İlk Av Raporu.

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında Cihan_C tarafından paylaşıldı.

1. Cihan_C

Cihan_C Cihan

Favori Kamış:
    Farketmez
    Favori Makine:
    Daha Öğreniyorum
    En İyi Avı:
    Balıkları Besliyoruz daha
    Tarih: 04/12/2010 saat: Sabah 03:00 08:00
    Yer: Hatay Samandağ

3 Aya yakın bir süredir başlayan bu balık merakı gün geçtikçe dahada artmakta. İlk başlarda beraber gidip muhabbet ortamı olarak gördüğüm bu hoby şimdi had safada :) Geçtiğimiz aylarda her ne kadar balığa gitsemde hayal ettiğim sonuçları alamadım. Gerek tatlı su gerekse denizde umduğumu bir türlü bulamıyordum. Yemleri hazırlayıp gitsekte hep hüsran ile dönüyorduk. Ama kuzenim ile inadına devam ediyorduk. Sözü fazla uzatmadan dilimin döndüğü kadarı ile raporumu sunayım.

Kuzenim ile hiç hesapta yokken Cuma akşam vakti gece için balığa gitmeye karar verdik. Ancak yem için vakit kısıtlıydı. Hemen balık haline giderek karides aldım. Biraz da alternatif olsun diyerek tavuk göhsü aldım.( Tuzlu ve şekerli bir karşımı yaptım) Gece saat:04:00 diye sözleşsekte gece saat 02:00'de kuzenimi aradım. Uyumadığını oturduğunu söyledi. Hadi o zaman çıkalım dedik. Havanın soğuk olacağı bizi korkutoyurdu. Ancak yola çıkmıştık. saat:03:00 gibi Samadağ'a yetiştik. Hava 23-24 derece idi. Çok şaşırmıştık. Hemen takımları hazırlayıp oltalarımızı deniz ile buluşturduk. Ancak saat 05:00'a kadar bir kaç vuruştan başka bir şey yoktu. Ben kuzene limana geçelim dedim. ve hemen akabinde limana geçtik. orada da takımlara bir kaç ufak vuruş oldu. ama birşey elde edemedik. Günün ağarma vakti geldiğinden ben her ne kadar yemli takımla tutmayı başaramadığım balığı at-çek yöntemi ile tutma hayali kuruyordum. Hemen çantamda bulunan sahteyi çıkartıp 50 grm şamandıra ucuna arada 5 metre mesafe ile bağladım. Hiç umudum yoktu ama deli cesareti derler ya :)) Başladım At çek yapmaya... yine formlardaki izlediğim videolardan da feyz alarak kendimce aksiyon yapmaya çalışıyordum. 1-2-3-4 derken kolum ağrımaya başlamıştı. Zaten limanda da at çekmi yapılırdı ki ? Tam umutsuzluğa düşerken kıyıya doğru çektiğim sahtemin 2-3 metre kalasıya birden ağırlaştığını hissettim. Ben o an balık olduğu aklımın ucundan geçmiyor ki " ulan yine neye takıldı bu " diye söylenirken hızlı bir şekilde kıyıya oltamı çektim. Hava yarı karanlık yarı aydınlık. Beyaz uzun birşey oltamın ucunda ben Korkmuşum bu ne dir diye :)) kuzene sesleniyorum " kuzen bu ne ya " balık dediğin tombul normal birşey olur bu nedir :))))
    Arkadan bizi izleyen kurt amca yaklaştı yerde zıplayan balığı sahteden çıkardı ben hala baka kalmışım.. Eline aldı. Bu kayış balığı eti çok lezzetlidir ama bunu nasıl buradan çıkardınız alalala diye söylenerek gitti.
    Ben şaşkınım hemen balığı yerine koyduktan sonra tekrar at çeklere devam ettim. 1-2- yine atladılar. 2-3 defa yine sahteye saldırdılar ama bunlarda birşey dikkatimi çekti. Bunlar arkadan değil yan taraflardan saldırıyorlar... Kısmet olmadı. Gün aydınlandı. Biraz daha at-çek ile uğraştık. Ama olmadı tekrar yemli takıma döndük. Fakat Akdeniz'in belası balon balığı gün ile beraber gelmişti. Bir kaç limit altı balığı geri suya iade ederken saat:08:00 gibi avımızı sonlandırıp evin yolunu tuttuk...​

Not: Fotoğraf makinasını yanımızda olmadığından resimler evde çekilmiştir.

