Merhabalar. Akşam yaptığım av hakkında konuşmak istiyorum.Çünkü kafamda hem sorular hemde güzel şeyler var Akşam saat 16.30 sıralarında Sahile canlı teke-rapala ve hamsi ile gittim.tekeyi takıp ileriye atıyordum.Şamandıranın sallandığını felan görmüyordum.Çünkü ışıksızdı.Sonra dur bu çok durdu çekeyim dedim.Bir çektim ana,oltada birşey var.Çek kıyıya kadar çek o çekiyor ben çekiyorum derken .Aha gitti boşaldı olta.Sonra bir abi yanımda ışıklı şamandıra ile boru kurduyla eşkina alıyor.2şer 3er tane falan.Ona sordum daha acemi olduğumu felan söyledim.Bana şu malzemeleri al dedi.Sana da balık tuttururuz dedi .Gittim aldım.1 saat sonra 20.30 sularında ordaydım.Bir baktım 15 eşkina tutmuş bile.Boru kurdu taktım attım attığım gibi 1 dk geçmeden şamandıra battı.Çekiyorum.O çekiyor.Çekiyorum o çekiyor sonra olta kayaya takıldı sanki.Çeksemde gelmiyor.Abiyi çağırdım.Ver bakalım dedi.Misinaya parmağıyla felan vurdu.Bir çekiti ana balık. OO ben seviniyorum ilk eşkinam diye. HAlbuki demesin mi o çarpan balık O ne dedim basbayağa çarpıyor dedi.Makasla attı balığı Sonra da ilk eşkinamı tuttum.Ha birde bir takım balıkçının bağladığı klipsten koptu.denizde ışığı görüne görüne gitti Sİze sorularım şu.O çarpan balık denen şey ne?Valla tipi eşkina gibi ama daha kırmızımsı kahverengi.Anlayamadım. İşte yakaladığım eşkina.Kusura bakmayın resim küçük ama ilk fotoğraf yükleyişim Uploaded with ImageShack.us
tebrikler ilk eşkinanızı almışın daha iyileri rast gelsin inşallah bereketli ve güzel avlar dilerim herzama çarpan balık diye hangi balıktan bahsedildi bilmiyorum ama genelde sularımızda çıkan 2 tür balık var ağırlıklı olarak iskorpit ve trakonya bu ikisini bir araştır derim yöresel ismi değişiklik göztersede tipi değişmez nasılsa kısacası bilmediğin hiç bir balığı alleme daha iyi sakatlık olmasın
Evet bu balığın ta kendisi.Yanımdaki abi ufak kelpeden ile tuttu.İğneyi çıkarttı ve denize atmaya çalışırken kayalara attı.Acaba atmasaydıda alsa mıydın.Çorbası güzeldir diyorlar ama temizlemeyi bilmem
Bu akşamda avıma devam edecektim ama hava arada bir yağıyor ve hafif rüzgar var.O nedenle yarın sabah uygun koşullar olursa hava aydınlanmasına 2 saat varken oraya gideceğim.Gün doğuncada zarganaya çinekopa felan dönerim...
Olailir belki ama ben uğraşamadım onunlada.Suya geri verirdim.O balık için bence o kadar uğraşılmaz.Ha avlak olarak aslında Tekirdağ'ın en klasik yerlerinden biri.Gece kayalık yanına git at oltanı şamandıra ile bulursun eşkinada iskorpitte