Merhabalar bu benim ilk av raporum olduğu için biraz acemiyim kusura bakmayın, Cumartesi öğleden sonra yola çıktık, önce ilçe jandarma komutanlığından gerekli iznimizi aldık, daha sonra bağlı olduğu kooperatife müracat ettikten sonra akşam üstüne doğru avlak bölgemize vardık çok şükür. Hemen oltalarımızı suyla buluşturup başladık hazırlanmaya, çadır kuralım yemek yapalım derken havanın kararmasına yakın başladı ziller durmadan çalmaya (hala kulaklarımda çınlıyor yani ) fakat 10 - 15 tane limit altı aynalı ve sarı sazandan başka birşey çıkmadı onlarıda suya iade ettik. Yemeğimizi yiyip çayımızı içtikten sonra havanın iyice kararmasıyla birlikte tek bir vuruş dahi alamadık ve vurduk kafamızı yattık. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yine başladı zillere koşturma telaşı ama nafile hep ufak balık, hep ufak balık. Biraz etrafı gezmeye diye çıktığımda dehşet bi manzarayla karşılaştım her tarafta tırıvırı atan insanlar, etraflara takılmış tırıvırılar. Fakat çoğu kişi alkollü olduğu için derdimi anlatamayacağımı anlayıp tekrar döndüm avlak bölgeme yani anladımki buraya izinli olarak gelen tek kişi bizmişiz çünkü bekçi gelip biraz sonra jandarmanın geleceğini söylediğinde etrafta kalan bir tek bizdik. İyikide öyle olmuş jandarma gelip gittikten sonra başladı kamışlar devrilmeye. İlk olarak 1.870gr gelen sazanı aldık hemen akabinde hemen hemen onun kadar belki biraz daha ağır olan sazanı üçüncü ve son olarakta 5 kilodan biraz daha fazla altı kiloya yakın olan sarı sazanı aldıktan sonra havanın kararmasıyla birlikte avımızı tamamlamış olduk. Bu benim ilk av raporum inşallah daha nicelerini sizinle paylaşabilirim cümleten herkese RASTGELE... Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us
Merhaba Bundan sonraki av raporlarında yine bereketli olur inşeallah. Tırıvırı belası heryerde var ve kurtulmak mumkun gorunmuyor umarım ılerleyen zamanlarda somut bır adım atılır. Raporunuzda yem konusunda ve kullandığınız takımlar hakkında arkadaşlarımıza bilgi aktarırsanız sevinirim malum acemi arkadaşlarımızda var. Limit altı sazanları iade ettiğiniz için ayrıca teşekkür ederim. Daha bereketli avlar geçirmeniz dileğiyle...
Cok guzel baliklar.Tebrik ederim . Fakat ben merak ettim :S O bekci efendi kim acaba? :S Neden jandarmanin gelecegini "IHBAR" ediyor bohcacilara ? Hayrettttttt,haaayyreeeet,hayreeeeeeeeeeet. Yahu ne bicim insanlar bunlar.O tiriviri ve tiriviri gibi olan seylerle balik tutmanin nesi zevkli olabilir :S ? Cok merak ediyorum.
(ALINTI) İlk av raporum (sazan) ================================================================================ Merhabalar bu benim ilk av raporum olduğu için biraz acemiyim kusura bakmayın, Cumartesi öğleden sonra yola çıktık, önce ilçe jandarma komutanlığından gerekli iznimizi aldık, daha sonra bağlı olduğu kooperatife müracat ettikten sonra akşam üstüne doğru avlak bölgemize vardık çok şükür. Hemen oltalarımızı suyla buluşturup başladık hazırlanmaya, çadır kuralım yemek yapalım derken havanın kararmasına yakın başladı ziller durmadan çalmaya (hala kulaklarımda çınlıyor yani ) fakat 10 - 15 tane limit altı aynalı ve sarı sazandan başka birşey çıkmadı onlarıda suya iade ettik. Yemeğimizi yiyip çayımızı içtikten sonra havanın iyice kararmasıyla birlikte tek bir vuruş dahi alamadık ve vurduk kafamızı yattık. Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte yine başladı zillere koşturma telaşı ama nafile hep ufak balık, hep ufak balık. Biraz etrafı gezmeye diye çıktığımda dehşet bi manzarayla karşılaştım her tarafta tırıvırı atan insanlar, etraflara takılmış tırıvırılar. Fakat çoğu kişi alkollü olduğu için derdimi anlatamayacağımı anlayıp tekrar döndüm avlak bölgeme yani anladımki buraya izinli olarak gelen tek kişi bizmişiz çünkü bekçi gelip biraz sonra jandarmanın geleceğini söylediğinde etrafta kalan bir tek bizdik. İyikide öyle olmuş jandarma gelip gittikten sonra başladı kamışlar devrilmeye. İlk olarak 1.870gr gelen sazanı aldık hemen akabinde hemen hemen onun kadar belki biraz daha ağır olan sazanı üçüncü ve son olarakta 5 kilodan biraz daha fazla altı kiloya yakın olan sarı sazanı aldıktan sonra havanın kararmasıyla birlikte avımızı tamamlamış olduk. Bu benim ilk av raporum inşallah daha nicelerini sizinle paylaşabilirim cümleten herkese RASTGELE...(ALINTI) güzel av olmuş tebrikler. ama şu izin alma meselesini anlayamadım ben. Ne için izin alıyorsun jandarmadan? askeri bölgede filan mı avlanıyorsun? tırıvırı atanlar mı dersin, alkol alıp sapıtanlar mı, öyle bi manzara oluşturmuşsun ki, sanki orda bir tek sen doğrusun. o balık 5-6 kilo gelmez hem, kantarın topuzunu kaçırmışsın, hepten koyvermişsin kendini. limitti/sirkülerdi her yazana saldıra-parçalaya ne mükemmel bi forum oluşturmuşuz bakın görün işte. Adı üzerinde amatörüz biz , acemiyiz yahu!!!
