Denizde ilk avım olacak..Yardım Lütfenn... Selam Balık avı dostları; Öncelikle şu ana kadar hep tatlısuda avlanan birisi olarak deniz yada kıyı avcılığı hakkında hiç bilgim yada tecrübem olmadığını söylemek isterim. Siz değerli büyük ve kardeşlerimden bu konu hakkında bilgi yada tecrübesi olanlardan istifade etmek isterim. İş icabı Antalya -Side suena otele gideceğim.Boş vakitlerimde balık tutayım dıyorum ama dediğim gibi hiç ama hiç tecrübem yok.Hasngi balık vardır yem olarak en pratık ne takılır? Birde 150 metre kadar denize uzayan bir iskelesi mevcutmuş..O iskeleseden balık tutabilirmiyim sizce? Bölgeyi bilen yada denizden avlanan arkadaşlardan yardım istiyorıum..Az çok bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim..Küçük spin kamışım var DAM marka 2.40 lık uzerınde 0.25 mm sufix mısına sarılı.3-4 adette değişik nolarda mebbs mevcut.. o kıyıda hangi balıklar olur? Değerli balık dostları denizde spin olurmu? Yem olarak ne takmam lazım? otel side merkeze uzak sanırım balıkçı var-yok bilmiyorum yapay yem taksam olurmu? yapay yem bulamazsam canlı yem ne takmalıyım? İskeleden görüntüler.. Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Teşekkurler....
Abicim haklısın biraz tuhaf oldu ama kötü niyet yok içimizdeki balık aşkından..Deilse pek kale alıp okuyan olmuyor Abilerim, Bu konularda bilginiz varmı acaba almam gereken rapala falan varsa netten getirtcem link verirseniz levrek için falan sevinirim. Malum 10 gün var acele etmek lazım ....
rriver2sea rover98 ler işini görücekdir yada riobi sahtelerinden gece avlanıcaksan beyaz gündüz ve akşam üstü içinse üstü mor olanı varr
Abicim çok oluyorum ama siz bakıp bir link verirseniz sevinirim..Tesekkurler...Avmarketimde varmıdır?
o iskelede olta attırmazlar ilk resim deki iskelenin sol tarafı yaklaşık 500mt ilerisinde bir iskele var,o iskeleyi geçince kayalık bir bölge var,suyun içinde görünür kaybolur cinsden,dalganın gelip gitmesi ile... orda, kefal avı yapabilirsin,sağlam iğne misina kullan.oranın kefali süpriz boy veriyor,normal iğneleri açacak cinsden... yada kayalık yerlerin kenarlarına 3lü dip takımı atıp yemli avlanabilirsin. tatil için geliyorsun tavuk eti işini görür.. kefal takımı,2mt ara beden 28lik kullan.yumurta top, misinanın ucu çatal şeklinde olacak şekilde 2 iğne bağla,bir iğne diğerinden 2cm kısa olsun, iğnenin birini ana bedene bağla,diğerini köstek şeklinde ana bedene bağla, bu çatalın gerisine nohut büyüklüğünde köpük,yahut terlik eskisinden bir parça kes tak,iğnelerin aşağı batmasını engelemek için, nohut büyüklüğünde,biraz daha küçük olabilir... ekmeğin içini parmakların ucu ile ezmeden koparıyorsun,yaprak şeklinde,iğnenin ucunu hafif batırıyorsun ekmek içine..sonrasında 2 parmağın arasında iğnenin sap kısmına gelen ekmek içini,2parmağın arasında yuvarlıyorsun, ekmek içi iğneden düşmemesini engellemek için yapıyorsun bunu.. bir demet çiçek misali olacak,iğnenin ucundaki ekmek karnıbahar gibi açmış olacak, sazandaki gibi hamur yapıyım deme sahte balık ile tek umutlu olduğum yer bahsettiğim yerdir,orda kesinlik ile su üstü kullan..
Teşekkürler verdiğiniz bilgiler için geçenlerde aynı otele bir arkadaş gitti.Ordan atan birini görmüş ama sanırım dediğiniz gibi otel çalışanı olabilir. Dediğiniz yerden deneyecağim inşaalah. Yalnız kanca ve misina bililerini daha açık verirseniz yada linkini netten getirtirim.Bu ekmek işinide tam anlamadım ama inşaalah orda soracağım birileri oluır.Dediğiniz gibi alışmızız sazana hamur takmaya...?tesekkurler degerlı yorumlarınz ıcın..
:laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: Kefal takımı mı önerdin Kadir abi En alttaki cümle de çok ilginç olmuş. :laughing: :laughing: :laughing:
Yok yanlış birşey önermiş değil. Bölgeyi bildiği için en doğru şekilde bilgi vermiştir de. Kendisi usta bir spincidir. Atçek avı yapar ve çok başarılıdır. Kefal için takım önerince ilginç geldi bana. Ben Kadir abiden levrek için sahte veya yöntem tavsiyesi beklerdim.
Onlarıda paylaşmış saolsun özelden konuştuk birikimlerini aktardı kadir bey, Siz ole gulunce konuyuda bılmıyorum ya yanlıs bır durum var sandım..
kefal takımı için hazır satılan 2 köstekli takımlardan al bence fazla igne no larına takılma ucuna 10 gramlık kursun tak ve yem olarakda tavuk cigeri kullan cok etkilidir ayrıca bahsettigim sahteler avmarketimde var balıga özel bölümüne bakarsan bulursun..