İlk Daiwa makinem

Konu, 'Makineler' kısmında hbduzgun tarafından paylaşıldı.

1. hbduzgun

hbduzgun Habip Düzgün

Favori Kamış:
    Okuma Salina seaspin 2.40
    Favori Makine:
    Penn Battle 5000 /Shimano Catana 4000 FB
    En İyi Avı:
    rapalayla sarıkanat
    Merhaba arkadaşlar,

10 gündür heyecanla bekleyip gümrüğe takılma olasılığı nedeniyle epeyce endişelendiğim yeni spin makinem az önce elime ulaştı.

USPS Priority Mail ile gönderilen zarfı görünce içim cız etti çünkü zarfın bir köşesi ezikti ve hafif yırtılmıştı. Hasarın yalnızca zarfta olmasını umarak hemen açmaya başladım ve zarfa PTT tarafından yapıştırılmış yazı dikkatimi çekti.

Kendilerinden kaynaklanmayan bu hasar nedeniyle özür diledikleri bir metin bulunan ayrı bir poşetin içine koymuşlar zarfı.

Bu yazıyı görünce daha da endişelenmeye başladım ve zarfı açmadan her yönden fotoğraflarını çektim. Sonra zarfı açıp kutuya baktım, kutunun da bir köşesi ezikti ve kartonu yırtılmıştı. Kutuyu da her yönden fotoğrafladım ve umutsuzca açtım.

Neyse ki şans benden yanaymış, kutu yedek makaranın dikine durup sağlam bir destek oluşturduğu köşeden ezilmişti. Hem makine hem de yedek makara gayet sağlam kalmış, çizik bile yok.

eBay'dan aldığım ilk pahalı siparişimdi bu ve öncesinde aldığım diğer ürünler yüzünden herhangi bir kotaya falan takılır mı diye endişeleniyordum.

Makineye ait link: http://www.daiwa.com/reel/detail.aspx?id=440

Genelde 130 - 140 dolar civarında fiyata sahip ama açık artırmayla 88 dolara aldım. Kargo dahil bana toplam maliyeti 203 TL oldu ki bu fiyata Türkiye'deki en iyi tercihim Shimano Exage idi. Ama ben bu makineyi çok beğeniyordum ve fırsatı çıkmışken riskli de olsa ( gümrük, kayıp, satıcı sorunları, hasar vs.) aldım.

Su geçirmez kalamalı ve tuzlu suya dayanıklı makinenin özelliklerinden bazıları;

Model :COASTAL2500
    Rulman sayısı: 7CRBB (Korozyona dayanıklı) + 1RB
    Devir : 5.3:1
    Bir turdaki misina sarım uzunluğu: 31.1′ (79 cm)
    Ağırlık: 270 gr

Ayrıca açıklamalarda yıkanabilir diyor ama gerçekten yıkayabiliyor muyuz deneyimi olan arkadaşlar görüş belirtirse çok sevinirim.

Bu makineyi Okuma Salina Seaspin 2.40 kamış ve yine eBay'dan aldığım Berkley Whiplash Crystal 0.06 örgü misina ile kullanacağım.

Kullandıktan sonra (ne zaman fırsat bulabileceğim bilmiyorum) görüşlerimi ayrı bir konuda paylaşacağım.

Bir makine için bu kadar döktürmüşsün demeyeceğinizi umarak yorumlarınızı bekliyorum.

2. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    hayırlı olsun güle güle kullanın,

3000 modelinin özellikleride güzelmiş.

3. nihatkilic

nihatkilic Nihat Kılıç

Favori Kamış:
    2x Italcanna Combat 4.20mt
    Favori Makine:
    2x Penn Surfblaster 8000
    En İyi Avı:
    5,6 kg. levrek
    Hakan merhabalar.RC Modellerden sonra balık avınamı merak saldın? :)

4. levrekcan

levrekcan Kürşat

Favori Kamış:
    Savagear Troutizimo 6,3 1,90 cm 0-5 gr Spin
    Favori Makine:
    shimano technium 2500 fc
    En İyi Avı:
    levrek 2,5 kg 67 cm 3 kg+ domuz balığı
    hayırlı olsun.güle güle kullanın.bende şu aralar araştırıyorum spin makinaları.daha önce daiwa kullandım çok güzel makinalar.ama sanırım benim tercihim Shimano Exage olacak.

5. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Bir Daiwa kullanıcısı olarak, çok iyi bir seçim yaptığını söyleyeyim.Ben de Daiwa REGAL RG2500-4i modelini kullanıyorum ve çok memnunum, herkese de tavsiye ederim. (http://www.daiwa.com/Reel/detail.aspx?ID=38) Sen de makineni kullandıktan sonra değerlendirme yaparsan, foruma iyi bir katkı olacaktır.
    Makinanı güzel ve keyifli avlarda kullanmanı dilerim.Selam ve sevgilerimle...

