cumartesi sabahı saat 04:00'da telaşlı bir hazırlık evresinden sonra 2 öğrencim hakan, oğul, kayınbirader murat, bacanak kağan ve ben 04:30 gibi urla zeytinalanında buluşarak ıldır yollarına kendimizi vurduk... biraz erken gelmiş olacağız ki kaptan biz oraya vardıktan yarım saat sonra geldi... hazırlıklar falan filan derken vurduk kendimizi denize, hoş beş muhabbet ile ilk avlak yerimize geldik...burada yeterince verim alamayınca biraz açığa çıktık...burada da tek tük balıktan sonra daha açıklardaki mercan suyunu denemeye karar verdik... hiç isteyerek yapmadığım halde giderken yeni aldığım ve sadece bulunsun dediğim rapalayı da atmayı ihmal etmedim... yarı yola geldiğimizde benim sırtı şamandıraya takıldı, giderse gitsin diyerek asılmaya başladım ama bir şamandıra 20 m. benimle gelmez heralde!!! bu arada şiddetli bir biçimde karşı koymalar başladı...bu saatten sonra teknede heyecan başladı, herkes ayakta ve ne geldi diye bakıyoruz...sonunda 39 cm.lik baba bir palamut...herkes keyifli herkes mutlu... bu heyecandan sonra geldiğimiz fenerin açıklarında aldığımız mercan ve karagözler keyfimizi iyice arttırdı... günün ilerleyen saatlerinde oğulun ağır birşeyleri çekmeye çalıştığına şahit olduk...sonunda 3 baba hanos ve en allta 850 gr.lık adabeyi... son olarak yemleri kontrol için yukarı çekerken elimden misina aşağı gitmeye başladı...artık sanırım ağzım kulaklarımda idi 500 gr.lık güzel bir istavrit... windfinderın dediği olmaya başlamış saat 3 ten sonra hava sertleşmişti bizde biraz daha sabır dedik ama zevk eziyete dönüşmeye başlayınca artık dayanamadı ve güzel günümüzü noktaladık... oğul ve mercanı oğulun ganimetler hanoslar ve adabeyi hayatımın balığı benim için günün getirdikleri
tebrikler baya güzel geçmiş av. palamut ve istavrit olayı bitirmiş zaten. ama mercanı da yabana atmayalım şansınız her zaman en az bu kadar olsun
Reha, Şimdi okulların kapanmasına az kaldı malumun. Öğrenci kardeşlerimiz bu tuttukları balıklar ile senin derslerden geçmiş sayılırlar değil mi ? Yoksa sınıfta mı kaldılar... Hepinizi tebrik ederim güzel av olmuş, palamut süper.
tebrikler güzel av olmuş,bende bir aydan fazla oldu gidemiyorum balığa sizi görünce kurtlarım debreşti...
Öğrencilerle balık keyfi, ne güzel Tebrik ederim çok keyifli bir gün geçirmişsiniz ve güzel bir av olmuş. Allah daha iyilerini nasip etsin. Rast gelsin...
Reha ne güzel bir şey yaptığın, her şeyden önce bunun için tebrik etmek isterim. Sizler gibi öğretmenler çoğaldıkça bizimde ümitlerimiz çoğalacak. Sağolasın kardeşim, emeğine sağlık Bu arada öğrenci deyip geçmeyelim hocalarını pek geride bırakmamışlar avları ile.
Teoriden pratiğe... Hatırlıyorum o günü.''Fishing club'' adı altında okulunda bir kulüp kuracaktın.Övgü de almıştın yergi de. İsmi Türkçe'leştirelim diyenler de olmuştu, ticaret-profesyonellik gibi yanlış anlaşılmalar da,her zaman olduğu gibi. Amaca bakmadılar sadece detaylara takılı kaldılar. Sen bu aktivite ile en iyi cevabı verdin sanırım. İki amatör daha kazandık sayende, bilinçli avcılar olacaklarına adım gibi eminim.Nede olsa öğretmenlerini az-çok tanıyoruz. Rastgelsin kardeşim, devamını dilerim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=8217&highlight=fishing+club