İlk Jigging Takımı(Yardım Lazım)

Konu, 'Kamışlar' kısmında cemil sarihan tarafından paylaşıldı.

1. cemil sarihan

cemil sarihan cemil sarihan

Selamlar , levrek , turna derken uzun bir balıkçılık deneyimi sürecini yaşıyorum, geldiğim noktada uzun zamandır yapmak isteyip yapamadığım jigging balık avcılığı hayalimi bu sene gerçekleştireceğim.
    Öncelikle takım işini halletmem gerekli, makina da kesin kararımı vermiş olmakla birlikte önerilerinize açığım bütçe 250 TL olmak kaydıyla , çünkü Okuma indirimi ile takım alma fikrimi gerçekleştiryorum aslında, planım daha sonra almaktı.Makina
    http://www.avdeposu.com.tr/?urun-10642-OKUMA-SALINA-SA-II-YENI-MAKINA.html
    Bu arada Vsystem ile jigging yapılabilirmi, yapan varmı varsa şartları zorlayabilirim o makina için,
    Kamış karar veremediğim bir konu tam olarak , Andros 40-60 Lb düşünüyorum ancak bu konuda gerçekten fikrinize ihtiyacım var.
    http://www.avdeposu.com.tr/?urun-10750-OKUMA-ANDROS-JIGGING-OLTA-KAMIS.html
    Mesela Androsun arka kısmında mücadele kemeri için yer yok , Cedros larda var sanıyorum , mücadele kemeri kullanmak gerekirmi her avda bilemiyorum,fikrinize ihtiyacım var , yarın sabah sipariş vereceğim ,umarım bu şartlar içinde en doğrusunu alabilirim...

2. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Cemil

Belki kendimi daha motive etmek,dolayısıyla güç kazanmak,belkide karakterimin bir icabı,balıkcılık hobimde,kıskançlara karşı depreşen huyum sonuna kadar rekabet duygusudur.

Ancak rekabette hakikaten centilmen davranır,şartların eşit olmasına özen gösteriririm.

Mesela rekabette geri kalmaması için karşımdakilere kerteriz,takım bilgisi falan rahatca veririm.

Peki bunları neden yazdım.

İnsan jigging av yöntemine bir girdimi,birtakım noktaları iyice öğrenip,gerekli istihbaratlarıda yaparak bu işin peşine ciddi olarak düşerse,hayatının balıklarını istikrarlı olarak yakalaması mümkündür.

Hemen hiçbir yöntemde bu olanak yoktur.

Düşünebiliyormusunuz herhangi bir yemli takım,canlı veya cansız sırtı takımı,bu canavarların derinlerde saklandıkları,barındıkları,dinlendikleri yerlere inemez.

Dikey seğirtmeyle inersiniz.Balık tok olsada saldırır,aç olsada,Kızar saldırır,aç olur saldırır,bölgesini korumak içi saldırır.

Piyasada birçok mamül var.Çözüm ortaklarımızdan Cengiz balıkcılık ve sair reklamları olan her firmada uygun takımlar var.

Bunların arasında bütceyi az yoranların yanısıra hakikaten erişilmez fiyatlarda olanlarıda var.

Ben Okuma kullanıyorum ve kullanmayada devam edeceğim.İhtiyarım diye sızlanırım ama bu güne kadar halende blek gürşinde yenilmedim yani boğa gibi kuvvetliyimdir.

Jigime gelebilecek en iiri balıklarla dakikalarca boğuştum.Okuma kamış ve makaram başa çıktı.Sadece leader miisinalarım başa çıkamadı koptular.

Yeni bir tecrübeydi bu kadar iiriler.Tüm gücümle kontrol etmeye çabaladım,arada bağırdım.Batık üstü avcılık bu işte,Balık kolayca kalama alamayacak,hatta çok az alacak ve hatta hiç almamalı..
    Aksi takdirde batığın camından,penceresinden yada bacasından süzülür,kitler ve kaybedersiniz onu.

Salina II ve Cedros Projig kamışım karşı koydu zaptetti ama ah o leader'ler yokmu.
    Artık 0,88 leaderim var onu kullanacağım,bakalım koparabilecekmi.

Bu bakımdan seçimin bence doğruudur.

