Ilk Bocegim

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında KULL64 tarafından paylaşıldı.

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.
  1. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Saygideger site uyeleri.Tekrar merhabalar.
    Bugun ilk defa bir bocek yapmaya karar verdim.Bu benim ilk bocek calismam (belkide bocek oldugu soylenilemez :D . Degisik bir yaratik oldu :D Kus'a , balik'a , bocek 'e benziyor.Belkide baska mahlukatlara benzetecek olanda vardir icimizde :D )
    Kisa bir calisma sonucunda boyle birsey ortaya cikti.Agirligi 4 gr.Boyu ise 8 cm.
    Fly balikciligi hakkinda hicbir bilgim yok,nasil bu teknigi uyguladiklarina hic aklim ermiyor.
    Spin ile de pek ugrasmadim.Bildiginiz uzere genel olarak surfcasting ile ugrasiyorum.
    Insallah yakin bir zamanda baitcasting takimi hazirlamayi dusunuyorum kendime ve insallah bir akarsu da deneme firsatim olur bu minik yaratigi.
    Daha once normal sahteler yapip sizinle paylasmistim (gercek balik derisinden sahte calismam, sahte fare calismam,vs,,,)
    Ama dedigim gibi bu benim ilk "bocek" calismam ;) :)
    En azindan bos duracagima zamanimi degerlendirdim dukkanda.Hic ise yaramayacak olsa bile hatira olarak kalir.Tabi ise yararsa cok iyi olur :D
    Hepinize rastgele.Umarim yakin zamanda bir av raporu daha paylasirim sizlerle.Hepinizi cok seviyorum,saygim-sevgim sonsuz...
    Buyrun fotograflar:

2. western222

western222 Süleyman

Favori Kamış:
    RON THOMSON TYRAN 2.70 cm
    Favori Makine:
    DAM QUICK EFFZETT 735 RD
    çok güzel bir hobby...ellerine sağlık emrah..

3. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkurler Suleyman Abicim.
    Bos durmak yerine zamanimi degerlendirmek icin boyle birsey yaptim ;) :)

4. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Tesekkurler Cengiz Abi .

5. bahti88

bahti88 Bahtiyar Çelik

En İyi Avı:
    1531 gr. Pullu Sazan, 1150 gr. & 58 cm. Turna
    Yayın ya da turnaların kanatlı hayvanları da yiyebildiği göz önüne alınırsa tatlı su balıkçılığında alabalık dışında bu amaçla da kullanılabilir. Ayrıca çok da şirin olmuş :D

6. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Emrah, Cengiz gibi bir best Flymaker'dan da övgü aldığına göre; geriye bu sevimli böcekle tuttuğun balıkların raporu kaldı. Tasarımlara devam.

7. modena

modena

kardeşim balık almaz bu sahteyi...neden dersen çok sevimli ve şirin olmuş...kıyamazlar buna...:)...tebrikler ellerine sağlık...

8. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Emrah kardeşim öncelikle seni gayretin ve yaratıcılığın için tebrik ediyorum. Tatlısuda denemende fayda var. Ayrıca çok da şirin olmuş, bence koleksiyonunda sakla kaybetme, tam vitrinlik.
    Ellerine sağlık.

9. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Evet dedigin dogru.
    Tesekkurler :)
    Rastgele...

Tesekkurler Abicim.Aslinda burada bir nehir var.Ben bunu orada denemek icin yaptim ama o nehirin oldugu bolgedeki yerli halk yabancilarin balik tutmasini istemiyor :D
    AlimAllah yamyam gibi adamlara yem oluruz oralarda :D
    Rastgele...
    Heheh! :)
    Tesekkurler Turgay Abicim.Ya! Bence komik gibi duruyor(simdi dikkatlice baktimda)
    Ama ilk kez denedim :D
    Hatirlarsaniz daha once de ilk yapip paylastigim popper ve kisa bir aradan sonra biraz tecrube kazanarak yaptigim "Gercek balik derisinden sahte calismam" arasinda daglar kadar fark var :D
    Herseyin baslangici amatorce oluyor :D
    Ama insallah yakinda daha guzel bir bocek calismasi yapacagim.Mesela tiyo vereyim : "Gercek bocekten sahte calismam" :D
    Rastgele Abicim...

Ozcan Abim tesekkurler.Bu sahteden cok cok umutlu degilim ama hep saklayacagim:)
    Ne de olsa ilk bocegim :D
    Rastgele Abicim...