Son düzenleme: 5 Aralık 2010
  2. ceranımoo_ist

ceranımoo_ist Yakup BULUT

Favori Kamış:
    okuma,linelife,remixon
    Favori Makine:
    Favorim Shimano Sahara 3000FD , Okuma İmpact 65,Okuma Eclipz ez 65
    En İyi Avı:
    levrek,çupra,yazılı orkinos, ceylan .....
    Cihan ilk yorum benden olsun, raporunu soluksuz okudum gerçekten, yüreğine sağlık, sen bu azimle devam et mutlaka sonucunu en kısa zamanda göreceksin,tecrübe kazandıkça güzel avlarda seninle olacak buna hiç şüphem yok,,,

3. Kadir Levrek Peşinde

Kadir Levrek Peşinde SİDEPRENSİ eski nick im

Favori Kamış:
    OKUMA ALUMİNA SPİN KAMIŞ 240cm
    Favori Makine:
    süper passion 740m ve küçük kardeşleri
    En İyi Avı:
    süper maxim misina :9
    Tebrikler Cihan kardeş afiyet olsun:) bu palaska balığı oltaya atladımı taşa takılmış gibi oluyor ilk saniyelerde:) bu balık gece avlanır,bu aralar turna zamanı o atlıyanlar belkide turna olabilir,at çek e devam etmeni öneririm,ve liman içini de taramayı es geçme:) kolay gelsin

4. turty

turty turan

Favori Kamış:
    FOX HORİZON SFD
    Favori Makine:
    FOX STRATOS FS 12000 MAG
    En İyi Avı:
    TROFE SAZAN 39.50 :) nasipse
    tebrikler güzel rapor heyecanla okudum avların daim olması dileğiyle dahan büyükleri gelsin oltayı çıkaramayasın :)))

5. vahit

vahit vahit gökşen

tebrikler...bulunduğun yerden daha verimli avlar yapmak istiyosan özelliklede levrek için 25-30gr mantar arkasına 2 adet kaz tüyü en sonada slikon zargana koyulmuş çaparili takımı öneririm.mantar arkası en fazla 2-2,5 metre olacağı için daha fazla uzağada daha rahatça atabilirsin.

6. djquzen

djquzen ali

Kuzen valla ben bile avda yanında olmama rağmen okuduklarımdan daha fazla heyecanlandım :) tebrikler . Allah daha iyi avlar nasip etsin .

7. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Avın için tebrikler Cihan kardes..
    ve güzel sunumun içinse tesekkürler..
    kayış balıgı geldiyse atçekte boş geçmessin o avlaktan.
    tadı amcanın dediği gibi güzel değildir sakın yagda kızartayım deme yiyemessin ama mangalda ben begeniyorum fena değil.
    o balıgın kendi kuyrugundan 1-2 karıs kadar kesip kuyrugunu birdahaki ava yemlik olarak saklayabilirsin. 30-50 gr şamandıra arkasına 1-1.5 kulaçta misina fırdöndü ve 10 cm kadar çelik misina, 1 yada 2 numara iğnen işte kayış (palaska) takımın hazır. tutması çok zevklidir ama sıkılmassan çünkü doymak nedir bilmezler..
    ha birde ufak bir hatırlatma iğneyi dikkatli çıkar dişlerini gördün aman haa..
    son olarak birden fazlaysa tutacagın kayış balıgı suya sepetle salma birbirlerini yiyolar yamyamlar :D

8. Snoek

Snoek Gurbuz

Favori Kamış:
    Ultimate Team (Thypoon)
    Favori Makine:
    Rozemijer Precicion
    En İyi Avı:
    Sudak 94 santim 7,5 kilo
    Tebrikler Cihan azim sabiri yener.
    Umarim ileride cok daha guzel avlar yaparsin.

9. modena

modena

tebrikler...ilk raporunun hayırlı olsun...

yakaladığın balığın irilerini yakalamak çok daha keyifli olur...çok mücadeleci kolay pes etmeyen bir balıktır...

at-çek çok keyifli bir av stilidir...sakın pes etme inatçı...çünkü bu inadın sonu hep mutlu olur...;)

daha nice keyifli avlara...balığın bol olsun...

