İlk Kırlangıçlar

Konu, 'Genel Konular' kısmında Aslıhan TURAN tarafından paylaşıldı.

1. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Merhaba değerli arkadaşlar,işte sizlere bu yıl gördüğüm ilk kırlangıçların fotoğrafını,yorumsuz olarak yayınlıyorum.Yorum sizlere ait:(

2. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    Denizden babam ciksa yerim diye bir söz vardir ben buna denizden babam ciksa satarim olarak kullanmanin daha uygun oldugunu dusuyorum.Buyuk ihtimal troller ile avlanmislar yazik boyutlarida 10-15cm civari anladigim kadar.

3. Aslıhan TURAN

Aslıhan TURAN Aslıhan TURAN

Favori Kamış:
    Daiwa Ballistic X 270 cm 14-40 gr. /Fujın Dragon 270cm 8-32 gr
    Favori Makine:
    Daiıwa Fuego 17 LT 3000 DC/Shimano Stradic 4000 XG FK
    En İyi Avı:
    Levrek 2.4 kg
    Yasağı bunlardan daha çok avlamak için uzattılar sanki,bunlar trol mahsulü...

4. hauki

hauki mustafa cecen

Favori Kamış:
    olta ve zipkin
    En İyi Avı:
    görup de tutamadigim balikti
    Bilmiyorum kararlar neye göre ve kimler tarafindan alinmakta bu kisiler bu is uzerine uzman mi siradan memur mu bunlari arastirmak gerek ki bizim görduklerimizi baskalarida daha iyi görebilsin.

5. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    :(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(:(biryeş demiyorum:(

6. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Oltayla bile yakalamaya kiyamadigimiz bu degerli baligin, boylesine ticari amaclar ugruna tezgahlarda el boyunu bile gecmeyen uzunluktakilerin satilmak istenilmesindeki mantigi bir turlu anlamiyorum.

Maalesef vatandaslarimizda bilmiyor ki boylesine degeri baliklarin bu boyda avlanmasi, yenmesi makbul olmadigini........ tek kelimeyle yazik yazik yazik diyorum. :(

7. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Bu resmi çok iyi saklamamız lazım böyle giderse seneye bunlarıda göremeyiz ilerde çocuklarımıza kırlangıç balığının resmini göstermek için lazım olucak rastgele

8. mr_zagg

mr_zagg zeki

Favori Kamış:
    V.s, v,s. v,s....
    En İyi Avı:
    hedefime az kaldı...
    Yazık yaaa!!!!
    ben bu tür resimleri gördükçe insanlıgımdan utanıyorum. Bu doga bu kadarını hiç hak etmiyor. Biz ki insanoglu tüketmekten başka bir işe yaramayan varlıklarız. Doğa ana veriyor biz tüketiyoruz. Bilinçsizce tüketimimiz sonucunda gün gelecek tüketilecek hiçbirşey kalmayacak bunun ne zaman farkında olacagız acaba... Bu Bencilliği ne zaman durduracagız acaba!!! Bunu yapanların RUH SAGLIGININ KESINLIKLE IYI OLMADIGINI DÜŞÜNÜYORUM...
    Bu insanlara soruyorum marketten tavuk yerine hiç civciv alıp yemişlermi, kasaptan dana yerine hiç el kadar buzağı alıp yemişlermi? Lütfen Bu balıkları tutanları zaten Allah'a havale ediyorum da balık alırken de vicdanımızı sızlatmayacak balıklar secelim. El kadar Kırlanıç, 8-10 cm çinekop diye satılan yaprakları almayalım, kraçe bile olamamış istavritleri almayalım ve bunlar gibi daha niceleri almayalım. Lütfen gerçekten bilinçlenmemiz ve bunu da balık satıcılarına göstermemiz lazım. Bu balıgın tezgahta alıcısı olmazsa bu adam bunu satamaz ise Gırgırlardan da almaz ise gırgırlarda bunları avlamayacaktır!!!
    Bu zincirin en son bogumu bizler tüketicileriz. Biz tavrımızı onlara gösterirsek belki uzun surecek bu mucadele ama sonuçta geleceğimiz kazanacak bu ZAFERİ!!!
    RAstgele

9. mehmetcay

mehmetcay

Yazık, çok yazık,

Parmak kadar kırlangıç, Sadece ben bir başka pencereden olaya bklmak isterim.

