Merhaba, Daha önce denizde istavrit ve mezgit dışında balık avı yapmadım hiç. Ankara'da yaşıyorum. Yedigöllere ve abanta geziye gideceğiz. Göl kenarına gitmişken, balık avlayarak zaman geçirmek istiyorum. En basit haliyle bu işi nası yapabilirim. Forumda O kadar çok konu var ki, aradığım gibi bir bilgiye ulaşamadım.O yüzden ben soruyorum Bu göllerde (yedigöller ve abant) en kolay sazan (adı sazan ya kolay olmalı diye düşünüyorum ) belki alabalık avlanabilir sanırım. Bunları avlamak için çok amatör olarak nasıl bir olta, iğne ve yem kullanmalıyım ? bir tane amatör kamış bir tane de elde misina almayı düşünüyorum.(eşim ve benim için) Oltayı nasıl atmalıyım? ne kadar ileri atmalıyım ? dibe çökmeli ve beklemeli mi mesela? Çocuklarımla gideceğim, yakalayacağım 3-5 balık, çocuklarıma daha fazla doğa sevgisi aşılayacaktır. Ayrıca 1-2 gece de kalmayı planlıyorum. bu şekilde bir balık avı yapabilmek için bir belge almam zorunlu mu? muhtemelen bir daha ancak 2-3 yıl sonra balık avı deneyeceğimdir. Teşekkürler şimdiden.
Ertuğrul abi bildiğim kadar söyliyim bir tane 3 veya 3.5m makaralı için kamış al en az 50-100 gr atarlı olsun misinada 45lik yeter makara sana kalmış 100 m 45lik misina kapasitesi olsun yeter takımınıda 2 veya 3 iğneli dip oltası yapabilirsin.iğne numarası ben 2 numara kullanıyorum genelde.Yem için mısır,solucan,vanilyalı ve şekerli hamur idealdir un vanilya şeker su karıştırıp kaynar suda 4 dakika haşla yeter.El oltası yerine 6-7 metrelik kamış al biz genelde sopa diyoruz ucuna kamış boyu kadar misina ekleyip bir şamadıra küçük bir kurşun takıp altına fırdöndüyü bağla fırdöndünün alt kısmınada 2 tane iğne bağla fazla uzağa gitmez zaten o misina boyu kadar gider iğneler yere değicek şekilde şamandırayı ayarla salla gitsin suya makaralı olta için 50-60 gram kurşun yeterlidir bildiklerim bu kadar anlamadığın bir yer varsa ben buradayım restgele
oltayı uzağa atma veya yakına atma suyun derinliğne göre değişir eğer kıyı derinse uzağa atmaya gerek yoktur Balıkcılık İçin Belge Var ama sorun olacağını tahmin etmiyorum bişey demezler
Abicim birincisi Sazan ve Alabalık en zor avlanan balık türlerindendir.. gideceğin gölde en çok tutulan yem hangisiyse onu öğren .. kndine tek bir olta takımı yap ve ona yoğunlaş.. dip oltası olursa daha verimli olur diye düşünüyorum.. avlanacağın bölgeyi küsbe, sığır yemi gbi kokulu şeylerle yemlersen göldeki balıkları etrafına toplarsın..Canlı yem tercih edersen Solucan.. etmezsen Mısır gbi suda düşmeyen dağılmayan yemler tercih et.. Bol Şans Rastgele.
Teşekkürler Oltayı atacağım yerin derinliği ne kadar olmalıdır? oltanın bir kancasına mısır bir kancasına solucan takayım bari Peki bu göllerde sazan ve alabalık dışında en kolay avlanacak balık hangisidir bilen var mı?
Abi derinliği tam kestiremessin sen at oltayı kaç metreyse salla gitsin ama derin yer bulursan daha iyi olur gözünle kestirirsin yem olarakta dediğin gibi yap solucan ve mısır
Muhtemelen bi dahaki ava iki üç yıl sonra gideceğinizi söylemişsiniz. Tatlı suda balık tutmakmı diyeyim yoksa tutmaya çalışmakmı? Yıllardır tatlı suda balık tutmama rağmen çoğu zaman elimiz boş döneriz. Şansınız varsa bir ihtimal ilk avınızda bi şeyler tutarsınız ama zor. Bizim buralarda tatlı suda en kolay yakalanan balık israil sazanıdır. Balık tutmayı öğrenmenin en güzel yolu balık tutmaya giden bir arkadaşla birkaç kere balığa gidip görerek birşeyler öğrenmektir. Kulaktan dolma bilgilerin size faydası olmaz. Benim size tavsiyem iki kilo balık alıp işinize bakın.
Herşeyin bir ilki vardır abi alışırsın sans işi kimse balık tutamaz koskoca barajda birtek senin oltana vurur balık rastgele
Bilmem biliyon mu, küspe yasak abicim. Yemleme amaçlı da hatta av mahallinde bulundurulması da dahil yasak.mrsparkle http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=37308 .
Ben denemiyorum yemleme ama bizim burda yapan var.. hala tırıvırı atan bile var.. ağ atanları saymıyorum bile.
Tamam, küspe kullanmayacağız. Solucan ve mısır iyi. marketten donmıuş veya konserve mısır alıp, bunları haşlayıp mı kullanacağız olduğu gibi mi?
Eşim ve çocuklarımla gideceğim birkaç günlük dağ gezisi olacak bu. 1 veya 2 akşam yedigöllerde kalayım diyorum. Bu esnada da balık tutarak zaman geçiririz bir süre. Çocuklar doğayı daha çok sever. Amaç balık yemek değil zaten, ama tabii 2-3 tane de tutmak lazım Tatlı su balık avcılığının bu kadar zor olduğunu bilmiyordum, denize giden 2-3 tane mutlaka tutup da döner Abant ve yedigöller dışında daha kolay balık tutulabilecek, ailemle gidebileceğim, doğası ve yeşili de güzel olan başka bir yer öneriniz var mı ?