Tarih: 19.11.2012 Yer: İstanbul Boğazı Av Saati: 22.00-23.30 Kullanılan Takım: Klasik iki iğneli mantarlı lüfer takımı Yem: İstavrit Fileto Geçtiğimiz yaz Bursa'da olumlu sonuçlar aldığım kıyı avları sebebiyle bol bol balığa gittiğimden okul döneminin başlaması balık avı tutkumun kış döneminde de aktif kalmasını sağladı. Bu, İstanbul'daki beşinci yılım. Bu sürede, gerek deniz avcılığına yabancı olmam, gerek İstanbul'un kalabalığı ve güvenlik sorunu sebebiyle yalnız üçüncü yılımda gündüz saatlerinde bir kaç kez balığa gitmiş, istavrit ve kefal harici balık avlayamamıştım. Bu yıl başkaydı. Forumda, otobüste, sokakta her yerde lüfer bolluğundan söz ediliyordu. Sırf ''beş yıl İstanbul'da kaldım da bir lüfer avlayamadım'' demeyeyim diye kendime ucuz yollu bir takım aldım. Dün akşam balıkçıdan yarım kilo istavrit alıp attım kendimi İstanbul kıyılarına. Önce akıntı olmayan bir yere gittim. 1,5 saat bekledim tek vuruş yok. Baktım etrafımdakiler toparlanıyor. Ben de toparlandım, dönüyorum. Yemleri de atmadım yurdun kedilerine götürüyorum Dönerken kıyıda olta atanları gördüm. Bekledim biraz, baktım biri güzel bir sarıkanat aldı. Ondan sonra bir hareket. Herkes art arda çekmeye başladı balıkları. Hemen açtım oltamı taktım 115 gr kurşunu yemledim takımı 50 metre kadar attım. Takım henüz dibe inmeden akıntıyla kıyıya doğru sürüklenirken bir vuruş hissettim ve ilk balığı aldım. Sonraki atışımda takımlar karışmasın diye yanlarından 20 metre uzaklaştığım balıkçıların takımlarını karıştırdım malesef 115 gr yetmiyordu, üstüne 60 grlık delikli kurşun ekledim. Daha yakına attım. 20-25 metre kadar. Akıntı o kadar fazla ki kamışın ucu eğik, vuruşları çoğu zaman hissetmiyor. Atıyorum 5 dakika bekleyip çekiyorum. İlk atışlarım neredeyse hiç boş gelmedi, 6 tanesini kıyıya aldım, bir kaç tane de yolda kaçırdım. Sonrasında bir kaç boş çekişten sonra otobüse yetişmek için avı sonlandırdım. Bunlar da balıklar: Kardeşimin evine geldim balıklardan bir tanesini mikrodalga fırında, ızgara modunda pişirdim. Çok güzel oldu. Zordu, zahmetliydi ama keyifliydi. Ha bir de kendim tuttuğumdan herhalde çok lezzetliydi.
Balıkçı heryerde balıkçı... Güzel bir av olmuş, tebrikler. Güvenlik sorunu demişsiniz, nerelerde avlanmayı düşünüyordunuz ki?
Teşekkür ederim. Teşekkürler. PM attım. Teşekkürler. Size de. Teşekkür ediyorum. Tam umudu kesmiş dönerken çok iyi geldi gerçekten. Teşekkür ederim. Aracım olmadığından bana yakın bazı avlaklara ulaşmam için yürümem gerekiyor. Hiç tekin tipler görmüyorum sokaklarda. Forumda da konu ile ilgili uyarılar okudum. Aslında bunun temelinde yalnızlık var Av partnerim/partnerlerim olsa böyle olmazdı.
Maşallah çok güzel balıklar gerçekten, güvenlik konusunda haklısınız bazen öyle tipler görüyoruzki adamlar sırf olay çıkarmaya gelmişler gibi bakıyorlar bu nedenle yalnız gitmemekte yarar var.
maşallah güzel av olmuş.ee boğazın akıntısı da cefası yani o kadar bol balık var ama akıntı da var malesef ama yine de keyifli oluyor boğaz bend einşallah pazar günü sarıyer tarafına gidecem...
Öyle oldu. "Alıver gari" diyordu deniz, gittim aldım Yarın Bursa'da da bir deneme yapabilirim. Nereye gideyim?