İlk kez rapor olabilecek av

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında HastaRuH tarafından paylaşıldı.

1. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Sigarayı bıraktıktan sonra spin ile balığa başladım 14 marttan itibaren balık avlamayı deniyorum hanım her telefon açışında balık yakalamaya çalışıyorum diyordum. Bugüne kadar reeling bugün hanıma balık yakalıyorum dedim. Oda yakalıyorum dediysem 2 tane yakaladım. ( Daha öncede ufak tefek yakaladıklarım oldu ama rapor yazmaya değmezdi).

Pazartesi içimden bir ses bugün yakalıyacaksın dedi ama ben tabi ki inanmadım vardım gittim su kenarına at çek yapmaya başladım ilk atış daha 3 tur anca sarmıştım ki bir şey çekmeye başladı önce ilk heyecanı atlatınca balığı çekmeye başladım bir yandan da bu balık ya kaçar yada bir daha bugün balık olmaz diye düşünüyorum tabi :laughing: balık havada bir zıplıyor her zıplamasın da aha kaçtı diyorum sonunda tam kıyıya geldi kaldırdım kamış deken balık bir kıç attı ve kurtulup kaçtı dünyam başıma yıkıldı o anki heyecanla balık balık değil adeta balina idi kaçan o denli üzüldüm ta ki bu güne kadar.

İyi bir arkadaş aynı zamanda balığa başladığımdan dır av arkadaşım İsmail aradı gel balığa gidelim dedi. Tabi kabul ettik vardık gittik suyun kenarına ben yine başladım at-çek yapmaya oda teke toplamaya 1 saat sonra balık vurdu hemen başladım yaygaraya İsmail kepçeeeeeee kepçe geldi balığı aldık kıyıya

1 saat sonra tekrar bir balık vurdu yine kepçe diye yaygara yaptım kepçe geldi ama balık yoktu yanlış alarmmış yosun geldi.

1 saat sonra yine balık vurdu sandım hooked bu sefer ses etmedim balık geldi bu seferde neyse onuda kıyıya aldım ve avı sonlandırdık.

Balıkların hangi balık olduğunu bilmiyorum ama bana büyük gözüktü daha küçüklerini salmıştım bunları salmadım umarım limit balıklardır birde acaba ben hangi balığı yakaladım bilen söylerse sevinirim en iyi av kısmına ekliyeceğim ama ne yakaladığımı bilmiyorum ki :laughing:
    alttakine sarıkanat dediler de ben sarısını görmedim :) birde iki balıkta aynı sanki biri diğerin küçüğü
    üsttekine de lüfer dediler ama bunun dişi yok ( lüferde diş vardı dimi )

Kamış: OKUMA OCTANA SPIN 255 CM 10 40 GR 2 PARÇA
    Makine: D.A.M QUICK EFFZETT 735 RD MAKİNA
    Kaşık : Hansen Pilgrim 8.9cm 28gr Silver/Blue

2. sedatyagci

sedatyagci Sedat

En İyi Avı:
    1.350 G Eşkina
    Manşallah daha irileri nasip olur inşallah rastgele.!

3. GanGBoi

GanGBoi Gürkan

Favori Kamış:
    APIA Foojin'X Grove Stream 93ML, MajorCraft Cross Ride XRS-1002H
    Favori Makine:
    DAIWA Morethan Branzino 2508SH LBD, DAIWA Catalina 4020PE-H
    En İyi Avı:
    48cm 1170 gr Levrek, 45,5 cm 790gr Kofana
    öncelikle tebrikler, bu rapordan anlıyoruz ki tekirdağ kıyıları yavaştan hareketlenmeye başladı:) aldığınız balıkların genel adı lüfergil olup boylarına göre isimlendirilmektedir. Büyük olan lüfer, küçük olan bana göre çinekop profesyonel balıkçılara göre yine lüferdir. benden size tavsiye 27-28cm civarı bu balıkların üreme erginliğine ulaşma boyutudur, ben 30cm ve altını alıkoymuyorum mümkünse sizde böyle yapın ki gelecek nesiller de lüfer görebilsin tadına bakabilsin:) bu arada zorunda değilsiniz tabiki tebliğ 20 cm ve altına yasak koyuyor.

4. sabriyazici

sabriyazici sabri

maaşallah daha iyileri rast gelsin kısmetiniz hep açık olsun :)

Birdaha yakaladığınız ufak boylardan birine parmağınızla bakarsınız varmı yokmu dişi diye :D ama mutlak UFAK BOY olanlardan

5. ozkan79

ozkan79 özkan

Ah ah ah ah

Su baliklarin guzelligine bak.

Umarim bu raporlarin devami gelir,

Kismetiniz bol olsun.

gecelerin yargıçları :D

6. ozkan79

ozkan79 özkan

Erkan bey sizden ricam baliklari hangi saat araliklarinda aldiginizi ve bulundugunuz yerdeki isik durumunu yazarmisiniz,

Tekrar rastgele.

7. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Tebrikler:). Balıklar herkesin dediği gibi lüfergillerden.

Havasını suyunu bilipde balığı tutmak zevkli ama... hiç umut yokken, acemiyken, olta attığın yerde o balığın daha önce tutulup tutulmadığını, olup olmadığını bilmemen ama bütün bunlara rağmen orada o balığı tutman varya.. O balık herşeyi bilerek tuttuğun 100 balıktan daha kıymetli geliyor insana:). Sizi çok iyi anlıyorum:)...

