Dün olta takımımı aldım.Ama sadece iki tane tutabildim.İlkini ilk tuttuğum balık diye, ikincisini küçük diye geri attım.Bugün ise 12 istavrit,1 tanede adını bilmediğim yüzeyi pullu, yeşil çizgili galiba uskumru? tuttum.İlk heyacanımı sizlerle paylaşmak istedim.
imkanın varsa bogazda arnavutköy burnuna git oradan çok istavrit alırsın. takımı uzaga fırlat kurşun dibe otursun bikaç çapari yap balıkları aldıktan sonra makinayı yavaş ve durmadan sar yoksa kıyıdaki halata takılır. rastgelsin.
Tebrikler güzel bir başlangıç yapmışsınız, sanırım yakaladığınız pullu balık izmarit olabilir, normalde sadece yemli oltayla yakalansa da arasıra istavrit sürülerine karıştıklarından çapariye de atlayabiliyorlar. Güzel avlarınızın devamı dileğiyle.
Tebriker arkadaşım,daha nice güzel ve bereketli avların olsun.Erdal abinin dediği gibi geri saldığın balıklar sana gerçekten de şans getirmiş.Ne derler bilirsin : küçük balık yoksa büyük balık da yok.Rasgele...
Tebrikler dostum..İlk avın bence çok bereketli geçmiş.. Ama artık yandın.. Virüs sana da bulaştı.Bilesin bu hastalıgın tedavisi henüz yok ve hiçbir zaman da olmayacak..
Tebrik ederim Zekeriya... Evvelki gün 2 ,dün 12. Böyle giderse yaman balıkçı olacaksın sen ,sevindim senin adına heveslerin boşa çıkmadı takımdan ve makineden de memnun kaldın sanırım. Huzurlu avlar .
Tebrikler başlangıç için güzel bir av olmuş zira ben 6 tane istavritle başlamıştım Ayrıca tuttuğunuz tek balık sardalya yada tirsi olabilir. Yücel abinin tahmin ettiği gibi izmaritte olabilir ama sardayla yada tirsinin çapariye atlama olasılığı daha yüksek
Evet banada bulaştı bu virüs.Ama yararlı virüslerden.Ümit hocam takımlardan da çok memnunum.Dünkü atışlarım daha iyiydi.Daha ince capari aldım, ilk başta 35 gr kurşunla denedim koptu sonra 25 ve 30 gr kurşunlarla devam ettim.Benim açımdan da iyi av oldu. Özellikle ilk atışımda beş tane birden takılması çok güzel bir duyguydu.Cevap yazan tüm dostlara teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.Umarım paylaşımlar devam edecek.