Al ve güle,güle kullan

Sevgiler

3. cemil sarihan

Sevgili Üstad, sevgili Vedat abi,
    Yazdıklarınızı okurken heyecanım ve isteğim bir kat daha arttı.Takımı onaylamanıza çok sevindim , ayrıca sizinle aynı takımı kullanacak olmakta ayrı bir gurur olacak benim için.Çok teşekkür ederim.Saygılar...

4. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bu konuda aklına ne gelirse sor Cemil keyfle cevaplarım

Sevgiler

5. cemil sarihan

Sanırım bir çok şey sormam gerkecek Vedat abi, leader dan jig seçimine bir sürü şey var aklımda , bu arada sizi ziyaret etmek gibi bir planımız var bir arkadaşımla ve uygun olursanız birlikte av yapmayı çok istiyoruz...

6. cyhnckr

cyhnckr Ceyhun

Favori Kamış:
    Shimano Ultegra, Major Craft Solpara 275 50gr, Italcanna Jigging
    Favori Makine:
    Penn Affinity, Daiwa Emblem Pro 6000A, FinNor Marquesa 40II,Daiwa Exceler 4000HA,Daiwa Saltist 4500
    En İyi Avı:
    43cm palamut , 50cm Lüfer , 7,5kg Sarıkuyruk
    Vedat abi,

örgü misina ne marka ne kalınlıkta kullanıyorsunuz? 3-4 marka var araştırdığım ama karar veremedim.

7. nicholai hel

nicholai hel Aykut

Cemil konunu yakınen takipte olacağım. Biz de av partnerimle daha geçtiğimiz hafta içinde malzemelerimizi aldık. Makinalarımız Okuma Salina 2 16000 ve Raw II 65. Kamışları pro jig serisinden seçtik, 40-60 ve 60-80 lbs olan modelleri aldık. Şu an da derin bir ip / fc leader araştırması içindeyim. Bu iki malzemeyi ebay aracılığı ile alacağız. Marka olarak şu anda L. American Braid ve P-line düşünmekteyim.

Bu süreçte seninle de paslaşarak fikir alışverişi, bilgi paylaşımı yapabiliriz.
    Tabii bu işin tecrübeli isimlerinden alacağımız tavsiyeler muhakkak altın değerinde olacaktır.

Seçimlerinde isabet, avlarında bereket dilerim.
    Rastgele.

8. cemil sarihan

Teşekkür ederim , irtibat içinde olalım sanırım bende Cedros Pro jig kamış alacağım , görüşmek üzere...

9. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Bu fikriniz beni şimdiden sevindirmiştir.

Yöremizde arada jigle balık almaktayım.Üzerine çok ciddi düştüğüm ise söylenemez.Ancak oran olarak beş kere jige çıkmışsak 3'ünde alabildik.

Benim esas meram,raporlarımdada bahsettiğim üzere Saroz Körfezi ağzı ve Gökçeada açıklarıyla Büyük Kemikli açıkları arasıdır.

Oralarda,burada tekrar ediyorum,birçok balıkcıyı hayrete düşürecek irilik,çeşit ve sıklıkta trofe balık yakalayacağım.

Buraya gelirseniz jigging tekniğinin bazı düğümlerini,bilfiil yapılmasını jig çeşitlerini beraberce anlatırız ve ben her bildiğimi sizlere aktarırım.

Sevgimle kal

10. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Ceyhun

Maddi durumu çok iyi birisi olsam hakikaten dünyanın en iyilerini bulur ve kullanırdım.

Ancak böylesine markaları tavsiye yerine bugün için işimi görebilen beni yarı yolda bırakmayan,üstelik yurdumuzda kolayca bulabileceğiniz,fiyatları gayet makul ürünleri kullanmanızı önerebilirim.
    Esasen bende onları kullanmakrtayım.

Bunlar Av marketi ve Cengiz balıkcılıkta bulabileceğiniz MultiColour ip misina uygun kalınlıkta(0,60)FC misinalardır.

Jiglerde biraz çeşide girebilirsiniz.

Sevgiler

11. cemil sarihan

Çok teşekkürler Vedat abi, mutlaka geleceğiz , belki birlikte sarozada gideriz şartlar uygun olursa, iple çekiyorum gerçekten , sevgiler ,saygılar...

