İlk eşkina..

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında werus59 tarafından paylaşıldı.

1. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Shimano Catana CX spinning
    Favori Makine:
    D.A.M QUICK SLR SPIN 530 FD
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Merhabalar.
    Akşam yaptığım av hakkında konuşmak istiyorum.Çünkü kafamda hem sorular hemde güzel şeyler var :rolleyes:
    Akşam saat 16.30 sıralarında Sahile canlı teke-rapala ve hamsi ile gittim.tekeyi takıp ileriye atıyordum.Şamandıranın sallandığını felan görmüyordum.Çünkü ışıksızdı.Sonra dur bu çok durdu çekeyim dedim.Bir çektim ana,oltada birşey var.Çek kıyıya kadar çek o çekiyor ben çekiyorum derken .Aha gitti boşaldı olta.Sonra bir abi yanımda ışıklı şamandıra ile boru kurduyla eşkina alıyor.2şer 3er tane falan.Ona sordum daha acemi olduğumu felan söyledim.Bana şu malzemeleri al dedi.Sana da balık tuttururuz dedi :) .Gittim aldım.1 saat sonra 20.30 sularında ordaydım.Bir baktım 15 eşkina tutmuş bile.Boru kurdu taktım attım attığım gibi 1 dk geçmeden şamandıra battı.Çekiyorum.O çekiyor.Çekiyorum o çekiyor sonra olta kayaya takıldı sanki.Çeksemde gelmiyor.Abiyi çağırdım.Ver bakalım dedi.Misinaya parmağıyla felan vurdu.Bir çekiti ana balık. OO ben seviniyorum ilk eşkinam diye. HAlbuki demesin mi o çarpan balık :eek: O ne dedim basbayağa çarpıyor dedi.Makasla attı balığı :D
    Sonra da ilk eşkinamı tuttum.Ha birde bir takım balıkçının bağladığı klipsten koptu.denizde ışığı görüne görüne gitti :(

Sİze sorularım şu.O çarpan balık denen şey ne?Valla tipi eşkina gibi ama daha kırmızımsı kahverengi.Anlayamadım.
    İşte yakaladığım eşkina.Kusura bakmayın resim küçük ama ilk fotoğraf yükleyişim :)

Uploaded with ImageShack.us

2. fatihh

fatihh Fatih

Favori Kamış:
    Fury Caster ,L.Effe SeaMaster 4,20 Surf,ProCatch CS Ultra-2.40;Protackle FW-TS 3.60
    Favori Makine:
    Penn Affinty 7000, Okuma Avanger 30b
    iskorpit olabilirmi? dikenleri varmıydı?

3. fredyss

fredyss FERDİ

Favori Kamış:
    Okuma salina seaspin, lineaeffe s-flex 15 kilos
    Favori Makine:
    daiwa crossfire, okuma travertine
    En İyi Avı:
    Turna 2,5 kg
    iskorpittir.

4. sabriyazici

sabriyazici sabri

tebrikler ilk eşkinanızı almışın daha iyileri rast gelsin inşallah bereketli ve güzel avlar dilerim herzama
    çarpan balık diye hangi balıktan bahsedildi bilmiyorum ama genelde sularımızda çıkan 2 tür balık var ağırlıklı olarak iskorpit ve trakonya bu ikisini bir araştır derim yöresel ismi değişiklik göztersede tipi değişmez nasılsa :) kısacası bilmediğin hiç bir balığı alleme daha iyi sakatlık olmasın

5. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer

Evet bu balığın ta kendisi.Yanımdaki abi ufak kelpeden ile tuttu.İğneyi çıkarttı ve denize atmaya çalışırken kayalara attı.Acaba atmasaydıda alsa mıydın.Çorbası güzeldir diyorlar ama temizlemeyi bilmem :D

6. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim.Avlarınızda güzel balıklar tutarsınız inşallah!

7. Mustafa Mert

Mustafa Mert Mustafa Mert

Kızartmasıda nefis. Ancak ayıklaması zahmetli.

8. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Bu akşamda avıma devam edecektim ama hava arada bir yağıyor ve hafif rüzgar var.O nedenle yarın sabah uygun koşullar olursa hava aydınlanmasına 2 saat varken oraya gideceğim.Gün doğuncada zarganaya çinekopa felan dönerim...

9. shadowpane

shadowpane Hakan

Favori Kamış:
    Shimano Antares/Vengeance/SuperAero Lineaffe_Spider Surf Okuma_VSystem/hellios/x-safina
    Favori Makine:
    Daiwa_Entoh/Ballistic Shimano_Aernos/KİSU/BULL'S AlbaStar.Pasha 60
    En İyi Avı:
    Yayın/Turna/Alabalık Eşkina/Levrek/Palamut/Lüfer/Kalkan
    tebrikler balığı tuttuğunuz avlak hakkında bilgi verebilirmisiniz

10. toruga

toruga tolga

Favori Kamış:
    Safina X Spin 2.70m 10-35gr
    Favori Makine:
    Spro Hardliner
    En İyi Avı:
    aral 2.550gr
    Balıkçıya versek parası karşılığında temizle desek ? Uğraşır mı?

11. werus59

werus59 Murat

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    42 cm*Lüfer
    Olailir belki ama ben uğraşamadım onunlada.Suya geri verirdim.O balık için bence o kadar uğraşılmaz.Ha avlak olarak aslında Tekirdağ'ın en klasik yerlerinden biri.Gece kayalık yanına git at oltanı şamandıra ile bulursun eşkinada iskorpitte ;)