İlk defa gördüğüm bir sistem.

Konu, 'Olta Düzenekleri ve Yeni Sistemler' kısmında BaLıKSıZ oLMaZ tarafından paylaşıldı.

1. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Bugün adamın biri küçücük bir kurşunu hırsız yapıp 20 cmlik tek köstek yapmıştı. Kuşun boru makarna şeklinde ama tabiki çok çok daha küçük. İnce bir kamışla 20 metre atıp suda yüzdürerek çekiyordu boru kurdunu. Çok güzel sargozlar aldı. Ama oltayı atarken kamış baya esniyordu. O kurşundan beklenmeyecek kadar yani. Atçek kamışıda değildi ince ama normal bi teleskopik kamıştı. Acaba iğne yerine zokamı kullanıyordu:confused: Bi sağa bi sola aksiyon verdirerek yüzdürüyor sargoz yapışıyor. bu sistemle daha önce avlanan varmı?

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Çok ilginç ve güzel bir yönteme benziyor. Bende hiç görmedim böyle avlanan. Sanırım derince bir yerde ve dalgalı denizde kullanmak daha etkin olacaktır.
    Kıyı yapısı, derinlik ve denizin durumu nasıldı?
    Yazarsan bizler için de fikir olur.
    Ben sargoz için değil de levrek için düşündüm :D

3. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Attığı yer 2 metre yoktur. Kıyıda 1 metreden daha azdı. Ama oldukça kayalık. Deniz cam gibiydi. 6-7 parça 300 gramlık almıştı. Ama su çok açık dedi bugün için. Demekki daha bulanık suda daha iyi performans veriyormuş. Şu sıralar canlı karidesle levrek avlıyorlar burada. sizin deyiminizle teke. Bu sistemle teke kullanmak bence daha iyi olacaktır. Hem sargozun hemde levreğin daha çok sevdiği bir yem. Ayrıca yüzebilen bi canlı. Kurttan daha inandırıcı olur.

4. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    volkan sargoza razı değilsin yani:)
    unut abicim levreği :):)
    tutacaksan bak sargoz geliyor bu sistemle takıl...

5. kahya

kahya atıl şenkahya

Favori Kamış:
    major craft crostage 902 M cormoran 210 bull fighter, cormoran 210 red master
    Favori Makine:
    shimano exsence 3000,shimano exsence 4000hgm, penn battle 6000.
    En İyi Avı:
    5,300 kg levrek
    hangi ilimizde rastladınız bu ava?
    sanırım düşük gramajlı bir kurşun
    arada fır döndü yada stoper verdır (köstek olduğuna göre )

6. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Bilgiler için teşekkürler. Bildiğim kadarıyla karidesle, teke farklı canlılar.;)
    Floracarbon misinayla boru kurdu kullanınca suyun içinde kıyıya yüzen bir kurt izlenimi yaratacağını düşünüyorum. Bence boru kurdu daha iyi. Ben olsam bütün veya 2 ye bölerek takardım. Tekeyi eskiden buralarda şamandıralı kullanıyorlardı, verim de alıyorlardı. Rapala ve silikon çıkınca pabucu dama atıldı.:p Kimse zor geldiğinden teke çıkarmıyor. :p

7. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    :D :D :D
    Razı değilim Atıl abi :D (Sanki çok tutmuşum gibi:D)
    Azda olsa sargoz yakaladım dı daha önce.
    Gerçi ispendek te yakaladım ama hedefim kiloluk balıklar.

Çupra gibi, Levrek gibi. (daha çok levrek)
    Daha izinden yeni geldim, hergün hava durumuna bakıyorum :D Kaşıntı başladı gene demeyeyim de, bu kaşıntı ne zaman geçecek diyeyim. :confused: :D

8. Ben Onur'un tarifini anlamadım. kurşunu hırsız yapmak ne demek?

9. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Hırsız yapmak demek kurşunun içinden misina geçiyor ve kurşun gezer bir kurşun. Yani balık çekince misina kurşunun içinden kayıp gidiyor. Böylece balık ağırlığı hissetmiyor.