Son düzenleme: 3 Ekim 2010
  10. Pandeon

Pandeon Burak

Şimdi önce tebrik etmek lazım tabiki. Bu tip denemeler ve ustaların da çalışmaları eminimki bir çok insana feyz veriyor , heveslendiriyordur. Yaratıcılık açısından çok güzel. Ama ben diyorumki tebrik yazılarının yanında bu işi yapan tecrübeli üyelerimizden , eksikler veya yanlışlar da belirtilse. Yani sadece tebrik ve teşekkürle kalmasa bu çalışmalar. Bu işin piri olan dostlar katkıda bulunsa daha iyi olur gibi geliyor bana. Mesela benim bu konuda hiç bilgim yok. Sadece forumda okuduklarım doğrultusunda flyfishing olayını yeni yeni görmeye başladım. Ancak şunu söyleyebilirim; diğer gördüğüm böceklerin bilhassa kanatlarında kullanılan tüyler özellikle sert kıllardan seçilmiş. Yani suya girdiği zaman kolay deforme olmayacak cinsten. Ama Emrahın yapmış olduğu bu "ilk böcek" teki kanatlar sanki tavuk tüyü(atıyorum) gibi yumuşak bir tüyden yapılmış geldi bana.
    İşte ustalar bu şekilde devreye girse de bizlerde her denemeden bir ders çıkartsak daha da iyiye gideriz gibi geliyor.
    Netice de forumların amacı ; bilgi paylaşımını sağlamak, tartışma platformu yaratmak. işte ustalardan da tebriğin yanında tartışma ortamı yaratmalarını rica ediyorum şahsım adına.(tartışmadan kastımı herkes anlamıştır sanıyorum)

Sonuç olarak tebrikler Emrahcım gurbet elde edindiğin meşgale ile bize de burada keyif yaşatıyorsun. Bilhassa av raporlarını da bekliyorum. ;)

Son düzenleme: 4 Ekim 2010
  11. modena

modena

yazık günah hayvana gerek yok...sen taklitlere devam et...:D

12. enis59

enis59 enis

Favori Kamış:
    shimano catana 2.70 mh, shimano catana ax te surf 400 mormora
    Favori Makine:
    okuma avanger av 30, okuma avanger av 45, shimano alivio 4000 fb
    tebrikler eline sağlık

13. 29519

29519

Aman abicim o'nun da derisini çıkartmaya filan çalışma gözlere yazık :D

14. KULL64

KULL64 Emrah

Favori Kamış:
    Guan2000gr
    Favori Makine:
    Ticagt4000
    En İyi Avı:
    ...
    Burak Abicim.Soylemek istedigini ben cok iyi anliyorum,ve cok ta guzel bir yaklasim.
    Ama Abicim sunu da soylemek istiyorum.Durustce soylemek gerekirse bundan umutlu degilim,uzun omurlu birsey yapmadim.Bunu yapmamdaki en buyuk amaclardan bir tanesi su : simdi ben hergun eve geldigimde interneti aciyorum ve hemen foruma giriyorum.Ozellikle haftaici pekbir paylasim olmuyor(yanlis anlamayin.Demek istedigim ; mesela insanlar yeni uye oluyorlar ve hemen avlak soruyorlar,yada kendilerini tanitmadan birseyler ogrenmek istiyorlar,felan,,,)bende yeni birseyler olsun sitede,birseyler paylasayim,site icindeki uyelerle daha cok kaynasalim diye boyle birsey yaptim ve koydum buraya.Cok tesekkur ederim tekrar bu guzel yorumun icin,ve insallah Abicim kisa zaman sonra yine av raporlarima devam edecegim.Bildiginiz gibi arkadas ve ulasim sorunum var.Eger bu sorunlar olmasa vallahi gerekirse hergun giderim.Ama insan her istedigi seyi yapamiyor iste kolayca.Rastgele ;) :)

E!Tamam o zaman :D
    Bugun dev gibi bir kiz bocegi yakaladim,sahte yapmayi dusundum.Sonra hanim : " zaten omurleri cok kisa,birak gitsin!" dedi.Zaten kiyamiyordum ya!Biraktim gitti. :D Vallahi! Geri biraktim ucup gitti :D
    Rastgele...

Tesekkurler :)

Abicim senin yorumlarda bir baska degisik ya :D Cok dogru soyluyorsun :D:D:D
    Ama eger yapsam bile derisini cikarip degilde onu dondurarak felan yaparim heralde :D
    Ama yine de belli olmaz belki kabugunu cikaririm icine ahsap felan koyarim :D:D:D
    Rastgele...

Konu Durumu:
Daha fazla cevap için açık değil.