ileriye atma konusunda...

Konu, 'Kamışlar' kısmında samiyıldız tarafından paylaşıldı.

1. samiyıldız

samiyıldız sami

Favori Kamış:
    Alba star 2793 Force
    Favori Makine:
    Okuma avenger 40
    Arkadaşlar 3.50 kamışım vardı fazla ileriye atamıyordum. diceksinizki ileri atma beceridir bu işte üstad abilerime denettim onlarda benim attığımdan az fazla yere attılar oltayı değiştirdim 3.80 aldım yinede fazla atamıyorum yanımda bir abi var 3.60 lık kamışla uçuruyor resmen ama benin onun kadar atamıyorum bana alışma meselesi dedi kendi oltana alışman lazım dedi doğruluk payı ne kadar birde atma hususunda bana yardımcı olabilirmisiniz .. ?

2. king_barracuda

king_barracuda

yani atma işi kolay uzağa atma işi teferruatlı bi iş.

yani senin makinanla başkaları atıyor sen atamıyorsan dedikelri gibi alışma işi..

yani atılmasa onlarda atamaz.

ama her işin elbette püf noktaları var sana kolaylaştırıcak.. örneğin kamışının üstündeki yazan ağırlıkla taktığın kurşun birbirini tutuyomu..

birde şok misina bağlama dene..

şok misinayı forumda bulabilirsin . o sistemi kur.. ağırlığınıda ayarla. atarsın yani zamanla herşey.

3. samiyıldız

samiyıldız sami

Favori Kamış:
    Alba star 2793 Force
    Favori Makine:
    Okuma avenger 40
    çok teşekkür ederim yorumun için şok misina hakkında biraz daha bilgi verirmisin

4. ozkan_askan

ozkan_askan ÖZKAN AŞKAN

Favori Kamış:
    Alba star 3,90 - Alba Star İstanbul 1942 4,20 cm. D.A.M 2,70 cm. telespin, Alba Star Apache 2.40cm
    Favori Makine:
    Okuma Boxter 65 , Alba Star KK 55 , Lineaeffe rapid seal fd 40 , shimano hyperloop 25
    Uzak mesafe atışları birçok parametreye bağlıdır.
    kamışınızın atarı ile kurşunun ağırlığı orantılı olmalıdır. Atardan fazla yada az ağırlıktaki kurşun verimi düşürür.
    Diğer önemli husus misinanızın kalınlığı. Kalın ve sert misina kafadan kolay boşalmaz. Beraberinde sürtünme artar. İnce ve yumuşak fakat güçlü misana kullanılmalı.
    En önemli kısmı ise atış anında takımı atma şekli ve misinayı bırakma zamanlaması . Erken bırakırsanız takım havalara uçar ama ileriye ivme kazanmaz.
    Geç bırakırsanız direkt önünüze düşürürsünüz. En optimum zamanlama kamış omzunuzun üzerinden geçtikten hemen sonra misinayı bırakmanızdır.
    Kamış uzunluğu da etkendir aslında . Örneğin siz 4,20 mt lik bir kamışla deneme yapın . Biraz daha ileri atış yapabildiğinizi göreceksiniz.
    Atışa hazırlanırken takımı mümkün olduğu kadar gerinize alın ve gergin tutun.
    Savururkende kamış kırılacak diye korkmayın .Eğer 20-30 tl. lik bir kamış almadıysanız :) kamışlar belli bir esneme payı düşünülerek esnek malzemeden imal edilmiştir.
    Omuzdan alın gücünüzü . Sadece kollar ve bileklerle değil , omuzdan başlayarak kollara ve bileklere dağılacak şekilde hepsinden birden güç alın.
    Zamanla ve tecrübe ile zaten bütün bunları kendiliğinizden yapar hale geleceksiniz. yeterki yılmadan usanmadan denemeye devam ;)

5. leventturksoy

leventturksoy levent

Favori Kamış:
    Daiwa Procaster 4.20 surf daiwa crosscast 2.74 spin
    Favori Makine:
    Daiwa Crosscast S 5000 Daiwa Procaster 2500 A spin
    oyle birsey sormussunki trif etmek zor uzak atısın bir cok teknigi vardır ama bu teknikler heryerde kullanamassın inanki tarif edemiyorum bir atıs tarif etmeye calısım kamis 3.50 ise bir kamis boyu misina bırakım senin durdugun noktadan
    7 metre olarak ayarla 3.50 kamis boyu 3.50 misina tam acıylafırlatırken brakmayı nekadar yuksekde yaparsan daha uzun atıslar yaparsın ben kendim 3.50 D.A.M kullanıyorum 120 150 metre atıslar yapıyorum

6. Egeli34

Egeli34 Murat

Favori Kamış:
    Vengeance 420 ,Kombat 420,potenzaSupercore420,UglyStick,Scimatar 270
    Favori Makine:
    Exage 10000fb,Affinity 7000,Salina 2,stradic 4000,pa fliegen
    En İyi Avı:
    ...
    makinanız surf makinasımı bu çok önemli misinanın salımı için
    ve Misina olarak Pelican Dozer i öneriyorum surf için yapılmış çok sağlam bi misinadır .
    şoksuz 60-70 kez 150 gr sallıyorum istediğim yere .
    amatörken sağlam misina daha keyifli av yapmanızı sağlıyacaktır.

