Seninde bildiğin gibi ilerya kefal in küçüğüne denir. Avlama tekniğide kefal ile aynı olup, bölgedeki balığın alışkanlığına göre yem seçilmeli (ekmek, hamsi, sardalya). takım olarakda 10-11 no beyaz çapraz iğne, en fazla 0.20 mm misina ile yeldirme, dip yada kıbrıs takım kullanabilirsin. Bereketli avlara...
1- içine bayat ekmek vs... konan kapan şeklinde livara benziyen aparatlar var,çift taraflı huni şeklinde ağzı.balık ekmek diye giriyor ve geri çıkamıyor. ama lütfen ve lütfen levrek ve veya sıyırtmada kullanacağınız balık dışında kalacak yem fazlası balıkları denize iade ediniz, 2- güzel bir su üstü ve veya altı kıbrıs hazırlarsınız 10-12 iğneli,en fazla yarım saatinizi alır yemlik balık tutmanız, eğer kıbrıs ne diye soracak olursanız,forumda takımlar bölümünde tüm detayı belirtilmiş durumda, kolay gele,
. değerli büyüğümüz mufi abinin konularını incelerseniz baya bir açıklayıcı bilgi mevcut. Link : http://www.balikavi.net/forum/search.php?searchid=1410836 .
ilğinize teşekkürler kıbrıs sarması yapıyorum sansıma hep büyük olanlar takılıyor. amacım ufak yakalayıp levrek yemi yapmak ama 10 - 11 no lu iğneyi deneyecegim kalın saglıcakla..
Ben beyaz 11 no lu iğneyi direk makinadan gelen fırdöndüye 1,5 kulaçlık 0.14 misinaya bağlıyorum. Yem kurşunsuz , doğal hareketler yapıyor böylece.
yakınlarda balıkçı varsa palamut kafası iste ensesinden çıkan eti kullanarak avlanmanı tavsiye ederim ince 010-015 misina ucuna 1 adet sinek iğne ve yaprak kurşun kullanarak avlanırsan verim artar balık vurduğu anda ufak bir kasnak yapman ve boşluk bırakmadan çekmen gerekir avı çok kolay bir balık olsada yemi çok kolay tükürebilir yada parçalayabilir bence büyüklerinden daha zor yakalanır rastgele