merhaba arkadaslar, ve sonunda ilk at-cek avimi bugun gerceklestirmis bulunuyorum. resimdeki baligi bugun sabah saat 7 sularinda yakaladim. ekipmanlar: berkley phazer kamis okuma trio s55 makina zara heddon spook sahte herkese rastgele yusuf
bu arada bu baligin cinsinide yazarsaniz sevinirim... bana akya gibi geldi ama googleda akya fotograflari ile karsilastirdigimda bu biraz farkli sanki..
Akya'nın boy limiti en az 30 cm, yani 30 cm altındakileri salmalıyız. Adet olarak da kişibaşı en fazla 3 tane alabiliyoruz.
tebrik ederim yeni sahteniz kendini ispatlamış bu balık orjin akya dır,ara sıra banada denk geliyor bu balık,ama boy limiti düşük,bu balığın ben 15 20 30 40 50 kiloluklarını sık sık görüyorum, bir seferinde aramızda sadece 1mt vardı kefali ağzına katarken gördüm ama itiraf edeyim korkmuştum herşey anlık oldu bitti ağzım açık kaldı birde bunun anası bir babası başka olan türleri var,onlar biraz daha koyu grimsi tonlu,onların eti lezzetli deyil
bizim buralarda da var.ama bizimkiler akya değil.çatalkuyruk denilen başka bir cins sanırım..akyanın çok irilerinden birini de ben görmüştüm at-çek yaparken..üstelik birde balığın arkasına doğru rapalayı salladım..takip etti ama allahtan almadı..yoksa ne yapardım
tesekkur ederim Okan abi... aslinda konunun altina Okan Abi'ye ozel tesekkur paragrafi acmaliydim cunku at-cek'e basladigimdan yana yaptigin yardimlar inkar edilemez
Rica ederim kardeşim, paylaştıklarımızın faydalı olduğunu görmek sevindirdi beni.Trofeler nasip olur inşallah,rastgele kardeşim...