7. sami sökeli

sami sökeli sami oguz

Sami kardeşim surf atışlarda bir konu yanlış anlaşılıyor takımı ne kadar uzaga atarsan balık yakalama şansın o kadar fazla gibi hayır hiçte öyle degil ne zaman uzak atış gerekir avlagın taşlık kırmalık yerdir ve bu taşlar 30-40 metre denize dogru ilerler sen kıyıdasın takımını bu taşlık yerden uzaga atman gerekir neden taşlıgın içine düşerse takılma ihtimali vardır normal kıyıda takımı 60-70 metre ileriye atmak yeterlidir bu sarkaç usulüdür çok kişi bunu yapar takımı klipsine kadar kamışın ucunda tutarsın 45 derece geri dogru dönersin takım havada ve ani olarak öne dogru hamle yaparak takımı fırlatırsın , 2 ncisi daha ileri atışlarda kulanılan yerden koparma usulüdür takım 80 derece açıyla arka tarafında yerde durmaktadır ani hamle ile yukarı dogru yarım daire çizerek takımı ileriye atmaktır bunda takım gökyüzüne dogru havalanarak ilerler uzaga gider ama yem olarak mamun türü yumuşak yem kullanıyorsan takım denize düşmeden yemin bir ikisi igneden fırlar gider kalamar sübye kullanıldıgı zaman uygundur ve bu atışta genelde vınnn diye ses duyulur, sana tavsiyem boş bir arazide misinaya sadece atacagın agırlıkta bir kurşun tak ve sarkaç usulde kendini geliştir misinayı tutan işaret parmagını çekme misinayı zamanında bırakma takımın ileriye gitmesine etki eden unsurlardır, bir süre sonra ögreneceksin ve frikik atan bir futbolcu topu nasıl 90'a takıyorsa sende takımı istedigin noktaya gönderip bırakacaksın.

8. samiyıldız

samiyıldız sami

Favori Kamış:
    Alba star 2793 Force
    Favori Makine:
    Okuma avenger 40
    abi 150 metre mi dedin :) sılstar ın 3.50 lik bir kamışı var ama .. kurşun ne kadar kullanıyorsun kaçlı çapari kullanıyorsun 8 li mi 9 lumu ?

9. samiyıldız

samiyıldız sami

Favori Kamış:
    Alba star 2793 Force
    Favori Makine:
    Okuma avenger 40
    öncelikle herkese teşekkür ediyorum yorumlarından dolayı gercekten çok sağolun öncelikle size şöyle bir bilgi veriyim kullandığım makina 3,80 full karbon satın aldığım abi bana surf kamış olarak onu vermişti ben şimdi kaçlı çapari kullaniyim kaç kurşun kullanym .. yanımdaki adamın oltası 3.60 adam 8 li çapari ve 30 gr kurşun kullanıyor ve uçuruyor ..

10. king_barracuda

king_barracuda

oltaların boyu aynı olabilir ama gramlar değişir.. kullanılan malzemeden dolayı.

kurşundaki kullanmak gereken ideal greamlar genelde kamışın üzerinde yazar.

kamış üstündeki yazılara bi göz at.kamışda kullanılan karbon miktarı.. kaç gram atarı olduğu yazar. örneğin 10gr-40gr yazar minimum ve maximum ağırlık.

11. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Heme herşey söylenmiş ayrı ayrı mesajlarda. Hepside önemli faktörler. ekleyecek küçük birşey, kurşun ağırlığı arttıkça kamıştan saldığınız misina boyu artmalı. Yine kamışı ne kadar hızlı savurabildiğinizde bu misina salma hususunda etkili. Ben elim alıştıkça daha çok salmaya başladım. Çünke asıl önemli olan kamışa kazandırdığımız esneme hareketi. Onun için ağır kurşun daha çok hızlanarak dairesel hareketi çabuk tamamlar. Sizin savurma tekniğiniz gelişirsede bu hareketin tamamlanma süresi kısalır. O yüzden tekniğiniz gedliştikçe veya kurşun ağırlaştıkça sarkan misinayı uzatın ki aynı sürede daha çok hız kazanmış olsun ve daha uzağa atabilin.

12. samiyıldız

samiyıldız sami

Favori Kamış:
    Alba star 2793 Force
    Favori Makine:
    Okuma avenger 40
    herkese yardımlarından dolayı çok teşekkür ederim.. çok sağolun :)