İl Mersin Atıl abi. Tam göremedim ama büyük ihtimal vardı. Ama kurşunu hafifti. 10 gram yoktur. Anlam veremediğim kurşun daha ağırmış gibi atış yapıyordu esniyordu yani kamış. Çekerkende eğiliyordu ucu. Acaba iğpne yerinede zoka mı vardı? Zaten adama 2 soru sordum sonra kendime bunun sistemi nasılmış dedim ama sesli düşündüm anlayacağın. Hemen 'Avlan avlan! 50 tane soru sorma avlanabiliyosan avlan! Burda gizli bişey yok herşey ortada!' dedide 10 metreden ben nasıl göreyim o ortada dediğin şeyi. Canım sıkıldı adam gitmeseydi ben gidecektim oradan.

Volkan abi adam kurdu kocaman takmıştı dediğin gibi. Ama bi pakett 8-10 tane kurt var yav kurtmu dayanır ona:D. Atıp çekerken düşmezse iyi de.. O kadar dayanmaz tahminim...

10. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Onur

Dalgalı havalarda yani dalganın denizi dövdüğü havalarda Sargoz kıyıya olabildiğinceb yaklaşır ve beslenir.

Esasen gezer yumurta kurşun önünde bir stoper ve hemen yakınına bağlanmış tek iğne tam mansıyla bir sargoz ve çupra takımıdır.

Hatta tek iğne atılabiliyor olsa dahada avcı olacaktır.(şeytan oltası)

Hem kurşun ve hemde zoka (pirçol)olacağını sanmıyorum.

Ancak derinlik müsait olsa minik zokalar(pirçol) tek başına iş görecektir.

Bir boru kurdu yada kobra kurdu yada benzer kurtlar bölünmeden tek parça halinde takılmalı,varsa yem tığı ile uzun olanları misina üzerinede geçirilmeli ve misina boyunca yukarı yürütülmeli,böylece misinanın hareketlerini alıp canlı imajı vermelidir.Buna hiçbir balık,levrek dahi dayanamaz.

Sevgiler

11. mufi

mufi Muvaffak İŞMEN

Favori Kamış:
    kıyı balıkçılıgı standart malzeme oltakamışı ve makine
    Favori Makine:
    Daiwa GS 9
    En İyi Avı:
    her av iyidir yeterki usule uygun olsun
    Bu tür eylemler BOLOGNNESE kamışları ile yapılabilir bunlar çok ince teleskobik kamışlardır hafif nesneleri uzaga atmak için idealdir tatlı sularda kullanılır mesela italyada denizde kıyıdan iskele liman vs yerlerde kefal avında da kullanıldıgını gördüm boyları 4 metreden 7-8 m kadar uzar..

12. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Bilginin kralı gelmiş Onur. :) Teşekkürler Vedat amca.

Muvaffak abi Bolognnese kamış şartmı? Masraf çıkarma şimdi. :D
    Benim surf kamışa benziyo. Onunla denesem olmaz mı? (3,90 metre)

13. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Vedat Amca işin ilginç yanı adam sahte çeker gibi çekiyor. Atıp çekiyor kamış bi sağa bi sola çevirip aksiyon verdiriyor. Amacı daha geniş bir görünürlük alanı sağlamak herhalde.

Şeytan oltasını(kurşunsuz) 6 metrelik göl kamışlarının ucuna bağlayıp onla atıyorlar. Onumu kullansam Vedat Amca ne dersin? Adamın taktiği ondan 5 metre daha ileriyede yemi ulaştırabilmek ve oradan kıyıya kadar taramak. 10 metrelik bi alanı taramış oluyor en az hemde tek atışta. Senden bi öneri bekliyorum hangi şekilde daha iyi olur?

14. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Valla adamınki dandik 2.70 lik ince bir kamıştı. Benim kamışa benziyordu yapısı. Remixon awachs benim kamış. 15 liralık ama ince ve hafif bir kamış. Oldukçada esnek. Bununla en az 10 metre atıyordu. Belki yemin ağırlığı kurşundan fazladır kocaman takıyordu kurdu. Oda atım mesafesini uzatıyor olsa gerek.