10. Cihan_C

Cihan_C Cihan

Favori Kamış:
    Farketmez
    Favori Makine:
    Daha Öğreniyorum
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim bilader. Sen en kısa zamanda gelde beraber gidelim biraz senden tecrübe kazanalım. Sonuçta biz acemiyiz...

Teşekkür ederim. Daha iyilieri senin olsun..
    Doğru söylüyorsun abi ben taşa takılıldı sandım son anda atladı zaten. hatta denizden ilk çıktığında hava yarı karanlık olduğundan ben poşet felan sandım. Zıplayınca anladım balık olduğunu. Zaten yemle uğraşmaktan bıkmıştım at-çek olayı daha iyi ;-))

Teşekkürler abi. Fazlada büyük olmasın acemiyiz sonuçta tutamaz isek bu defa ona içimiz yanar :)))

Teşekkürler abi. Benim amacım levrek ama Samandağ'da pek kıyıya yaklaşmıyorlar. Dinamit ve ağ çok atılıyor... Ama İskenderun'da bunu deneyeceğim. Kısmet olursa gelirsen beraber gideriz... Tecrübeyi görerek öğrenmek daha iyi olur

Kuzen senin hakkınıda vermek lazım gelmesen gitmezdim.. Allah beraber daha iyi avlar nasip etsin demek istedin sanırım Bu arada teyzeme söyle yağda kızartması iyi olmuyormuş ;-)

Teşekkürler abi. Daha iyileri senin olsun. Balığı kuzenlere bıraktım teyzeme söylerim yağda kızartmasın. Dişlerini gördüm korkutucu.. Bir birlerini yemesi de oldukça ilginç. Bu arada İğne derken yemlimi abi yem olarak kuyruğunumu takacağım? Çelik misina alacağım balon balığı için Akdenizde günden güne artıyorlar...

Teşekkürler abi. Daha iyileri senin olsun....

Teşekkürler abi. Bende pes etmem. Allah'tan denize sıfır bir il/ilçede bulunmuyorum. Korkuyurm her sabah namazdan sonra giderim :)) At-çek olayında çekiniyordum açıkçası, sonuçta bilgi ve birikim isteyen bir iş.. ama kısmet.. Bundan sonra at-çek'e devam tavsiyeler sizden balıklar bizden insallah :)))

11. melanqoliq

melanqoliq FATİH KOÇ

Favori Kamış:
    Okuma Salina SeaSpin, Lineaeffe master jig
    Favori Makine:
    Shimano Hyperlop, Ryobi Ecusima 3000vi, Okuma Salina SA 2 16000
    En İyi Avı:
    Sülemem nazar değer :D
    Evet Cihan kardesim.
    Kayış balığı en iyi kendi kuyruk kısmıyla tutulur.
    o nikelaj gibi parlayan değme sahte yemlere taş çıkartan derisi varya parlak kısmı,işte orası cezbediyor sanırım. tek 1 veya 2 no iğneye takıyorsun çok eğlenceli tutması olur hemen çekme önce parçalar sonra yermiş ustalarımızdan öğrendiğimiz bu.
    ve çekmeden güzel bi tasmalama yap.
    çelik misinayı bile bulaşık teline çevirdiği oluyo bazen.
    hatta belki inanmayacaksın ben bia ara fren telinden yapıp atmıstım onla herhalde 2 ay falan tuttum gecen kış :)
    1-2 kulaç toptan sonra misina bırakıyoruz ve fırdöndü bağlıyoruz sonrada 15 yada 20 cm e yakın bi çelik misina işini görecektir.
    bu kadar..
    rastgele..

12. cogito74

cogito74 ibrahim

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    9 tane istavrit
    sevgili cihan bende hataylıyım antaya.. senin soy adı bana yabancı gelmedi. çenteli..benim soyad dikmen...gecen yaz memlekete ziyarete geldigimde bende limanda at cek denedim olmadı. mevsimi degilid. orada cok fazla cesit balık var ve balıkcılıkta buradakı ıstanbuldakı kadar gelısmemiş. firsatını buldukca çok zevkli avlar yapacagından eminim..