12. uçak şoförü

uçak şoförü hakan

Favori Kamış:
    shimano catana cx 2.40 10.30gr, lineaffe extreme cast 100-220gr, okuma V-system 2.70cm 20-60gr,
    Favori Makine:
    shimano exage 3000, alivio6000, catana4000
    Cemil ağabey merhaba, benimde sana bir sorum olucak bu aralar bende jig olayına merak saldım ama yapacak yer bulamıyorum. Siz sürekli Ege yada Akdenize gitmeyimi düşünüyorsunuz yoksa bu iş İstanbulda verimli olurmu özellikle Karadenizde. Marmara için pek tavsiye edilmediğini forumda okumuştum.

13. reef1905

reef1905 Akın

Favori Kamış:
    SHIMANO ALIVIO CX TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 6000 FA + E
    Vedat amca hazır sizi bulmuşken Cemil kardeşimin affına sığınarak ben de bir şey sormak isterim.

Sizin kullandığınız Okuma Cedros Pro jig kamış epeydir gönlümde.Yalnız ben bu kamışı asıl kullanım amacından daha çok İstanbul'da tekneden veya tatile gittiğimde taşıması kolay olacağından tercih edeceğim.Elbet amacına uygun kullanım şansı yakaladığımda da kullanmak en çok arzuladığım şey.

Ara sıra tekne ile açıldığımızda İstavrit'den en fazla Lüfer, Palamut'a kadar denk gelmesi olası İstanbul'da.Tatilde ise genelde kıyıdan ne gelirse o.

Şimdi kullanım amacını az çok ifade ettikten sonra beni düşündüren ve yardımınızı beklediğim soruya gelelim.Sizin tavsiyeniz bu doğrultuda kullanılacak bir kamış için kaç gram atarlı olması ? Bu tarz ortak kullanım amaçları için hangisi tercih edilmeli ?

Eğer vakit bulabilir cevaplarsanız çok sevinirim.

Cemil kardeşim düşündüğün takımın hayırlı olmasını ve trofe avlarda kullanmanı dilerim.

14. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Sevgili Akın
    Okuma Speed jig ve projig kamışları malum tekneden kullanım içindir.Bunlarda atma değerleri değilde kullanılacak jiglerin asgari ve
    azami ağırlıkları yazar.

Bunlardan speed jig kamışı esnek,tekneden yemli ava çok uygun,sırtıda kullanışlı ve jiggingte başarılı bir kamıştır.

Diğeri ise iki parçalı olup daha sert ve en iri balıklarla birebir boğuşmada galip gelen bir kamıştır

Sevgiler

15. cemil sarihan

Selamlar , ben özellikle Ege (Saroz) ve Akdeniz de kullanacağım sevgili kardeşim...

16. Vedat Abayoğlu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Lüfer zamanı Karadenizde hafif yatay jiglerle pek güzel randıman alabilirsin.Hatta levrek bile alma şansın olur.
    Sevgiler

17. reef1905

reef1905 Akın

Favori Kamış:
    SHIMANO ALIVIO CX TELE SURF 4,20 MT 150 GR
    Favori Makine:
    SHIMANO EXAGE 6000 FA + E
    Açıklama ve bilgiler için teşekkür ederim Vedat amca.Sizin tavsiyeniz bana Okuma Speed jig kamışın daha uygun olduğu yönünde sanırım.

Yalnız benim için bu kamışın en büyük dezavantajı netten bakabildiğim kadarıyla tek parça olması.

Ben hem iki parça olmasından dolayı taşıma kolaylığı, hem de hevesimi almak amaçlı Okuma Cedros Pro jig kamış 40-60lbs ( 50-150g ) almaya yöneleceğim sanırım.Tek dezavantajı sert yapılı olmasından ufak balıkta biraz kör kalması olur sanırım ?

Görebildiğim kadarıyla 200g üstü sadece 300g ve 1 tane de 400g jig var revaç gören.Jig için az şansım olduğundan ortalama jig ağırlığına göre seçim yaptım.

18. uçak şoförü

uçak şoförü hakan

Favori Kamış:
    shimano catana cx 2.40 10.30gr, lineaffe extreme cast 100-220gr, okuma V-system 2.70cm 20-60gr,
    Favori Makine:
    shimano exage 3000, alivio6000, catana4000
    İlk fırsatta deneyeceğim Vedat hocam çok teşekkürler.

Cemil ağabey size bol şanslar inşallah en güzel trofelerle dönersiniz...