13.01.2012 Cuma Sabahına işten çıkınca Mersin/Bozyazı'ya Balığa gitmenin 1 haftadır programını yapıyorduk. Yağmur ve denizin bozuk olması sürekli soru işaretleri ile kafam karşık. Neyse Cuma sabahı hava şartlarının iyi olacağını düşünerek Nuri ve Mustafa Abi ile buluşup yemlerimizi aldık ve yola cıkmak için hazırlıklarımız tamamladıktan sonra vakit kaybetmeden yola düştük. yolumuz uzun ve benim aklım hava kararmadan varıp bir an önce akşam balığımı almak istiyorum. Bu sebeple radarı da düşünerek sabit 90km hızla silifke taşucu boğsak ağaçlı tesisi aydıncık ve bozyazı toplam 210km. tasucundan sonra yılan gibi toplam 4 saat sürdü neyseki akşam suyuna yetişip vakit kaybetmeden at çek takımımı hazırlayıp mendireğe koştum. Mendirekte iki kişi var. tobimaruyu sardalya olanı taktık lüfer var dediler. Tık yok. Yanımdakine sordum kardeş ne çıkıyor diye birader durna çıkıyor bacak gibi dedi. Neyse hemen sahteyi maxrap beyaz olan ile değiştirdim. İlk atışımı yaptım makinayı iki tur sardım balık üstünde oda ne suyun üstüne çıktı şapırtı kopuyor. Mustafa Abiye seslendim kepçe diye ve kepçe geldi yavruyu (baraküda) aldık. Neşemiz yolun yorgunluğunu unutturdu. Saat 19:00 da kadar devam ettik yolun yorgunluğu ve açlık canıma tak etti sofrayı kurduk. Yeşil zeytin ekmek salamura peynir ve su. Karnımız doyurduk. Yemli ava başladık ama gelen giden yok. Beni uyku bastırdı zira gece çalıştık bir de araba kullanınca yoruldum. 2 Saat kestirdim yer değiştirelim dediler başka yer geçtik. Şöyle bir ayıkma zamanı geçirdim. kamışı elime aldım Mustafa Abi bana şuraya at diyor bende burda ne gezer balık dedim ya sen at bir felan derken. Gittim ilk attım biraz sardım zifiri karanlık balık bastı hopluyor suyun üstünde aha dedim bu levrek neyse kepçeyle aldık baraküda ama akşamkinden biraz daha büyük. Sabah suyuna bişey alamadım. Geri dönüş yolu ağaçlı tesislerinde mola verdik kahvaltı yaptık. resimleride orada çektik. Rast gele Makara : Okuma Octana 40 Sahte : Max Rap 130mm Beyaz Misina : Süper Maxim 0,28 Kamış : Ron Thomson Tyran 2,75 Ben Nuri arkadaşım Mustafa Abim ve Ben Yine Ben
Beş-on yıl önce balık için Bozyazı'ya gidiyorum deseydiniz sizi akıl hastanesine yatırırlardı ama gel gör ki mersin merkez bitirildi, elinize sağlık...
zorlu yolculuk ardından eli boş dönmeyişiniz güzel olmuş, bir mersinli olarak sırf balık tutmak için taa oralara gitmek hakkatten zor iş, ama mersin merkez hakkatten bitik...
yorumlar için herkese teşekkür ederim. Bozyazı limanının içerisinden yakaladım. Fotoğrafları Babadıl tarafında Ağaçlı Tesislerinde çektik. Bozyazıya turna için gitmedik ben lüfer için gittim arkadaşlarım yemli ile avlanıp çupra ve karakulak için uğraştı yani turnalar sürpriz oldu desek yeri olur.