13. Cihan_C

Cihan_C Cihan

Favori Kamış:
    Farketmez
    Favori Makine:
    Daha Öğreniyorum
    En İyi Avı:
    Desene abi misina olsaydı birşey bırakmazdı... İyiki sahteye gelmiş... Bende fren teli ayarlayayim :))) Çelik misina şart balon balığına.. Bu gibi balıklar için özel bir takım yapacağım baktım misina kopuyor hemen onu atacağım...
    Verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Avların daim ve bereketli olsun..

Bende Doğma büyüme Antakya'lıyım. aslen yayladağı ama şu an görev nedeniyle Reyhanlı.. Dikmen soy ismi de bana yabancı gelmedi. Bi yerlerden muhakkak tanışıklılığımız olur emin ol :))
    Samandağ olayın gelirsek, abi orada balık tutmayı bilmedikleri gibi, resmen denizi katlediyorlar...

1 ay önce yine limandan avlaniyoruz. Yanımda 50 yaşlarında bir adam mantarlı takım kullanıyor. Küçük balık geldiği zaman yere sert birşekilde fırlatıyor öldürüyor öyle denize atıyor... Diğerlerininde dinamit ve ağ atmalarıda ayrı...
    Bilinçli olsalar emin ol balık bol olur...
    Geldiğinde haberleşirsek beraber avlanırız...

14. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    İlk av raporun hayırlı olsun abi, daha nicelerine inşallah. Yalnız bu kardeşinden naçizane bir tavsiye, ölçüt olarak sigara paketlerini kullanmayalım. :)

15. draw03

draw03 deniz

Favori Kamış:
    fladen maxximus 3,30 cm
    Favori Makine:
    albastar eta 60
    En İyi Avı:
    1,80 kg kaya balığı
    daha başarılı avlara

cihan kardeşim bende antakyadan deniz can bende pazar günü çevlikteydim,, ilk karakolun hemen yanındaki kayalıklardan avlandım yaklaşık 3 kiloya yakın zargana çektim senin avında iyi geçmiş güzel bir tecrübe yaşamışsın ,kısmet olursa beraber çıkmak isterim bi gün ava ilk raporun hayırlı olsun

16. cousteau

cousteau Hüseyin MISIR

Favori Kamış:
    Yabomax SURF 4.20
    Favori Makine:
    Shimano ActiveSURF 採用
    En İyi Avı:
    Torik, 2.5 kg.
    Tebrikler, zarganaya çok benziyor hiç tutmadım bu kayış balığından. Eti lezzetlidir umarım.. Başarılı avlarının devamını dilerim...

17. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Kısmet bu kadarmış demek lazım
    balıkçılık birazda sabır işidir
    bir dahaki avının bereketli geçmesini dilerim rastgele

18. Cihan_C

Cihan_C Cihan

Favori Kamış:
    Farketmez
    Favori Makine:
    Daha Öğreniyorum
    En İyi Avı:

Saolasın bilader Daha iyileri senin oltana takılsın. Haklısın bundan sonra sigara olayına dikkat edeceğim...

Teşekkür ederim Bilader. Yalnız senin av benimkinden iyi geçmiş. Kuzen karakolun oraya geçelim demişti ama ben fener tarafı demiştim. Eğer oraya geçseydik tanışırıdık. Neyse kısmet değilmiş.
    İnşallah kısmet olur beraber çıkmayı bende isterim. Hatta kuzene bir tekne ayarlayalım birde tekneden deneyelim diyordum. Öyle bir organizasyon olursa katılırmısın? Paslaşalım mutlaka..

Açıkçası balıktan zevk alan insanla gideceksin yoksa tadını kaçırıyor insanın..

Teşekkür ederim abi.
    Daha eti yenmedi dolapta duruyor. Daha iyileri senin oltana takılsın abi.. Yolun düşerse Hatay'a beklerim...

Allah razı olsun abi.

Eşref abi ben bunu tuttuğuma seviniyorum. Varsın böyle olsun kısmetim kaç aydır gidiyoruz boş dönüyoruz. Hep yavrular geliyor...
    Sabır ve inat bende var belkide bu yüzden bu balık sevdasına tutuldum..