arkdaşlar artık bende emekliler kervanına katıldım ve benim gibi emekli olan kayınçomla birliklte ankara yakınlarında avlanabileceğimiz yerlere bakıyoruz fakat bunun için elimizde arabalarımızdan baişka birşey yok. forumu gezdik ama böylede bir konu açmak istedik sizler umarım bize yardımcı olacaksınızdr sevgili balık sever avcılar.kendimizi tanıttık yeni ilk konu açılan yerde ordan okuyabilirsiniz bizleri,şimdi gelelim derdimize. biliyoruzki önce bir olta takımımızın olması gerekmektedir sizin tavsiyleriniz bizlar için neler olur ...bizim avlanmak isteidğimiz yerler ankara yakınlarında olması tercihimizdir ve göller ,dereler ,barajlar akarsular gibi yerler bize en uygun yer ,siz ustlar neresidir? ve bir ufak işiimizi görcek olta takımı gibi ekipmanlar alsak neler almamız gerekir Real ve praktikerlerde gördüğümüz bazı haızr setler vardı kamışlı makinalı 39-49 ytlye içinde misinası makinası sonra iğmneleri fln var onlardan alıp ve birazda solcan alıp gidelimmi bu bize yetermi yoksa neler yapalım bize nacizhane biraz akıl verirseniz "tecrübe esasdır" seviniriz .şimdiden yorumlarınızı merakla bekliyor olacağız.....
Ali abi süpersin, Herşeyden önce emekliliğiniz hayırlı olsun, senelerce hizmetten sonra ağız tadıyla keyifli bir emeklilik dönemi geçirmenizi dilerim. Emekli olan ve hayatının kalanını kahve köşelerinde geçirmeyi tercih eden büyüklerimizden olmamanız ayrıca güzellik. Hiç malzeme yok, marketlerde satılan hazır takımlar var, solucan alsak gitsek olur mu? teferruata girmeden, böyle birşey yapsanız olmaz mı? tabiki olur, ne güzel olur, ama çok kaliteli ürünler olmamakla birlikte set halinde satılan takımlar çok verimli değildir. Olmaz mı? olur ama gidip yeni açılış şansınıza şöyle güzel bir aynalı oltanızı ziyaret etse, balığı belki kıyıya alır belki de alamayabilirsiniz. Ben yinede teferruata girip kafanızı karıştırmayacağım, bana tavsiye sorarsanız, malzemecidn çıkıp balık avlayacak vaktiniz kalmaz , Ufaktan başlangış seviye bir takım alıp, acemiliğinizi atana kadar, bir su kenarında doğayla birlikte olma zevkini alın derim. Hoşgeldiniz, allah tadında avlar nasip etsin.
emekliliğiniz hayırlı olsun haziran 15 e kadar sazan yasak turna serbest malzemeciye hangi balığı avlayacağını anlatırsanız size yardımcı olacaktır yada başka bilen bi arkadaşınıza danışın malzeme konusunda önce ufak çaplı bi takım kurun öğrendikçe arkası gelecektir zaten şimdiden rast gele
Ali abi hoş geldiniz.İlk başta avlağınızda ne tür balıklar tutuldunu araştırın derim sonra balığın büyüklüğüne göre tercihlerinizi (misina, makina, kamış ,avcı takımlar,yem gibi ) yaparsınız.Recep abinin dediği gibi sazan yasak ama bu süre zarfında bu balık ile ilgili forumun eşsiz kaynaklarından yaralanın derim sezon başladığında hazırlıklı olursunuz.
Ali abi emekliliginiz hayirli olsun,uzun süre keyfini cikarirsiniz umarim,ilk defa balik avi icin malzeme alacaksaniz,bir 40-80gr atarli en az 3 metre boyu olan kamis,birde buna uygun 50-70 arasinda kafasi olan bir makine,makineyede 30mm capinda misina sardirin,bu tecizatla hem sazan hemde turna avlayabilirsiniz,kücük malzemelere gelince tatlisuda samandira,1-10no igne,üclü igne ve 10gr ile 50 gr arasinda degisik kursun,firdöndü ve stopper gibi her zaman yaninizda bulunmasi gereken malzemelerle balik avlayabilirsiniz...
Ali bey aramıza hoşgeldiniz.Yorucu ve stresli geçen günlerin ardından emeklilik günlerinizin rahat, huzurlu ve güzel geçirmenizi sağlıyacak bir uraşala tanışmak üzeresiniz.Ankaralı olarak av malzemelerimi aldığım , avlaklar hakkında bilgi edinebildiğim,ve bir çok yenişey öğrendiğim bir abimiz var.Kendisi maltepe pazarında av malzemesi satıyor.Abimizin ismi metin,o size hem malzeme konusunda hemde avlaklar konusunda yardımcı olacaktır.En kısa zamanda; av roporlarınızla karşılaşmak dileğiyle..
hepinize teşkkür ediyor ve sorularıma geçiyorum sevgili dostlar.Ankarada bnm hedefim sazan(yasak kalkınca) turna yayın gibi ankaraya yakın yerlerde çıkan tatlısubalıkları avlamaktır. buna uygun olarak sizlerin ilk olarak başlangıç seviyesi olarak tabir ettiğiniz takımın içinden A'dan Z'ye olarak tanımladığınız malzemeler nelerdir dostlar. ve kaç paraya çıkar?. birde bazı sohbetlerde arkdaşlarım kamış kullanmadıklarını fln söyledi bu nasıl oluyor?sadece misina+kurşun+mantar+ ve yem kullanıyorlarmış peki ozman balık geldiğinde nasıl çekilicek,insanın eli hiç acımazmı çekerken onu?
Size sazan avında kendini ıspatlamış minimum fiyatlı ürünler gösteriyim eminim arkadaşlarımda yardımcı olacaktır. Kamış http://www.avmarketi.com/asp/product/6620/2440-361-D-A-M-SPEZI-COMPOSITE-TELE-CARP-3LBS Makina http://www.avmarketi.com/asp/product/5077/OKUMA-IMPACT-IM-65-MAKINE Misina http://www.avmarketi.com/asp/product/11155/0-33-ANGEL-KISS-SOFT-MISINA-300MT İğne http://www.avmarketi.com/asp/product/10009/F795-SASAME-KOAJI-IGNE Size kalan tek şey şamadıralımı yoksa dip takımlamı avınızı gerçekleştireceğiniz.
Turna içinde kaşık,sahte balık,silikon yemler kullanılır.Eyer bu tarz yem kullanıcaksanız hafif atarlı kamışları tercih edin.Ve hızlı devir oranına sahip makinalar kullanın.İstediğiniz balık türü hakkında forumda aratıra bilirsiniz değerli üyelerimizn tecrübelerinden av stillerinden kendize uygun olanı seçebilirsiniz.
saol arkdaşım peki hafif atarlı nedir tam olarak,birde şunu duydum misinaya ilk tık vurulduktan sonra 2. tıkta hızlı bi şekilde olta kendine doğru çekilirmiş balığın ağzına girsin diye,böyle birşey varmı ?ben yıllar önce arkdaşlarımla bir baraja gitmiştim orda oltaları dizmiştik ve uytumuştuk sabaha bir kaç balık vurmuştu diye ,bunun için yorum yapmanız mümkünmü.Bu 2 olay için.şimdiden teşekkürler
slm arkadaşlar ben de dalaman civarında levrek ve karagöz için uygun bi takım önerisi istiyorum sizlerden. Yem olarak kullanabileceğimiz sahte yem misina ve makara seçimi konusunda fiyatı da gözonunde bulundurarak öenrilerde bulunursanırz cok sevinirim...