ilandaki bot için yorumlarınızı alabilirmiyim?

Konu, 'Şişme Botlar' kısmında ozi7 tarafından paylaşıldı.

1. ozi7

ozi7 ozan

Favori Kamış:
    okuma cedros 4.20 tele surf
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a
    Herkese merhabalar,

yıllardır hep bir ufak teknem olsun, kimseye minnet etmeden, teknecilerin(günlük kiralanan balıkçı sandalları) insafına kalmadan istediğim zaman istediğim yerde balığa gideyim istedim. Bugüne kadar hep fiber teknelere baktım ancak, gerek romörk bağlıyacak arabamın olmaması, gerekse bakımları, bağlaması ve evrakları, diğer zorluklarını düşününce bot almanın daha uygun olduğunu düşündüm. hem katlayıp arabamla taşıyabilirim, sadece iki kişi kıyıdan en fazla 500 metre falan açılacağımızı düşününce işimizi fazlasıyla görür ve tecrübe kazanmamız için maliyeti düşük bir yol olur kanatine vardım. formda konu ile ilgili bir çok başlığı okusamda tecrübelerinize ihtiyacımız bir hayli fazla.

ilandaki botu değerlendirmenizi ve fiyat performans olarak yorumlarınızı rica ediyorum. bunun dışında benim için maliyetinin düşük olması önemli bir faktör sizlerin önerebileceğiz motor bot tavsiyesini de duymak isterim. teşekkürler.

2. ozi7

ozi7 ozan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a
  3. tasim yıldız

tasim yıldız

Favori Kamış:
    olta, kamış
    En İyi Avı:
    sazan 4.638 gr.,1,5 kg çipura
    bot harika 2 kişi için ÇOOOOOOKKKKK fazla, onu evden taşımak, arabadan indirmek, kurmak, denize indirmek-denizden çıkarmak, toplamak, araca yüklemek, evde temiz su ile yıkamak, duracağa yere kadar taşımayı göze alabiliyorsan al derim. benim 3 m botum var ilk sene bu işleri seve seve heyecanla yapardım şimdi gına geldi, bu işler için en az 2 saat ayırman lazım

4. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Taso , bıkmış gördüm seni , kardeşim :confused: :D :D :D

5. Selen34

Selen34 Selen

Bizde eşimle birara çok istiyorduk bot almayı ancak tasim arkadaşımızın dediği gibi o kadar işi varmış ki birkaç yorum okuyup duyunca anında vazgeçtik.İleride belki fiber iyi bir tekne alırız deyip konuyu kapatmıştık :)
    Eğer size zor gelmeyecekse bot çok güzel.Ama iyice düşünün derim :)

6. ozi7

ozi7 ozan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    daiwa emp6000a
    peki iki kişi için ideal bot büyüklüğü nedir, balık tutmak amacıyla kullanılacak, en fazla üç kişi olur oda ayda yılda bir. araba bagajında taşınacağınıda hesaba katarsak çift oturma tahtası olan, ideal bot uzunluğu sizce ne olmalı? benim işime gelir küçük olması hemde motoruda küçük alırız böylece, ancak çokda sıkış tıkış olmamalı diye düşünüyorum.

7. c.polat

c.polat

Favori Kamış:
    olta
    Bu bot ,iki kişi için ideal 3 kişi için idare eder:),bende epey bir zamandır bot kullanıyorum,botu şişirince indirmeden saklamak daha iyidir ,bu şekilde romork veya arabanızın üstünde götürebilirsiniz,ben arabanın üstünde götürüyorum.hayırlısı olsun,selamlar.:)

8. volky1991

volky1991 Volkan Aydın

En İyi Avı:
    Şimdilik İstavrit :)
    ben 3 60 seastar kullanıyorum 3 60 bot 2 kişi için biraz büyük 3 20 sizin için ideal dir kardeşimle 3 60 botu kurmak zaptetmek biraz zor ki 2 mizde 2 metreyiz güçte kuvvette bi sorun yok yani :D 3 20 al derim ben ona nazaran biraz daha hafif ve küçük 2 kişi sizi hayli hayli işinizi görür hemde istediğiniz konforlugu sağlar.
    bot ile avlanma konusu ise tamemen sizin malzemenize göstereceğiniz ilgi alaka özen dikkatli bakarsanız hiç bişeycik olmaz hiç m etmeyin siz gayette rahat oluyor bunuda belirteyim.

9. crazy123

crazy123 ALİ

En İyi Avı:
    (EŞKİNA) kaya levreği 1.5 kilo
    : Doh: botu tatlı suyla yıkamak gereklimi yıkanmasa nolur

10. koate

koate Baybora TUĞRUL

Favori Kamış:
    Shimano Alivio BX 240
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500FB, Okuma Octana OT-30
    En İyi Avı:
    gümüş balığı, 4 cm
    aslında iki sebebi var. birincisi botu sudan çıkarttığında ister istemez sağına soluna kum, taş değiyor, değmese bile iç kısmında ayakkabıdan dökülen taş toprak katlandığında botu deliyor.

İkincisi Tuzlu sudan çıkarttığında bekledikçe su buharlaşıp tuzu kalıyor, bu da botun deforme olmasına neden oluyor.

Güzelce yıkayıp paklamadan kaldırırsan; hani böyle çaya bisküviti banarsın da tam ağzına atarken halıya düşer ya, böyle yüzünde acı bir şaşkınlık kalır,
    Tam avlağa varıp da botu çantasından çıkarttığında böyle bir yüz ifaden olur hihi

11. avcı22

avcı22 Mesut Turan

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    yayın 3.4 kilo
    İki kişi için ve taşıma kolaylığı açısından en ideal bot 3 mt olanıdır.Bende ki Kolibri 3 mt botla 3 kişi çok rahat avlanıyoruz.Botu kullanımdan sonra tatlı suyla kesinlikle yıkamak lazım.