Bu arada dişleri varmı yokmu işaret parmağınızı balığın dudaklarına hafifçe bastırın anlarsınız diyeceğim ama size bu kalleşliği yaparsam kendimi affetmem:D.

Raporlarınızın devamını dilerim...

8. kayral

kayral Önder

Favori Kamış:
    awa-shima
    Favori Makine:
    ryobi
    En İyi Avı:
    çupra 2,10kg/Levrek 4 Küsür
    Keyifli bir av ve rapor olmuş, daha nice raporlara İnşallah, rastgele :)

9. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    Herkeze teşekkürler.

Limit altı yakalamadığım için sevindim. Şimdiye kadar bu büyüklükte birşey yakalamadığımdan metrem yoktu olaki birşey gelse suya iade idi. Attık bir metre birde livar kova yada benzeri birşey bulundurma zamanı.

Büyük olan saat 18:30 gibi güneş karşımda idi. Küçüğü ise 20:00 gibi güneş karşıda artık batıyordu.

10. ozkan79

ozkan79 özkan

Bu baligi bu mevsimde aksam ezanindan sonra hava karardiktan sonra sokak lambalarinin oldugu isik altlarinda aramani tavsiye ederim.

11. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    Onun gibi yer var Ereğli'de ama gürültülü biraz Fener'in altında denesem olurmu. Birde atışlar uzamı yakın mı olsun. Teşekkürler

12. ozkan79

ozkan79 özkan

Atislar mumkun Mertebe uzaga olmali balik kiyiya yakinda binebilir acikdada binebilir,

Eger ip misina kullaniyorsan ipin onune mono baglamani tavsiye ederim,

sahte olarak Kendonun 9 cm palyoca modelini oneririm,ayrica yine kendonun 10.5cm sahteleri var sirti kirmizi karni beyaz yanlari cakarli beyaz,bunun gibi birdunya sahte var ama ben ucuz ve performansli olanlari yazdim.

Birde sahteyi duz sarim degilde aksiyon verek sararsaniz daha verim alirsiniz,

Eminim o merada 2 balik yokdu. :)

Kast ettiginiz feneri bilmem ama isigin git gel yaptigi yerde olmaz urker kanimca.

Surekli isik kaynagi olmali siradan sokak lambasi gibi vs vs.

13. glia

glia metin

En İyi Avı:
    eşkina,izmarit,zargana
    keyifli bir av tebrikler

14. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    teşşekürler

Amİn hepimize inşallah

Her canlının yaşama ve soyunu devam ettirme hakkı vardır. Şimdilik söz veremem ( balıkları tanımada zorluk çektiğim içim) ama dikkat edeceğim 20 cm den küçük balıkları almıyorum zaten şimdiye kadar ondan rapor yazmadım :) Lüferi tanıdık sayılır en az 30 cm alacam

Hepimizin kısmeti açık olsun

Devamı gelsin bence de. Lüfere verdiğiniz taktikler için sağolun

Bulunduğum merada daha önce tutanı duymuştum bana görmek bile nasip olmamıştı. Özelden soran olsa merayı söylerim bu arada

amin hepimize güzel avlar dilerim

sağol

15. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, güzel balıklar yakalamışsınız.
    Sigarayı bırakmanız da ayrı bir güzellik.
    Rastgelsin. :)

16. Uğur09

Uğur09 Muammer

Favori Kamış:
    Mitchell Mediterranee 430 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer nose pover
    En İyi Avı:
    740gr ve 480gr.(2)'si aynı anda ÇUPRA
    Tebrikler... keyifli av olmuş... Rastgelsinmrsparkle

17. erdemutuk

erdemutuk Armağan

Favori Kamış:
    Penn regiment,ShakespeareUglyStikCustom
    Favori Makine:
    Penn Conflict,DAMQickRetro,SproZALTARCXS
    Erkan bundan sonra daha irileri gelir inşallah. Tebrikler.

18. lecharmeur

lecharmeur Faruk

Favori Kamış:
    Vega Potenza Moon Star 425 - 150 - 220 gr & İtalcanna Kombat 4.20 cm - 220 gr
    Favori Makine:
    DAİWA WINDCAST Z 5000 & Penn Affinity 7000
    En İyi Avı:
    Bkz raporladığım avlar....
    Tebrik ederim dostum
    Daha güzellerini ve daha iyilerini yakalamanızı temenni ederim,afiyet şeker olsun..
    Sevgi ve saygı dileklerimle

19. ozkan79

ozkan79 özkan

Erkan gecelerin yargıçlarını (bana göre) ekliyorum aklında bulunsun.

raporlarının devamını bekliyorum.

20. BaLıKSıZ oLMaZ

BaLıKSıZ oLMaZ onur

Favori Kamış:
    okuma v-system 10-40 gr 2.40, Cormoran Black Bull LRC 7-28 gr 2.70, Ryobi Komatsu 3.45
    Favori Makine:
    Spro Passion 720 ve 740
    En İyi Avı:
    Orfoz 1200 gr, Levrek 1020 gr, Lüfer 560 gr
    Özkan Abi üç pembeninde marka-modelini söyleyebilirmisin?