Trolcüler suçlu satan suçlu alan suçlu. Peki bunları suça iten en büyük etken eti olmayan ( diğer balıklara göre ) sadece kemikli bir balığı ballandıra, ballandıra çorbası olur deyip kendilerine pazar yaratanlar ve buna hizmet edenlerin suçu hiç mi yok ?

Bu balıkları yakalayan ve satanlar ile alanlar vicdani duyguları bir yana ahlaki olarak sorgulamak lazım.

Demek gerekir ki "sizler insanmısınız?"

10. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    ben birşey diyorum LANET OLSUN:mad: :mad:

11. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    yine dayanamadım eğitim şart işte altta maşallah yavru kartal necmi abi(fakirbalıkçı)nın dünyalar güzeli oğlu ve elindeki balıkla pozunu verip denizlere salıyor bu yaşta sevgili necmi abiden bu eğitimi kültürü alıyor yavru kartal yarın büyük bir amatör olucak ve inşallah çevresini uyaracak :)

12. mehmetcay

mehmetcay

İşte bu evlatlarımız çekirdekten denildiği gibi, Bilinçle bu olguyu öğrenip, ileride belki 10 kg luk levreği yakalayıp buzdolabı yerine ait olduğu yere geri salacaktırlar.

Bu forumların asli görevi bu değilmi?

Allah bağışlasın, Yavrucak saldığı balığı kişilik proglemi olmuyanlar çekip satmazsa binlerce olarak geri gelecektir.

Ne adamlar gördüm, kırk yıllık açmış gibi derindondurucuları balık dolu, Levrekler istif,istif. Zannederlerki lezzetli, farkında bile değiller ne kadar çok yersen o kadar bağırsaklarına fazla iş düşer.

Son düzenleme: 14 Nisan 2009
  13. mercan_shark

mercan_shark alper

Favori Kamış:
    lıneaeffe all around carbon spıral
    Favori Makine:
    D.A.M atpremıum 160fd
    yazık gerçekten insanlığımdan utanıyorum resmen.balık ne için satılır eti için ama bunlar eti değil sadece ismini saece balığı satıyorlar ordan kaç gram et çıkıcakki yazıklar olsun :mad:

14. simendifer

simendifer Sennur

İnsanlar, aç kalmamak için birbirlerinin etini yemeye göz koyduklarında farkına varacaklar herşeyin...

15. smyrna

smyrna Sevil Kurtoğlu

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    olacak inşallah
    Bu gibi konulara haklı tepkiler veriyoruz her seferinde! Hep içimiz yanarak, hep büyük öfkelerle! Kahrolup, neredeyse çıldırıyoruz! Peki bizler kimiz ve neredeyiz? Bu ülkede bizlerden ve bu olaylardan haberi olan kaç kişi var? Ben en yakın arkadaşlarıma bile bu konudan bahsetmeye çalışsamda dinletemiyorum çünkü, onun derdi akşam ne pişireceği, yarın çocuğunun okuldan istenen 20 tl sını nasıl ayarlayıp, nereden kısıntı yapmaya çalışacağı! Yani herkesde öyle bir, bu günü yaşama kaygısı var ki; bırakın şu kırlangıçların boyunu anlatmayı, yangın var diye feryat etseniz umursamayacak durumdalar! Ne yapmalıyız, nasıl yapmalıyız ben bilemedim:( İşin aslı artık bu tip konuları tıklayıp okumak bile istemiyorum, çünkü çaresinin çok derinlerde olduğunu düşünüyorum!

16. bülenttok

bülenttok BÜLENT TOK

Favori Kamış:
    amudson kudos, okuma v sistem,
    Favori Makine:
    shimano sahara ve symetre. daiwa emcast, daiwa bg ,
    En İyi Avı:
    izmit körfezinde iki kiloluk bir sinarit,
    15 Nisan ==- 1 Mayis Tarihleri Arasinda Balik Almama Ve Yememe Kampanyasini Destekliyorum.

17. korni

korni koral

Favori Kamış:
    olta
    En İyi Avı:
    55 kg trakya kıvırcığı
    çok doğru bir açıdan bakmışsın abla:)