Merhaba değerli arkadaşlar,işte sizlere bu yıl gördüğüm ilk kırlangıçların fotoğrafını,yorumsuz olarak yayınlıyorum.Yorum sizlere ait
Denizden babam ciksa yerim diye bir söz vardir ben buna denizden babam ciksa satarim olarak kullanmanin daha uygun oldugunu dusuyorum.Buyuk ihtimal troller ile avlanmislar yazik boyutlarida 10-15cm civari anladigim kadar.
Bilmiyorum kararlar neye göre ve kimler tarafindan alinmakta bu kisiler bu is uzerine uzman mi siradan memur mu bunlari arastirmak gerek ki bizim görduklerimizi baskalarida daha iyi görebilsin.
Oltayla bile yakalamaya kiyamadigimiz bu degerli baligin, boylesine ticari amaclar ugruna tezgahlarda el boyunu bile gecmeyen uzunluktakilerin satilmak istenilmesindeki mantigi bir turlu anlamiyorum. Maalesef vatandaslarimizda bilmiyor ki boylesine degeri baliklarin bu boyda avlanmasi, yenmesi makbul olmadigini........ tek kelimeyle yazik yazik yazik diyorum.
Bu resmi çok iyi saklamamız lazım böyle giderse seneye bunlarıda göremeyiz ilerde çocuklarımıza kırlangıç balığının resmini göstermek için lazım olucak rastgele
Yazık yaaa!!!! ben bu tür resimleri gördükçe insanlıgımdan utanıyorum. Bu doga bu kadarını hiç hak etmiyor. Biz ki insanoglu tüketmekten başka bir işe yaramayan varlıklarız. Doğa ana veriyor biz tüketiyoruz. Bilinçsizce tüketimimiz sonucunda gün gelecek tüketilecek hiçbirşey kalmayacak bunun ne zaman farkında olacagız acaba... Bu Bencilliği ne zaman durduracagız acaba!!! Bunu yapanların RUH SAGLIGININ KESINLIKLE IYI OLMADIGINI DÜŞÜNÜYORUM... Bu insanlara soruyorum marketten tavuk yerine hiç civciv alıp yemişlermi, kasaptan dana yerine hiç el kadar buzağı alıp yemişlermi? Lütfen Bu balıkları tutanları zaten Allah'a havale ediyorum da balık alırken de vicdanımızı sızlatmayacak balıklar secelim. El kadar Kırlanıç, 8-10 cm çinekop diye satılan yaprakları almayalım, kraçe bile olamamış istavritleri almayalım ve bunlar gibi daha niceleri almayalım. Lütfen gerçekten bilinçlenmemiz ve bunu da balık satıcılarına göstermemiz lazım. Bu balıgın tezgahta alıcısı olmazsa bu adam bunu satamaz ise Gırgırlardan da almaz ise gırgırlarda bunları avlamayacaktır!!! Bu zincirin en son bogumu bizler tüketicileriz. Biz tavrımızı onlara gösterirsek belki uzun surecek bu mucadele ama sonuçta geleceğimiz kazanacak bu ZAFERİ!!! RAstgele
Yazık, çok yazık, Parmak kadar kırlangıç, Sadece ben bir başka pencereden olaya bklmak isterim. Trolcüler suçlu satan suçlu alan suçlu. Peki bunları suça iten en büyük etken eti olmayan ( diğer balıklara göre ) sadece kemikli bir balığı ballandıra, ballandıra çorbası olur deyip kendilerine pazar yaratanlar ve buna hizmet edenlerin suçu hiç mi yok ? Bu balıkları yakalayan ve satanlar ile alanlar vicdani duyguları bir yana ahlaki olarak sorgulamak lazım. Demek gerekir ki "sizler insanmısınız?"
yine dayanamadım eğitim şart işte altta maşallah yavru kartal necmi abi(fakirbalıkçı)nın dünyalar güzeli oğlu ve elindeki balıkla pozunu verip denizlere salıyor bu yaşta sevgili necmi abiden bu eğitimi kültürü alıyor yavru kartal yarın büyük bir amatör olucak ve inşallah çevresini uyaracak
İşte bu evlatlarımız çekirdekten denildiği gibi, Bilinçle bu olguyu öğrenip, ileride belki 10 kg luk levreği yakalayıp buzdolabı yerine ait olduğu yere geri salacaktırlar. Bu forumların asli görevi bu değilmi? Allah bağışlasın, Yavrucak saldığı balığı kişilik proglemi olmuyanlar çekip satmazsa binlerce olarak geri gelecektir. Ne adamlar gördüm, kırk yıllık açmış gibi derindondurucuları balık dolu, Levrekler istif,istif. Zannederlerki lezzetli, farkında bile değiller ne kadar çok yersen o kadar bağırsaklarına fazla iş düşer.
yazık gerçekten insanlığımdan utanıyorum resmen.balık ne için satılır eti için ama bunlar eti değil sadece ismini saece balığı satıyorlar ordan kaç gram et çıkıcakki yazıklar olsun
İnsanlar, aç kalmamak için birbirlerinin etini yemeye göz koyduklarında farkına varacaklar herşeyin...
Bu gibi konulara haklı tepkiler veriyoruz her seferinde! Hep içimiz yanarak, hep büyük öfkelerle! Kahrolup, neredeyse çıldırıyoruz! Peki bizler kimiz ve neredeyiz? Bu ülkede bizlerden ve bu olaylardan haberi olan kaç kişi var? Ben en yakın arkadaşlarıma bile bu konudan bahsetmeye çalışsamda dinletemiyorum çünkü, onun derdi akşam ne pişireceği, yarın çocuğunun okuldan istenen 20 tl sını nasıl ayarlayıp, nereden kısıntı yapmaya çalışacağı! Yani herkesde öyle bir, bu günü yaşama kaygısı var ki; bırakın şu kırlangıçların boyunu anlatmayı, yangın var diye feryat etseniz umursamayacak durumdalar! Ne yapmalıyız, nasıl yapmalıyız ben bilemedim İşin aslı artık bu tip konuları tıklayıp okumak bile istemiyorum, çünkü çaresinin çok derinlerde olduğunu düşünüyorum!