piton yılanı balığı olsa gerek. PİTONUS fishus familyasından. şaka bi yana, valla gerçekten çok ilginç. tabi fake değilse. videonun sonunda da aynı bir yılan gibi suyun dışına sıçraması da acayip.
Ne pitonu ya bi yüzücüşüne bakın kuyruğuna yüzgeçlerina bakın bildiğimiz balık gibi piton bunları yapamaz acaba neyle tutmuşlar.
bu balık ile ilgili geçenlerde neyşınıl da bir belgesel izlemiştim... YILAN BAŞ diyorlar adına... Amerika nehir ve göletlerinde başa bela olmuş , anavatınında ise şifacı olarak kullanılıyor... aşağıda biraz araştırma bilgisi sunayım... saygılarımla... Dev yılanbaş (Channa micropeltes), yılanbaş (Channa) cinsinin en büyük üyesidir. Asya kıtasının güneydoğu bölgelerinden Kuzey Amerika kıtasına kaçak yollarda nticari amaçlarla getirilmiş ve bu kıtada istilacı tür konumuna gelmiştir. Gerçek yaşam alanları ise Güneydoğu Asya ve Hindistan'ın bazı eyaletleridir. Uzunluğu 1 m kadardır. Apırlığı 20 kg civarında, hatta daha fazladır. Kuzeyli yılanbaş (Channa argus), yılanbaş (Channa) cinsinin Çin, Rusya ve Kore'de yaşayan bir üyesidir. ABD bu türü "istilacı" listesine almıştır. Uzunluğu 1 - 1,5 m arasında değişir. Ortalama ağırlığı 7 kg kadardır
Yılan balığı bu çok tehlikeli bir hayvan dişleri vampir gibi bu yüzden vampir ballığıda denildiği oluyor.
bir belgeselde izlemiştim amerikalıların bu balıkla mücadesini..adamların bütün nehirlerini kurutmuş , son derece saldırgan ve obur bir balık.. amerika nehirlerindeki macerası , bu balığı akvaryumda bakmak için getirten insanların , bakamayınca(akvaryumdaki bütün balıkları yiyince) nehire atmaları ve şimdi başa çıkamıyorlar...ve bildiğime göre bu hayvan normal hava soluyabiliyor bu yüzden de kurumadığı sürece su dışında sürünüp kurak mevsimlerde sular çekilse bile başka su yollarına gidip hayatta kalabiliyor...
Bunları trakya bölgesindeki gölcüklerde yakalıyan insanlar var avı çok zevkliymiş çok mücadeleci bir balık. ama lanet bir balık aynı zamanda
Küçüklüğümüzde Şeytandere'de yılan balığına benzer balık yakalıyorduk. Ama bundan farklıydı. Elimizi ısırtıp sudan öyle çıkardığımızı hatırlıyorum.
Böylesi hepimize nasip olur umarım http://www.v-izle.com/Boylesi-hepimize-nasip-olur-umarim-izleAsJ-SAia3SM.html