6. Emrahs

Emrahs Ezergeçerus

Favori Kamış:
    Lineaffe Ac-Casting 4.20
    Favori Makine:
    Shimano Sienna 4000
    En İyi Avı:
    24 cm Çinekop
    Bu makinanın en büyük özelliği rulmanların CRBB olması. Bu rulmanların kapalı kaynaklı olduğu anlamına geliyor. Rulman kenarları kapalı ve su geçirmez. Yağı içerisinde barındırır. Dolayısı ile rulmanlara bakım ve yağlama gerekmez. Sakın makineyi yağlamaya kalkmayın ;)

Çok güzel bir makine. Uzun yıllar zevkle kullanmanızı temenni ederim.

Saygılar.

7. hbduzgun

hbduzgun Habip Düzgün

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    rapalayla sarıkanat
    Yağlama bilgisi için teşekkürler. Biraz kullandıktan sonra daha iyi değerlendirme yapabilirim ve burada paylaşırım.

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
  9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    guzel makine iyi gunlerde kullanin

10. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    merhaba nihat abi,

balık işi rcden önce vardı, deniz işinede yeni girdim abicim.

istanbula taşındım, memlekette tatlı su avcılığı ile uğraşırken buralardada deniz pratik ve nihai çözüm gibi geldi,

saygılarımla,

11. jigging

jigging Caner

Favori Kamış:
    Penn spinfisher surf & Lineaeffe sorrento & Lucky Craft ESG II
    Favori Makine:
    Penn Surfmaster 750 & Shimano Ultegra XTB & Exage 4000fa & shimano twinpower 4000xg
    En İyi Avı:
    seni meraklı, hadi ordan... nazar değdireceksin..
    Habip yeni siparişin hayırlı uğurlu olsun.... :)

Zarflar genelde çok şüphe duyulmadıkça açılmaz... bilhassa express ile yollananlar en hızlı şekilde müşteriye ulaştırılmak üzere böyle bir uygulama olur...

Priority mail de ptt 5 tl kontrol ücreti alıyor... bu zarflar kontrol ediliyor...

Bir de zarflar üst üste ezilme ihtimalide var... ama satıcılar uluslararası gönderilerde mağdur olmamak için iyi paketleme yaparlar... havalı zarflar var özel bunlar hem ezilmeden hem de dış etkenlerden içindeki malzemeyi koruyorlar... ama bir çok satıcı kullanmıyor..

Kontrol edildikten sonra ptt bunları tekrar bantlıyor yani ürünün ne olduğuna bakıp gümrükten muaf mı tutulacak falan muayene ediliyor...

Yurtdışı alışveriş bağımlılık yapıyor, ben her ay onlarca malzeme getirtiyorum.. yeni ne çıkıyorsa alıp deniyorum... eğer ilgileniyorsan açtığım bir konu var sorun yaşamamak adına http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=33193

Makineyi tatlı suyla yıkayabilirsin ve yıkamalısında..... zaten sen kullanırken deniz suyuna ister istemez maruz kalacak.... hiç suya değmese bile, elinden veya rotorun dönüş esnasında misina sarım klavuzunda biriken su hem oradaki rulmana yerleşecek, hem de artan su makinenin rotorundan gövdesine ister istemez akacak....

her avdan sonra mutlaka makineyi tatlı suyla yıka... makinenin kalama vidası yukarıda kalacak şekilde baştan aşağı suya tut... yana veya ters çevirme kesinlikle... çünkü sarma kolunu sabitleyen vidanın arasından su geçip, önce oradaki rulmana, sonrada ana dişliye ulaşabilir... zamanla orada biriken suda metal parçalara zarar verir...

12. hbduzgun

hbduzgun Habip Düzgün

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    rapalayla sarıkanat
    Bilgi ve uyarılar için teşekkürler.

Benim makine de iyi bir zarfla geldi, içi baloncuklu naylonlu ama dediğin gibi kontrol için açıp sonra bantlamışlar.

Verdiğin linki daha önce incelemiştim. eBay üyeliğim de yeni zaten, bir ay oldu başlayalı ve korkarım ben de kaptırıyorum kendimi. Şimdiden 500 lirayı geçti masrafım.

Aldığım bazı ürünler şunlar:

Berkley Whiplash Crystal 0.06 örgü ip 270 m ==== $38
    Berkley Trilene 100% Fluorocarbon 200yds 0.25 mm ====$15
    Berkley Powerbait Sandeels 4 inch ====-$6
    BERKLEY VANISH FLUOROCARBON 4lb-110yd/1.8k ====2 adeti $12,5
    Daiwa Coastal 2500 Inshore Saltwater Reel ==== $88
    Yo-Zuri Pins Magnet 12cm ====-2 adeti $9,50
    SPIDERWIRE STEALTH Braided Line 8lb 3.6kg 150yd ====-$8
    Yo-Zuri Pins Magnet 70mm ====-3 adeti $11

Bunların yanında yine bazı ıvır zıvır şeyleri de ekleyince epey açılmışım:(

Aslında kamış da bakıyorum ama cesaret edemiyorum:D

13. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    saglıklı günlerde kullanmanı dilerim

14. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Güle güle kullanın, iyi avlar

15. hbduzgun

hbduzgun Habip Düzgün

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    rapalayla sarıkanat
    Teşekkür ederim. Kullanmak için can atıyorum ama açıkçası pek fırsat olmuyor bu aralar.