ben mürefte'de yaşıyorum ve bu öğlen yemek yedikten sonra iskeleye doğru yürüyüş yapayım ve balık varmı diye bakmaya indim,kaya balıkları,gümüş,kefal vardı.asıl amaçım gündüz levrek ispendek geziyormu diye bakmaktı onlar yoktu ama bu yaz ilk defa görüyorum sanırsam deniz anası ama değişik bir canlı geldi gözüme bunun ne olduğunu tanıyan ustalar varmı ve yakın zamanda denizede gireceğiz artık bizlere bir zararı olurmu. RESİMLERİ:
Zararı olur, uzak durun.. Kendi haline bırakın gitsinler.. Öldürmeye vs. çıkarsanız, diğerleri de oraya toplanır.. Denize giderken küçük bir şişeye sirke doldurun. Eğer bir şekilde temas ederseniz, sirkeyle yıkayın, 45 derece ve üzerinde sıcak sirkeli/tuzlu suyun içinde temas eden yerleri (el,ayak vs ise eğer) en az 4 dk tutmayı deneyin. Bu can yakıcı (sıcak su) olduğu için yapamayabilirsiniz. Ama yapabilirseniz, ilerde çekeceğiniz ızdırabı çok azaltacaktır. Bunları yaparkende en yakındaki teşekkülü iyi bir hastaneye doğru yola devam edin..
Cüneyt bunlardan geçen senelerdede vardı son bir aydır yeniçiftlik taraflarında fazlasıyla rastlamaktayız bende cumartesi günü resimlerini çektim kuyruk kısımları 1 ile 3 metre arası değişiyor zehirli olduğu söyleniyor teşekkürler rastgele
Hacı Reis abimin açtığı konuda epey muhabbete konu olmuştu; Ben oradan bir alıntıyı buraya ekliyorum.
Geçen yıl, az ötemizde denize giren bir arkadaşı, fena çarpmışlardı.. İnleye inleye gitmişti, sonradan gördük, dinledik.. Bir hayli keskin bir acı vermiş ve ciddi bir yara izi bırakmış.. Bu yüzden olsa gerek, bu sene herkes onlardan tırsıyor buralarda..
!!!!!!!!!!!!!!!!!Bu denizanasının ölüsüne bile dokunmayın!!!!!!!!!!!!!! Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Su Ürünleri Fakültesi Temel Bilimler Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alparslan, Çanakkale Boğazı'nda görülen kahverengi denizanalarıyla temasta bulunanların ilk yardım servislerine başvurmaları gerektiğini bildirdi. Prof. Dr. Alparslan, yaptığı açıklamada, Gelibolu ilçesi Hamzakoy sahilinde görülen denizanalarına, Tekirdağ bölgesinde de rastlandığını söyledi. Denizanalarının başta deniz kirliliğinin yaşandığı bölgelerde görüldüğünü ifade eden Prof. Dr. Alpaslan, Denizlerin altı çölleşse bile denizanaları üremeye devam edecektir. Öncelikle sorunun nereden kaynaklandığını tespit etmek gerekiyor dedi. "ÖLÜSÜNE DAHİ DOKUNMAYIN" Kahverengi denizanalarının tehlikeli olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Alparslan, şöyle konuştu: Denizanalarının bulunduğu yerlerde yüzülmemesi gerekmektedir. Denizanalarının ölüsüne dahi dokunmamak gerekiyor. Temas edilmesi halinde ise amonyak, sirke gibi maddeler ile temas edilen bölgenin temizlenmesi gerekiyor. Ama en iyisi ilk yardım ünitesine gitmek. Özellikle göz ve hassas bölgelerin denizanasıyla temas etmemesi gerekir. Kaynak : E-Kolay Haber