim denizlerimizde bulunma yoğunluğu nedir? Sanki, daha çok tropikal bölgelerin balığı gibi. “Günaydın! Bu balık Kuzey Buz Denizinde de var” derseniz, ona da şaşırmam.
Güzel anlatımınız ve görüntüleriniz için teşekkürler, avınızdaki turnayıda keşke resimleseydiniz. Yalnız birde "Tombik (Gobene)" dediğiniz bence "Yazili Orkinos" ve tebliğ de geçen ise; "Yazılı orkinos Euthynnus alletteratus 45cm 2 adet" Günlük av sınırı ile yayınlanmış.
Nuri bey, Bende Akdenizde avlandığım dönemlerde sık sık karşılaştım bu balıklarla Önünüzden sağınızdan solunuzdan ucup duruyorlar,özelliklede gündüz ve sabah saatlerinde Alanyada bolca görülebilir .
60 veya 80gr(kullanacağın mesina ve makine kapasitesi de onemli) at cek icin kullanilan top, clips arkasina 2.5kulac(bu biraz kullanıcının boyu ve kullanacağı kamış ıle de orantılı) 40-45 lık saglam mesina buna 3 adet tüylü(beyaz kaz tüyünden) saglam olta(10cm köstekli) (yaklaşık 50cm arayla) ve en sona da beyaz 5.5lik zargana takılıyor.