İkinci Yesilovacık Kuşatması

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında 4K-MERSİN tarafından paylaşıldı.

1. 4K-MERSİN

4K-MERSİN Kenedi Sezer

Favori Kamış:
    snap/lineaeffe/shimano kamislar
    Favori Makine:
    Shimano, penn, okuma, kumyang
    En İyi Avı:
    Akya(sarıkuyruk) 10kg
    Sevgili dostlar,
    İkinci defa Yesilovacık a dogru sabah yine ayni saatlerde yola koyulduk.
    Bu defa yalnız degildim. Arabada tam 5 kisiydik. Hayalimizde bir onceki seferde yalnız başıma yetişemedigim suru ile karsılasırsak bu defa sartları biz zorlayacaktık. Vardığımızda gun tam agarmak uzereydi. Hemen kayaların ustune yerlesmeye basladık ve ilk olarak ben emektarı atmaya ve cekmeye basladım. Diger arkadaslar da benim emektara benzeyen/aynı olan sahteleri atmaya basladılar.
    Yine bir süre bos çektik derken Murat arkadaşımız ilk turna ya merhaba dedi ve aldı hemen yanımdaki kayadan. Emektara kızmaya basladım neden iyi calısmıyorsun bak baskaları yakalıyor sende tık yok diye. Muratın yakaladıgı bolgenin hemen arka tarafına attım belki yakalananın esi vardır diye ve tahminlerim dogru cıktı. Emektar beni ilk etapda utandırmadı. Ancak balığı kıyıya iki metra kala son cırpınısını yaptıgında kancasından kurtuldu ve sadece kısa bir süre adrenalin yükselisi oldu ve birden dusuverdi. Cok kızmıstım ama belli etmemeye calısıyordum. Kendi kendime ve emektar ile konusuyordum. Senin dislerini sokecegim ve yerine yenisini takacagim diye. Dedigim gibi yaptim Mersin e dondugumde yeni kancalar taktim. Umudumuz bir daha ki sefere kaldi.

Bu arada gun agardı ve sıra diger balık türüne gelmisdi. Yani tombiklere.
    Bu sefer her zamanki sırıkla atlama sampiyonumu cikarttim ve topun arkasına üçlü tüy ve tek zargana(beyaz) olan takımı taktım. Atışa başladım. Tabii ki biraz ısınma hareketlerinden(boş cekmekten) sonra ilki atladı. Onu aldım kaya üstüne ve kanını akıttıktan sonra devam ettim at ceke. Bu arada diger arkadaslardan Murat da bir tombik aldı. Arkasına ben ikinciyi aldım ve aynı sekilde kanını akıttıktan sonra devam ettim. At cek isine yeni baslayan Altug arkadasımız ilk tombigini yakaladiginda havalara ucuyordu. Hemen yanına gidip balıgı cikarmasina yardım ettim. Kendisine de buradan tesekkur ediyorum cunku ben balıkları yakalarken o da bu arada hem fotograflarımı cekti hem de video yu. Ancak aynı mahareti ben gosteremedim o anda at cek yaptıgımdan.
    Bu arada bizden biraz uzakta avlanan Hakan arkadasımız da ucan balık yakaladı. Cok guzel gorunuyordu. Onu da fotografladık. Umarım begenirsiniz.
    Murat arkadasımız kurutacagını soyleyerek bunu aldı. Biz ucan balıkla ilgilenirken Cengiz arkadasımız da tombikten yana nasibini aldı. ve toplamda 5 kisi 6 tobik, 1 turna(barakuda) ve 1 ucan balık olan hasılatı yakalamıs olduk.

Belirtmeden de gecemeyecegim yunusların balıklarla yaptıgı dansı. Yunuslar balıkları oyle bir kıstırıyorlardı ki havada tombikler, lüferler ucusuyordu ileride. Bir ara kıyıya kadar indilerse de bize pek fazla balık getirmediler. herhalde onlara nasip olmusdu.

Balıklarımızı da temizledikten ve deniz suyuyla yıkadıktan sonra deniz ana ya tesekkur ederek donus yoluna cıktık.

Resimler azzz sonra

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 25 Mart 2009
  2. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Hayırlı olsun, dahasına rastgelsin Kenedi bey.

Bu resim benim favorim.;)

Duvarlara tablo olacak cinsten. Kaç dakika bakakaldım bilmiyorum. Sağolun.:)

3. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    topun arkasına üçlü tüy ve tek zargana(beyaz) olan
    tebrikler abi,paylaşım için ayrıca teşekkürler,şu tombik takımını biraz açarmısınız.top,tüy,beden vesaire:) :)

4. ALTUU

ALTUU ALTU GÜNGÖR

En İyi Avı:
    tombik, 400 gr.
    tombik

ilk tombiğimi yakaladım.yardımları için başta Kenedi Bey olmak üzere tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim.Çok güzel bir duyguydu gerçekten.İşe ustalarla başlamanın avantajını iyi kullandığımı düşünüyorum.inşallah son balığım olmaz.

5. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    herşey çok güzel olmuş allah devamını erdirsin. Resim tek kelimeyle mükemmel

6. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan

Murat’ın kurutacağını söyleyerek onu alması, Uçan balığın ender bulunan bir balık olduğu anlamına gelir galiba? Bu balığın bizim denizlerimizde bulunma yoğunluğu nedir? Sanki, daha çok tropikal bölgelerin balığı gibi. :rolleyes:

“Günaydın! Bu balık Kuzey Buz Denizinde de var” derseniz, ona da şaşırmam.;) :p

7. Nightwalker

Nightwalker Kagan

Rapor da av da sahane, resimler de cok guzel. Tebrikler! :)

8. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Güzel anlatımınız ve görüntüleriniz için teşekkürler, avınızdaki turnayıda keşke resimleseydiniz.

Yalnız birde "Tombik (Gobene)" dediğiniz bence "Yazili Orkinos" ve tebliğ de geçen ise;

"Yazılı orkinos Euthynnus alletteratus 45cm 2 adet"

Günlük av sınırı ile yayınlanmış.

9. unique

unique Cüneyt Eşsiz

Nuri bey,

Bende Akdenizde avlandığım dönemlerde sık sık karşılaştım bu balıklarla :)

Önünüzden sağınızdan solunuzdan ucup duruyorlar,özelliklede gündüz ve sabah saatlerinde Alanyada bolca görülebilir .

10. oltacı1980

oltacı1980 evren gümüş

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Levrek 850 gr Mercan 650 gr
    Gerçekten güzel anlatım ve güzel paylaşım teşekkürler

11. 4K-MERSİN

4K-MERSİN Kenedi Sezer

Favori Kamış:
    snap/lineaeffe/shimano kamislar
    Favori Makine:
    Shimano, penn, okuma, kumyang
    En İyi Avı:
    Akya(sarıkuyruk) 10kg

60 veya 80gr(kullanacağın mesina ve makine kapasitesi de onemli) at cek icin kullanilan top, clips arkasina 2.5kulac(bu biraz kullanıcının boyu ve kullanacağı kamış ıle de orantılı) 40-45 lık saglam mesina buna 3 adet tüylü(beyaz kaz tüyünden) saglam olta(10cm köstekli) (yaklaşık 50cm arayla) ve en sona da beyaz 5.5lik zargana takılıyor.