merhaba dostlar yoğun geçen bir eğitim öğretim döneminin ardından ben de kafamı dağıtayım dedim.zaten ilk fırsatta ava kaçacaktım.amacım mevsimi olmasada zargana ya olta sallamaktı.öyle de oldu. 05 şubat 2012 günü yaklaşık 2.5 ay süre sonra denizle ilk buluşmamı yaşadım.ev ahalisinden gelen baskıyıda göz önüne alarak gittim. fakat perşembe günü karın yağması balıkları iyice derine kaçırmış anlaşılan. hem yemli hem de floş ipekli denemelerimden bir sonuç alamadım. 2.kumluk avlakta klasik dip oltası ile şansımı denedim ama sonuç yine aynı. Eve geldiğimde de yaklaşık 25 km ötede deprem olmuş.etkiler mi bilmem. yer:çanakkale/biga/karabiga hava:10 derece rüzgar:11km/h güney (yok denecek kadar az) 1.avlak:iskele(saat:10.45-11.45) 2.avlak:kumluk(12.30-15.30) 3.avlak:tekrar iskele(16.00-16.30) 1 ve 3. avlakta kullanılanlar yem:zargana kuyruk filetosu takım:0.30 ana misina beden:lineaaffea 0.156 mm iğne:11 no galvaniz sinek iğne 2.avlakta kullanılanlar yem:zargana kuyruk filetosu(deniz kurdu çıkaramadım çünkü iyice içerdeydiler) beden:0.30 ana misina takım:mercan 0.25 mm fc misina ben de yazı aratmayan bu sıcak kış gününden eli boş döndüm.ama sizlere canlı fotolar getirmeyide unutmadım. sağlıcakla kalın iyi günler.
barış resimlere bakılırsa avlak müthiş hiç balık yakalanmasada olta atılacak yer. Deprem balıkları etkliyormuş öyle duyduk bilimsel içeriğini bilmiyorum malesef ama gerçekten zargana avı için en kötü sezon diyebilirim ama avlağa bakınca yemli mırmır yapar gibi geldi bana rast gelsin.
Deprem balıkları etkiliyor maalesef Neyse paylaşım güzel. Teşekkür ederim. Senin ilk boş avınmış, benim dolu avım neredeyse yok o yüzden fazla üzülme. Rastgelmesi dileğimle...
güzel paylaşımın için teşekkürler balık avı her zaman dolu geçmez av her zaman dolu geçmez ama mekanın çok güzelmişorada ne cengaverler dolaşıyordur
Bir Bigalı olarak fotolar için teşekkürler Barış. Bursada ikamet ediyorum yılda bi kaç kez Bigaya gelebiliyorum. Kumluk olan bölgede her gelişimde olta atıyorum. O bölgedeki ilk balığımı bayramda yakaladım. 1 Kiloya yakın kırlangıçtı kanatlarını açınca kıyamadım geri saldım. Yani o mera misafirede pek cömert değil.
engin abi doğru söylüyorsun bir kaç vuruş aldım ama çok hissizdi.orada genelde yazın birazda denizin içine girerek avcılar deniz kurdu çıkarır.dalgada kıyıyı oyduğu için kurt için büyük kürek gerekir.ne yazıkki araba ve teçhizat olmadığı için zargana bağladık.mırmır ve izmarit yapıyor genelde ağustos 15 ekim 15 arası. tahminin doğru rastgele
kadir abi at-çek yöntemi kullanılır mı bilmem ama genelde avlananlar yemli avlanıyor.senin fikrin nedir ?
fatih abi zamanı uydurursak söğütlü yalı koyuna gideriz.ben de buralarda fazla durmuyorum ama gelince de hakkını vermek istiyorum. orada kendi gözümle gördüm tam mırmır yeri.tabi o ege sahillerini aratmayacak yerde diğer türlerden de bulacağımızı zannediyorum.
Çanakkale nin levreği meşhur o bölgede çeşit çeşit balık tutuyorlar,raporlardan görüyoruz.. levrek iskele diplerini sever.küçük balıklar orada gizlenir levrek gelir kısmetini alır gider,zargana olur,baracuda olur.bilimum avcı balık ziyaret eder o tip yerleri..
Bu işte amaç, zevk olmalı öncelikle. Diyebiliyorsan '' Balık bahane, aldığım zevk şahane '' diye; gerisi hiç mi hiç önemli değil.:thumb: :thumb: Makinanıda kumların üzerine koymaktan kaçın derim. Sonra gacur gucur etmeye başlar. Paylaşım için teşekkürler.
İskeleden levrek yakalamış babayiğit yok karabigada kale burnu na gitmeni tavsiye ederim icdaş yelken okulu önünde de mevsiminde güzel zargana yakalanıyormuş. Bu mevsimde poyraz olduğunda çay ağzı tarafında kalkan deneyebilirsin. Bu yaz şahmelek tarafında her yer mırmır yavrusuydu önümüzdeki sene güzel mırmır olacak diye düşünüyorum.
İlk mi boş avın...! Biz genelde boş dönüyoruz. Balık kesildi. Kar balıkları kaçırdı. darısı bahara artık.
eliboş döndüm demişsin ama konu dolu dolu, paylaşım için teşekkürler, sıkı bir sezon yine başladı, başarılar dilerim