İlk defa Balığa çıkacağım.Atatürk Barajı Adıyaman/Kahta Bölgesine gitmeyi düşünüyorum. Yanıma hangi malzemeleri almalıyım Ayrıca barajda hangi yöntemle, nasıl avlanmalıyım ? Tecrübeli olanlardan görüş ve yorumlarını bekliyorum....
Mustafa bey/abi/amca, kardeş hoşgeldin. Sakın tek başınıza gitmeyin, bence en önemli konu bu. Hatırlatmış olayım. Diğer soruları da ilgisi olan arkadaşlarımız cevaplar zaten. Selamlar.
Çok teşekkür ederim... Zaten iki kişi olarak çıkacağız balığa... Tek kişi zor zaten, önceleri sadece izliyorduk balık tutanları şimdi ufak tefek birkaç malzeme aldık, arkadaşla beraber gideceğiz..
bence önce foruma kendinizi tanıtarak başlayın. Tanışma bölümünde bunu yapabilirsiniz. Böylece sizi biraz tanımış oluruz.
hangi balığı tutmaya gidecekseniz belirtmenizi rica ederim. ne çeşit balıklar çıkıyor.öncelikle gideceğiniz yer hakkında bilen birisinden veya forumumuzdan araştırıp bilgi sahibi olmanızı ve daha önceki av raporlarını okumanızı tavsiye ederim.
Genelde sazan çıkıyormuş alabalık ve küçük balıklarda var Alabalık ve küçük balıklarda var. Sazan için kaçlık misina ve iğne, kurşun vs... lazım ??? Yem olarak boili ve hamur düşünüyoruz. Yorumlarınızı eksik etmeyin. Zaten av raporları ve videolarını izliyorum. Paylaşmak güzel şey.
Kısaca; avlak güvenliği, yol durumu, araç/ulaşım önemlidir. Av ortamları özellikle taşrada bulunan göl, gölet ve akarsular genelde kuş uçmaz kervan geçmez bölgelerdedir. Can ve mal tehlikesi ihtimaline karşı bir partner bir canyoldaşı bulmak her zaman güven vericidir. Psikolojik olduğu kadar pek çok sosyal faydaları da vardır. Daha bir sürü neden sayılabilir. Selamlar, rastgelsin en güzel avlara.
mustafa abım genelde barajın sıtatrejişini bilmiyorum ama en güzeli dip oltası sazan için ama sen bilirsin abim hazir satilan lardan al 15- 20 tane hamura gelınce abım hamur ben söyle hazırlarım ve cok etkili oluyo kesin sonuc verıyo abım iki paket vanılya kat ve yumurtanın sarısı 3tane en az kulak memesı yumasaklıgından bırazdaha sert olsun varsa evde alabalık yeminin tozundan kat kesın suphesiz sonuca ulasirsin abım
Fatih aramıza hoşgeldin diyeyim ve biz amatör balıkçıların uyması gereken kuralları içeren tebliğdeki bir maddeyi sana hatırlatayım. Tebliğ için aşağıdaki linki bir incelersen merak ettiğin konularda da bilgi bulabilirsin.. http://rega.basbakanlik.gov.tr/eskil...20080821-6.htm