Merhabalar , Sarıkanat takımlarım kendi imalatımdır. İlk defa yapıyorum. Bakalım beğenecekmisiniz.Yorumlarınızı beklerim , benim için önemli Kullandığım iğne 6 numara youvela siyah , uzun pala iğnedir. Misina 0,30 mm. monofilament Takımlara dikkatli bakarsanız bir tanesinde rapala iğnesi kullandım. 3 lü kancalı iğnelerden 1 tanesini yankeski ile kopardım. İğneleri yeme üçgen bir dağılım ile yerleştirmeyi düşünüyorum. altta sağda ve solda 2 iğne (rapala iğnesi) , üstte ise tek iğne . Böylece yemi sağından yada solundan kapmaya çalıştığında alttaki rapala iğneme yakalanacağını tahmin ediyorum. Mantar arkalarında 1 adet stoper kullandım . Takım boyları 80-90 cm civarı yaptım ki avlandığım meralar bol yosunlu. Standart hazır takımlar kısa kalıyor ve yemin yosunlarında arasından görünürlülüğü düşüyor. saygı ve sevgiler .
Gayet güzel görünüyor Özkan. Altta çiftli iğne kullanmak orijinal düşünce, ben de 3'lü iğneyle denemiştim bir keresinde, boşta kalacak olanı kesmen daha iyi olmuş. Stoper kullanımı güzel, bu yararlı boncukların kullanımını daha yaygınlatıracağız inşallah. Tabii son sözü denizde balıklar söyleyecek. Eğer umduğun verimi alamazsan, FC misine kullanmayı ve takım boylarını 1 kulaça çıkartmayı dene bence. Rastgelsin.
Teşekkürederim üstad . Kurşunlarda 50 cm. kadar ayak kullanıyorum. Dolayısı ile kurşun ayağı + beden yaklaşık 1.3 mt. - 1.4 mt. gibi bir yükseklik yapıyor. Aradaki farkı böyle kaparım diye düşündüm. Tabii mantar kaldırabilirse
Özkan abi eline sağlık. çok güzel gözüküyor umarım istediğin balıkları alırsın. bu rapala iğneli olan fleto yemle değilde yemi bütün taktığın zaman daha çok işe yaracağa benziyor. birde iğneler arasında ki açı bence önemli fleto takacaksanız iğneleri paralel olarak düzlemeniz faydalı olabilir. eğer bu takım iş yaparsa aynından sipariş ediyorum senden ücreti karşılığı
Özkan abi güzel görünüyor takımların, inşallah bol avlar gerçekleştirirsin :thumb: bir ara birlikte gidelim ava, hiç uğramıyorsun bizim oralara abi ??
Ersincim evet , arayı açtık busefer . Bi aralar Pendik burnuna takılıyordum , sonra Dragos a kaydım . Bu akşam yada cts akşam denemek niyetindedim. Bana cep. tel. ini özelden gönderir misin rica etsem , telefonum değişti , bazı numaralarım kayboldu o nedenle sevgiler.
Fatih merhaba , iğneleri bu kadar yakın bağlarken açıkçası hizalarını tutturamadım biri sağa dönük biri sola takarken artık bir şekilde düzeltmeye çalışacağım. Umarım sonuç alırım , sizlerlede paylaşacağım.
Özkan abi bağladıktan sonra iğne palasındaki düğümden tutup iğneyi çevirdiğin zaman iğneleri aynı yöne bakacak hale getirirsin sıkıntı olmaz :thumb:
Özkan merhaba Şu tek iğnesi çıkarılmış 2'li rapala iğneli takımını ben geçen sene yapmıştım , ama geçen sene pek verimli bir sene olmadığı için olsa gerek "faydası yok" diye birkaç denemeden sonra rafa kaldırmıştım..Bu sene de aklıma gelmedi hiç,konuyu açman iyi olmuş hatırlamış oldum..Ben de denemek istiyorum.Sen erken davranırsan sonucu mutlaka paylaş..Ama öngörüm pek başarılı olmayacağı yönünde..Neyse deneyelim bakalım
Uygar selam , ilk fırsatta bu takımı deneyeceğim. Fantezi bile olsa işe yarayıp yaramayacağını deneyerek anlayacağız. Sonucunu mutlaka paylaşacağım. sevgiler. Tamamdır Ersin , hemen yapıyorum.
En sona takılan 3 lü bir iğne özellikle vurşlardan sonra atılan tasma icin oldukça işe yarayabilir diye düşünüyorum. Farklı yöntemlerin kağıt üzerinde kalmaması lazım özellikle deneyenlerin tecrubelerini paylaşması lazım Ellerine sağlık bende denemek istiyorum bu yöntemi
Fatih onuda düşündüm. Bu sorunu ancak şöyle aşabiliriz , Çapalı iğne takacağım yemi kalın keseceğim. Yani etli kısmını mümkün olduğu kadar kalın almaya çalışacağım bıçakla . İğneleri takarken de et ile deri arasına saplayıp bırakacağım. İğne dışarıdan görünmeyecek yani. Ete saplı kalacak.
Gökhan Pendik burnundaki kalabalığı görüp takılmıştım bir aralar orada. Fakat şahsen birşey alamadım , alanı da görmedim. Bu nedenle mera değişikliğine giderek Dragosa doğru uzandım.