İlk denemem "Arı maya " :)

Konu, 'Malzemeni Kendin Yap (Keşfet & Paylaş)' kısmında roohans tarafından paylaşıldı.

1. roohans

roohans T. Melih AVCI

Favori Kamış:
    EFFE SPIDER BOAT 165
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER 30
    En İyi Avı:
    Hakan KARAHAN :)
    Merhabalar :) Geçen hafta forumdaki diğer usta arkadaşların yaptıkları güzel maket balıklardan esinlenerek, bende yapabilirmiyim diyerekten çıktığım yolda nacizane bir parçada ben yapmaya gayret ettim, umarım beğenirsiniz.. Selam ve saygılarımla.. :)

İşte resimler;

2. simendifer

simendifer Sennur

Harika olmuş, ellerinize sağlık :) Arı mayadan çok, güzel bir tatlısu levreği olmuş bence ve renk açısından kesinlikle iş yapacağını düşünüyorum. Hakan arkadaşımıza şimdiden rast gelsin diyelim. :)

Son düzenleme: 31 Mayıs 2011
  3. roohans

roohans T. Melih AVCI

Favori Kamış:
    EFFE SPIDER BOAT 165
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER 30
    En İyi Avı:
    Çok teşekkürler, evet aslında yellow perch olarak düşünmüştüm ama iş bittiğinde birden bire arı maya aklıma geldi :) şirinliğinden ötürü bu ismi verdim ona :)

4. merkury33

merkury33 HASAN

Favori Kamış:
    tahta, el oltası
    Favori Makine:
    mercury90
    tebrik ederim, güzel raporlarınıda bekliyoruz inşallah.

5. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Başlangıç için fena sayılmaz, yetenek görüyorum;) Renk seçimi gayet iyi. Eğer doğru aksiyonu yakalayabildiyseniz hem tatlısu hem de denizde özellikle lüferde iş yapar diye düşünüyorum. Ağırlıkları nasıl yerleştirdik acaba ?
    Ellerinize sağlık, rast gelsin.

6. yakup

yakup Yakup

Favori Kamış:
    Elime hangisi gelmişse
    Favori Makine:
    Hangisi takılmışsa
    En İyi Avı:
    Daha değil
    Özellikle üretkenliğinizi çok beğendim.

Elinize emeğinize sağlık. İnşallah güzel sonuçlar alırsınız :)

7. simendifer

simendifer Sennur

Sanırım sahtede ağırlık yok. Yanlarda da yuvarlaklık verilmemiş, zamanla hepsi yerine oturacaktır sanıyorum. İlk deneme için başarılı sayılır, Ben daha yapmaya cesaret bile edemedim. :p:p Senin takipçin olursa, işi iyice kotarır diye düşünüyorum. :):)

8. roohans

roohans T. Melih AVCI

Favori Kamış:
    EFFE SPIDER BOAT 165
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER 30
    En İyi Avı:
    Çok teşekkürler Hasan abi..

Çok teşekkürler abi, evet sanırım başlangıç için umut vadediyorum, sizlerden örnekler, modellemeler yaparak denedim olacak o kadar :) aksiyon konusunda minik rötüşlar yapılabilir sanırım.. Ağırlık olarak oyuklara bilya bulamadığımdan ve ağacın ağır bir ağaç olmasından dolayı Alabalık avında kullanılan minik kurşunlardan koydum.. zira model 10 cm ve ağırlık 18-20 gr civarında.. Bu haftasonu havalar müsade ederse deneyeceğiz. Raporu mutlaka yazarım :)

9. hakankarahan

hakankarahan Hakan Karahan

Favori Kamış:
    Okuma v system
    Favori Makine:
    Daiwa Regal ,Shimano Exage, Okuma Safina Noir
    En İyi Avı:
    Yazılı Orkinos 3 kg.
    Sevgili Tahir. Balık sevdalısı bir dosta,bir arkadaşa,bir ağabeye verilebilecek en güzel hediye bu olsa gerek. Senin gibi Balık sevdalısı bir kardeşim olduğu için ne kadar gururlandığımı ve onur duyduğumu bilmeni isterim.Umarım Bu ARI MAYA ilk işinde bize güzel avlar yaşatacak ve burada güzel bir rapor yayımlayacağız. Tekrar teşekkür eder,sevgilerimi sunarım. Balık Sevdan hiç tükenmesin...

