10 gün önce Alanya tatilim esnasında yakalamış olduğum balık. Bu balığı özel kılan, hayatımda Deniz de yakalamış olduğum ilk balık olması. Balığı, kurşun ağırlıklı küçük iğneye taktığım tavuk göğsü ile yakaladım. Bu balığın ismi nedir acaba? Not: Daha önceden almış olduğum karar üzerine balığı denize iade ettim. Çünkü, Deniz de yakalayacağım ilk balığı; cinsi, boyutu ne olursa olsun iade edeceğim konusunda kendime söz vermiştim.
Ne tuttun be abi sen böyle Hiç emin olmamakla beraber şu türe benzettim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=21160
YALADERMA ( Trachinotus ovatus) 70 cm boya ve 3 kg ağırlığa ulaşabilir. Genelde kıyı sularını ve tatlısu karışımı olan bölgeleri sever. 200 m derinliklere kadar bulunur. Atlas Okyanusunun doğu kıyıları ve Akdeniz - Ege denizinde yaşar. Küçük bireyleri geceleri kayalık kıyılarda avlanırlar. Büyükleri dalga kırılım bölgesinde, çamurlu ve kumluk dipler üzerinde, sürüler halinde bulunur. Çok bol bulunup çok bol avlanan bir tür değilidir. Genellikle küçük kabuklular, yumuşakçalar ve balıklarla beslenir.
Tüysüz, yani esas adıyla çıplak buna çok benzer ama değildir. Ağzı çok büyüktür, yüzgeçlerinin ucu da siyah değildir.
İlginiz için teşekkür ederim arkadaşlar. Demek ki Deniz de tuttuğum ilk balık Yaladerma'ymış Yalnız 70 cm boy ve 3 kğ ağırlığı duyunca benim ki oldukça tüy siklet kalmış ya neyse Bu arada bu balığın haricinde tuttuğum balıklar "sokar" denilen balıklardandı. Fakat bir tanesi ise yine tamamen farklı bir türdü. Onun resmini çekmediğime pişman oldum şimdi. Acaba o neydi Fakat dediğim gibi, benim için önemli olan ilk balığımın ismi idi. O nu da sağolsun Yakup hocam sayesinde öğrenmiş oldum. Tekrar teşekkürler.
yalnız usta o 70 cm boy 3 kg ağırlıkta olanıda biraz zor çekilir şu küçücük balık bile çekerken zevkli ve zorlu oluo onu düşünemiorm