Merhaba Arkadaşlar ilk denemelerimi sizinle paylaşmak istedim sizde eksikleri varsa paylaşırsanız sevinirim suda yan yatma gibi bi sorun var normal mi sizce? Çam ağacından tek parça olarak yaptım iğne yerlerinide vidadan yaptım şimdiden herkese teşekkürler...
Eline sağlık Aydın gayet güzel görünüyorlaryan gitmesi herhalde dengede bir sorun var olsun nede olsa ilk denemelerin battı balık yan gider zamanla düzeltirsin rastgele Hizliupload.com
sagolasın ertan abi Denge problemını nasıl çözerim? bide batmıyolar su üstünde takılıo hepsi o da baska bı sıkıntı sanırm
Aydın sahtelerin önüne gaga koyacaksın açısı önemli,sahtenin ortasına bilye ağırlık vs.tabi ki ben yaptığın işi takdir eden tarafım sitemizde diverozcan nickli özcan özcivan vardır,kendisi el yapımı sahteler konusunda oldukça iyidir istersen açtığı konulardan bakıp birşeyler öğrenebilirsin ve aklına takılan çoğu soruya cevap bulabilirsin
bu konuda forumlarda bir sürü destek var. arama yapman gerekiyor. Yine de bildiklerimi söylümü; mercimek kurşun koyuyorsun içine alt tarafına yakın, birde burnuna az açılı gaga (şeffaf) yapıyorsun o zaman çekerken batar, bıraktığında yüzer. Mersinde olsaydın o maviliyi denemek isterdim ellerine sağlık güzel olmuş hepsi
Sahteleri yaparken alt tarafına yakın ağırlık kullanırsanız hem denge sorunu çözülür hemde ağırlıgın gramajına göre suda ne kadar batıcağı belirlenir. Mümkün oldugunca yogunlugu suya yakın ve kısa gagaya sahip sahtelere üretmeye çalışın. Bu çektikçe dalan bırakınca askıda kalan sahte demektir iyi çalışmalar
istersen hemen gönderebılırm denersın yalnız tuttugn balıklar benım=) ilgin içinde teşekkür ederim...
elinize sağlık..iğnelerin takılacağı kancaların vidalı olması bana pek sağlıklı gelmedi.büyük balıkla mücadelede yerinden çıkabilir sanki !!!
Eline sağlık. Başlaması bile cesaret gerektiren bir deneyim yaşıyorsun tebrik ederim. Mesajları ve verdiğin cevapları okuyunca sahte balık yapım teknikleri hakkında yeterince bilgi toplamadığın izlenimine kapıldım. Eğer şu anki balıkların gibi floating değil sinking balıklar üretmek istiyorsan ağırlık merkezlerini ve oranlarını değiştirmen gerekir. İyi bir sahte balığın atış sırasında rüzgarı yandan almaması gerekir. Eğer bu ip ucunu iyi değerlendirirsen balığın yan yatma meselesini de çözersin ama balığın yan yatarak gelmesinin avantajları olduğunu da göz ardı etme bence.
Araştırdım ama cok fazla teknik bilgiye ulaşamadım vakıtte dar oldugundan hemen başladım yapmaya artık yaptıkca ögrencem..ilgin içinde teşekkür ederim iyi akşamlar
eğer tek parça sahtelere sonradan ağırlık eklemek istiyorsan, sahtenin ortadan hafifçe geride olan kısmına dremel ile bir delik açıp, oraya uygun bir kıstırma kurşun koyup bir dolgu malzemesi ile de düzeleyebilirsin. eğer lehim havyan da varsa, o deliğe lehim de dökebilirsin. herşey sana kalmış, nasıl istersen...
Siyah olana kurşun dökmüştüm ama denemeden ötekilere yapmadım bakalım duruma göre hepsine yapıcam ilgin için sagol.