Bülent abicim Niye böyle birşey deme gereği duyuyorsunuz ki ? Hani Ortada yanlış birşey yok. Doğruları yapmış. Doğru yapanlara siz böyle mi tepki veriyorsunuz ? Bölgeden bölgeye değişir abicim jandarma problemii. Bazen sorun çıkarıyorlar bölge bölge değişiyor tabiikide. Bende giderken uğrar bilgilendiriirim. Benim anlayamadığım nokta. Niçin bunlar size yanlış geldii..
bülent çandır kardeşim,sen şimdi bu metin arkadaşımıza söylediklerin ve ne mükemmel bi forum oluşturmuşuz derken ne demeye çalışıyosun anlayamadım.bana yardımcı olup konuyu detaylıca bi anlatırmısın rica etsem..
yorumlarınıza çok teşekkür ediyorum sevgili bülent abim, gittiğimiz yere daha önce hiç gitmemiştik geçerken yolda jandarma merkezini görünce durduk, izin aldık, nüfus cüzdanlarımızı teslim edip bir gün kalıcağımıza dair müsade aldık. Balıklara gelince ufak olanlardan birini sadece ben eve getirdim diğerlerini arkadaşlar aldı. Bendekini eve getirip tarttığımda 1870gr geldi en büyüğü ise resimde göründüğü gibi ufak olanın iki katından biraz daha büyük, yani tahmini bir rakam söyledim ki zaten altında değildir. Üçüncü olarak biz dört kişi gittik ve hiçbirimiz alkol kullanmıyoruz, gittiğim yerde 4-5 kişilik 6-7 tane grup vardı ve hemen hemen hepsi alkollüydü, bağıra çağıra küfürlü konuşuyorlardı, (belki oranın halkıdır birbirlerini tanıyorlardır bilemiyorum). Ben sadece bu işe gönül vermiş biri olarak güzel bir haftasonu geçirdim ve bunu tüm detayıyla paylaşmak istedim, ama böyle yıpratıcı ve artniyetli olduğuma dair düşüncelerle yüklü bi yorum beklemiyordum tabii, neyse yinede yorum yapan herkese çok teşekkür ediyorum. Rastgele.
tebrikler bizde geçen hafta çalıştık hep limit altı bir tane limit üstü geldi oda sepete atarken kaçtı nasip değilmiş ama sizinkiler güzel
kaçan balik büyük olurmuş zaten , olsun önemli olan onu kenara kadar getirebilme zekine nail olmak değilmi zaten.
metin tebrikler...ilk raporun hayırlı olsun...her zaman en doğrusunu yap...ve bunu yaparken her zaman daha iyisinide yapacağına dair kendini motive et...gerisini boş ver abisi...başka raporlarınıda merakla bekliyor olacağız...
tebrik ederim. çok güzel av çıkarmışsınız. daha iyi avlar dilerim.. Bülent Bey'in yorumuna anlam veremedim doğrusu. hiçbir yanlış işe rastlayamadım raporda. balıkların boyutları da limitin bariz şekilde üzerinde gibi görünüyor. ama 5 kilo, ama 3 kilo, o anki hissiyatla söylenmiş rakamlar sonuçta. limitin üstünde mi, üstünde. o zaman tebrik etmek düşer.
Beni yanlis anlama ama neden boyle birsey yazdigini anlamadim. Cunku arkadas guzel bir sekilde avini yapmis , belkide izin almasina gerek bile yok iken jandarma dan izinde almis. Sanirim rapor icinde yanlis anladigin bir nokta yada kacirdigin bir nokta var.
Çok güzel bir av tebrikler. Ayrıca duyarlılığından dolayıda teşekkür ediyorum. Mecbur olmadığınız halde jandarmaya bile gidip bilgi vermek ayrı bir anlayış ve düşüncedir. Bülent beye gelince bence arkadaşımızın yazdıklarını tam okumadan cevap yazmış ve böyle yanlış bir mesaj ortaya çıkmış. Mesajı tekrar dikkatlice okuyunca anlayacaktır bence kendiside.