ilgilenenlere önemle duyurulur!

Konu, 'Genel Konular' kısmında ibetay tarafından paylaşıldı.

1. ibetay

ibetay İBrahim EThem AYaz

Favori Kamış:
    alba leader3234 kamış beta 60 makina
    En İyi Avı:
    500gr kefal 4 kilo istavrit
    arkadaşlar başka bir platformdan gelen mesajı kopyalıyorum.sesimizi duyurmanın bir yolu olduğunu düşünüyorum.
    Trol ve Gırıgır avcılığına 15 gün daha müsade edildi.
    Sevgili dostlarımız;
    Sizlerinde bir çoğunuzun haberlerden duyduğu gibi Trol ve Gırgır avcılığı yasak zamanı 15 Nisanda bitmesi gerekirken , 1 Mayısa ötelendi

Bu gerçekten balık popilasyonunu çok fazla etkileyecek bir durum.
    Buna tepki göstermek için FORUM GRUP DAYANIŞMA platformu üyeleri olarak tepki göstermeye ve aşağıda eklediğim metni dilekce olarak yetkililere ulaştırılmasına karar verdik.

Ne kadar çok bu mesaj yetkililere ulaşırsa o kadar çabuk bu kararı değiştirebiliriz.
    En azından bu kararın değiştirilmesine caba harcarız.

Bu bağlamda şayet yasak uygulanmaz ve 1 Mayısa kadar avlanma izinleri devam ederse,
    balıkçılardan balık almayarak protestomuzu sürdürmememiz gerektiğini öneriyoruz.

Aşağıdaki metnide lütfen hep birlikte yerine ulaştıralım.
    Tepkimizi gösterelim ...........

KKGM Genel Müdür
    Doç. Dr.Muzaffer AYDEMİR maydemir@kkgm.gov.tr

KKGM Genel Müdür Yrd.
    Sn. Durali KOÇAK duralik@kkgm.gov.tr

KKGM Su Ürünleri Hizmetleri D.Bşk.
    Sn. Vahdettim KÜRÜM vahdettink@kkgm.gov.tr

KKGM Su Ürünleri Hizmetleri D.Bşk.Fax Nr: 0 312 419 83 19

Posta adresi:
    Tarım ve Köyişleri Bakanlığı
    Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğü
    Akay Caddesi No: 3
    Bakanlıklar - ANKARA

"

"Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na,

8 Nisan 2009 tarihli gazetelerde çıkan habere göre, Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ'de değişiklik yaparak, trol avcılığına açık karasularda dip trolü ile, tüm denizlerde ise gırgır ağları ile su ürünleri avcılığı yasağının başlama süresini bu yıl için 15 Nisan yerine 1Mayıs'a ertelediğini öğrendik.

Yine aynı habere göre, İstanbul Deniz Mahsulleri Derneği Başkanı Ahmet Menekşe, yasağın başlama süresinin 15 gün ertelenmesini bütün balıkçıların talep ettiğini, bunun denizdeki balık varlığını olumsuz etkilemeyeceğini söylemiş. Menekşe, yaptığı değerlendirmede, bu yıl, son 1,5-2 aydır Ege, Akdeniz ve Karadenizde yaşanan şiddetli fırtınalar nedeniyle doğru dürüst avlanma yapılamadığını ve balıkçıların mağdur olduğunu söylemiş.

Aşağıda imzası bulunan biz, amatör balık avı ile uğraşan kişi, forumlar ve dernekler olarak, balıkların yumurta dökme dönemlerini dikkate alınarak hazırlanan tebliğin, fırtınaların bahane edilerek esnetilmesine şiddetle karşı çıkıyoruz.Çünkü, hergeçen yıl, giderek azalan balık rezervimizin, bu gibi uygulamalardan ve denetim eksikliğinden kaynaklandığını düşünüyoruz.

Bu nedenle, 15 Nisan-1 Mayıs arasında, hiçbir deniz balığını yemeyerek, alınan bu kararı protesto ediyoruz.Gelecekte tüketeceğimiz balıkları korumak adına, sizin de bu yanlıştan döneceğinizi umut ediyoruz.

Saygılarımızla...""""

2. ugur58

ugur58 UGUR

En İyi Avı:
    1.5 kilo mırmır.sıra lüferde...
    hadi beyler mesajları atalım

3. fixahmet

fixahmet AHMET

Favori Kamış:
    Daiwa msp 270
    Favori Makine:
    Ryobi ecusima 4000vi
    En İyi Avı:
    sazan 5150 gr
    eee, bu konuyu bu sitede zaten işledik uzun süre. gene de çabalarınızdan dolayı tebrik ederim sizleri. ben şahsen, tarım bakanlığına faks, başbakana mail yolladım.

4. denizci_kaptan

denizci_kaptan Sami

Açıkçası bana öyle geliyor ki bu sene için yapılacak fazlaca birşey yok. Ani ve hazırlıksız yakalandık.

Ancak delinen bir kural sonraki senelerde genişleyerek devam edeceği unutulmamalıdır. O nedenle birilerinin bir sonraki sene aynı vahim uygulamamayı yapmaması için bu sene elimizden geleni yapalım ki seneye bunu yapmayı düşünemesinler. Bunun için şimdiçok çalışmak lazım.

5. ibetay

ibetay İBrahim EThem AYaz

Favori Kamış:
    alba leader3234 kamış beta 60 makina
    En İyi Avı:
    500gr kefal 4 kilo istavrit
    bu konunun işlendiğini biliyorum.hergün sitedeyim zaten.ben mail adreslerini vermek ve konunun gündemden düşmemesini sağlamak amaçlı açtım.sizlerde ulaşabilirseniz bazı adresleri verin.konuyu tekrarla açın.ola ki bilmeyen, görmeyen ve aramıza yeni katılıp bundan haberdar olmayanlar varsa bilgilensinler.rastgelsin.....