10. roohans

roohans T. Melih AVCI

Favori Kamış:
    EFFE SPIDER BOAT 165
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER 30
    En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim abi, sağolun. Seviyorum böyle kendimce birşeyler yapmayı, Yapımında kurduğum hayaller yeter en azından :)

11. diverozcan

diverozcan özcan ercivan

Favori Kamış:
    dam quick fienessa S70, Cormoran 360 cm bigfishing teleport, virax 360 kamış sualtı dalış malzemeler
    En İyi Avı:
    akya 11 kg . didim
    Naçizane bir iki tiyo da ben vereyim;
    Boyamadan önce, streç ile sahteyi iyice sarıp aksiyonunu su dolu bir havuzda veya küvette deneyebilirsin deneyebilirsin.
    10cm için 20 gr. bu tip sahtede ağır kaçıp çabuk batacağından aksiyonu bozabilir. Ağırlık koyup aksiyonu ayarlarken, sahtenin sırtına yakın kısmında hava odacıkları açıp hafifletmen de mümkün. Genelde plastik döküm sahtelerde uygulanan taktiktir bu!
    Aksiyon olmazsa da üzülme, bu hobiye devam edersen şayet, ileride gözün gibi bakacağın bir sahten olur ;)
    Kolay gelsin.

12. roohans

roohans T. Melih AVCI

Favori Kamış:
    EFFE SPIDER BOAT 165
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER 30
    En İyi Avı:
    Çok teşekkür ederim Hakan abim, Rica ederim nedemek, acizane hediyem kabul olursa çok sevineceğim evvela, Balıkçılık konusunda herdaim bilgisinden, muhabbetinden, en önemlisi bir abi sevgisinden istifade ettiğim bir insan olarak örnek aldığım bir abime biraz el iş biraz göz nuru, umarım havalar müsade ettiğinde beraber gideceğimiz ilk avda, kısmet is güzel bir balık getirecek bize.. :)

13. cyhntskn

cyhntskn CeYhUn

Favori Kamış:
    LİNEAEFFE
    Favori Makine:
    SHIMANO SUPER ULTEGRA 6000 XSA
    En İyi Avı:
    SARIKANAT 55 CM ZARGANA :-)
    İlk denemen için gayet ıyı calısma tebrik ederim..

14. roohans

roohans T. Melih AVCI

Favori Kamış:
    EFFE SPIDER BOAT 165
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER 30
    En İyi Avı:
    Teşekkürler, Değerli fikirleriniz muhakkak şu anda planlamasını yaptığım Yavru Turna balığı maketinde dikkate alınacak, zira sizden çok şey öğrendim, Süreçte yazılarınızı okudum, ve okuyacağım öğrenecek çok şeyim var sizlerden, bir kez daha teşekkür ediyorum :)

15. roohans

roohans T. Melih AVCI

Favori Kamış:
    EFFE SPIDER BOAT 165
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER 30
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim, sağolun :)

16. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    tebrikler güzel gözüküyor :) agız yerine gelen plasigin açısı düz yüzmeyi saglıyor değil mi? merak ettigim diger bir konuda igne baglama yerlerinin mesela 500gr üstü bir balıgın agırlıgına dayanıp dayanamıyacagı hanı acaba içtn bir baglantısı varmı onların ?

17. roohans

roohans T. Melih AVCI

Favori Kamış:
    EFFE SPIDER BOAT 165
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER 30
    En İyi Avı:
    Teşekkürler, Elbette ağız kısmına yerleştirdiğimiz parçanın açısı ve genişliği maket balığımızın yüzme şekli ve su altına ne kadar dalıp dalmayacağı belirler, İğne bağlama yerleride tek parça olarak hazırlandı, T harfi gibi düşünebilirsiniz.. Kıvrımlarından elektronikçilerin kullandıkları havya ile lehimlendi, iki ayrı parça epoxy tutkal ile yapıştırıldı.. Dolayısıyla telin kopma kuvveti kadar yük çekebilir sanırım :)

18. feridun_45

feridun_45 feridun dönmez

elinize sağlık.çok güzel olmuş..bu arada hediye siparişi verebilirmiyiz:):):)

19. roohans

roohans T. Melih AVCI

Favori Kamış:
    EFFE SPIDER BOAT 165
    Favori Makine:
    OKUMA AVENGER 30
    En İyi Avı:
    Teşekkür ederim sağolun, Tabiki fırsat buldukça böyle şeyler yapmayı düşünüyorum, Şu anda yapmayı düşündüğüm maketten sonraki ilk çalışmamda size gelir o zaman :)

20. muratcoskun

muratcoskun muratcoskun

Favori Kamış:
    alba star 2,70
    Favori Makine:
    şimano
    En İyi Avı:
    turna 2,5 : yayın 7,5
    tebrikler ilk olmasına rağmen gayet güzel ben beyendim. bende yapıyorum ama burada henüz paylaşmadım.