15. Canozz

Canozz M.Can

Favori Kamış:
    Shımano
    Favori Makine:
    Shımano
    En İyi Avı:
    henüz hiçbirşey sayenizde tuttuğum avımı yazarım..
    Onur bey bende mersindeyim sizinle haberleşip birgün balığa gitmek isterim.Ben acemiyim öğrenecek çok şeyim var sizlerden sanırım...

16. Canozz

Canozz M.Can

Favori Kamış:
    Shımano
    Favori Makine:
    Shımano
    En İyi Avı:
    üstad özelden mesaj attım ama göremedim yarın haberleşelim bugüğn işim var biraz ama yarına haberleşelim iş sarkmassa gidelim saygılar..

17. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Tamam haberleşiriz. Özel mesaj kutunu takip et. Bakalım yemli dip iş yapmazsa deneyeceğim şu sistemi.

18. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Bu sistemle yakalanan sargozlarin fotolarini gormek istiyorum...Birde meranin fotolarini da gormek istiyorum...Kamerasiz gitmeyin...Ona gore...)))))))))))))

Sevgilerle

19. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Daha beverebileceğimden şüpheliyim:D. Eğer yakalarsam evde çekerim söz. meranın yapısınıda en ince ayrıntısına kadar tarif ederim onada söz:). Adam gözümün önünde çekti valla bitane. 20 cm veya biraz daha büyüktü. 200 gram civarı yani. Tuttuğu yerde görüyordum ben hergün o boyda sargozlar. Derinlik 1 metre civarı belki daha az. Dibi tamamen taşlık portakalndan büyük taşlardan tutun 100 kilodan fazla olan kayalarda var. Tuttuğunu gördüğüm yer böyle biryer. Ama geziyordu. Kısacası sargozun saklanabileceği kayalar olan yerleri deniyordu. Torbasında 6-7 parça vardı. İşinide ustalıkla yapıyordu dışardan bakınca uzun zamandır böyle avlandığı hemen anlaşılıyor. Demekki alıyor.

Bir ilginç şeyde şu, benim o gördüğüm yerde hergün 30-40 tane 200-300 gramlık sargoz suda geziyor. Görüyorsunuz vücut desenlerini bile suda o kadar berrak. O günde öyleydi. Ben daha önce kurşunlu dip takımını 6-7 metre atarak tam oldukları yere düşürüyordum kurşunun çıkardığı sesten korkup 30 metre yan tarafa kaçıyorlardı. Biraz zaman geçince oraya gidiyordum bu seferde diğer tarafa kaçıyorlardı. Keşke bir günün iki sabahı olsa.. Şu 1 aylık tatilimde 60 sabah olsa.. Ben akşamlarıda katıp 100 kere balığa gitsem:)... Deneyecek o kadar çok şey varki... Birkaç gündür çupra alamıyordum. Şimdiye kadarda aldığım çupraların hiç biri 20 cmden büyük değildi. Bıktım artık diyordum küçük balıktan. Zaten vurmuyorduda artık... Bu akşam yeni biryeri deneyip sabah sargoza gidecektim. Ama bu denediğim yerde en büyük çupramı aldım.1 tanede olsa şimdiye kadarkilerin en büyüğüydü. Üstüne üstlük harika bi avlak daha öğrendim güvenilirliği yüksek birinden. Ne yapayım şimdi ben:)??? Hangi birisine yetişeyimde gideyim:D... Çok gevezelik ettim affoluna. Saygılar...

20. Canozz

Canozz M.Can

Favori Kamış:
    Shımano
    Favori Makine:
    Shımano
    En İyi Avı:
    Üstad cumartesi akşamı beraber ava gidelim ben işlerden başımı kaldıramayacağm bu hafta içi cumartesi8 gibi dilediğin bir yerde buluşup balığa gidelim isterim..