İlk Kırmızı !

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında noauida tarafından paylaşıldı.

1. noauida

noauida murat işcan

Selamlar,
    Neredeyse bir ay oldu Babakaleye gitmeyeli.Gerçi hava'da çok müsade etmedi,yağmur,fırtına,lodos,poyraz arka arkaya sıralandı.Ben de bu arada neredeyse meteoroloji uzmanı olacaktım havayı tüm detayları ile yerel ve uluslararası sitelerde incelemekten.
    Gidemediğimiz süre içinde hava birkaç kez yağmur yapınca gitmek farz oldu.Babakale gidip tekneyi kontrol edecektik,hava müsade ederse denize'de çıkarız!Perşembe'den havayı da kontrol ederek Turan ustaya cumartesi için söz verdim.Cumartesi sabah meteoroloji sitelerini kontrol edip yollukları ve yemleri hazır edip Akçay'dan Turan Ustayı alıp yola koyulduk.Babakale'ye vardığımızda ülkemiz meteorolojisinin yaptığı hava tahmininin tam olarak tuttuğunu görünce gururlandım :).
    Teknedeki hazırlıkları tamamladıktan sonra vira bismillah.Rotamız uzun süredir gitmediğimiz Babakale'nin Akliman tarafı.Dalgaların boyu bu bölgede yüksek olmasına rağmen Mercan'a olan hasretimiz daha ağır bastı.Kısa bir yolculuktan sonra kerterezimizi tutturup çapamızı denize bıraktık.Takımlarımızı yemleyip derhal aşağıya yolladık.Veeeee dakika 1 MERCAN geliyor.Sanki beni bekliyordu...Böylece bu kış sezonunun ilk Mercanını aldım.Takımları tekrar yemleyip aşağıya saldığımda sürpriz bizi bekliyordu.Oltalarımız uçurtma gibiydi,çapa ipini kontrol ettiğimde çapanın taradığını farkettim.Yüksek dalgalar yüzünden çapamızı bir türlü tutturamadık.3.denemeden sonra Limanın hemen ağzında 33 diye tabir ettiğimiz kerterezimize gitmeye karar verdik.O bölge her daim sakindir.
    Burada 3'lü klasik mercan takımlarımızla Istakaroz ve Karagöz bulma niyetindeyiz.Bazen sürpriz yapıp Mercan'da verdiği oluyor Deniz Ana'nın!Dipte beklediğimiz vuruşlar olmayınca takımlarımızı değiştirmeye kakar verdi Turan Ustam.Takım çantasından çıkardığı ikili 10g ve 20g kıstırma kurşunlu takımları yemleyip suyla buluşturduk.Çok geçmeden Istakarozları almaya başladık.Çok geçmeden Turan Ustanın Kepçe feryadına ben yetişene kadar o ustalıkla Istakaroz irisini tekneye almıştı.Caat 19.30 gibi avımızı sonlandırıp Limana döndük.14 Kasım 2009 Babakale

Takım: 3'lü mercan oltası
    Yem: Sardalya ve karides
    Yer: Babakale

İLK KIRMIZI

Istakarozlar

2. guitaristanbul

guitaristanbul Adnan Cemre Aksoy

En İyi Avı:
    10 kg Orfoz
    Tebrikler Murat abi çok güzeller maşallah..

3. LapinCash

LapinCash

Çok güzel ıstakaroz dediniz üstteki balıkla alttakiler farklı onun rengi daha değişik.Bence sadece o ıstakaroz ötekiler sarpaya benziyor yada kupeze.Yanılıyorda olabilirim.Büyük ihtimallede yanlılıyorum :D

4. erdinc

erdinc erdinç allı

Favori Makine:
    shakespeare
    Birden beni de oraya götürdün üstad. Ben 17 yıldır Babakaleye giderim. Aklimanda Çağkent sitesinde evim var. Yazları görüşürüz inşalah. Akliman açıkları mercan yuvasıdır.Aklimandan çıkıp Bozcadaya doğru devam et, başçavuşun evini görünce salla 300 gr kurşunla takımı. Başçavuşun evi mi ? beni de götürümeniz lazım. taaa denizin ortasından nasıl göstereyim evi?

5. eskina_man

eskina_man Murat

En İyi Avı:
    canlı bırakma yaptım, hala bekliyorum.
    Erdinç abi alemsin, taktik süper, kerteriz verme abi :D :D

6. esref surek

esref surek eşref sürek

Favori Kamış:
    tekne ile olta balıkçılığı
    En İyi Avı:
    7 kiloluk sinarit
    Murat bey egenin kaliteli balıklarından güzel bir demet olmuş
    bundan sonraki avlarınızın daha bereketli geçmesini dilerim
    rastgele

7. noauida

noauida murat işcan

inşallah

İnşallah Erdinç Ağabey kısmet olursa beraberde çıkarız;tekne limanda gelirsen haber ver ben her daim hazırım.Selamlar...

8. noauida

noauida murat işcan

Teşekkürler;bereketli avlar hepimizin olsun...