İlk Levreğim ve acemilik !!!

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında uFuK-28 tarafından paylaşıldı.

1. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Arkadaşlar bu sene 4. sene olmasına rağmen hiç Levrek yakalayamıştım. 5-6 defa takip gördüm 1 seferde kıyıya 2 mt kala levrek sahtemle beraber spin attı ve gitti.. Bu sabah ne hikmetse birşey bana illam yatma Levrege git dedi uykumda zaten yoktu geç kalmıştım, ezan okumaya başladı ben evden çıktım. Olta takımım herzaman arabanın bagajında olduğundan birşey almak istemedim fakat aniden hiç kullanmadığım aslında sırtı avında kullanmak için 1 sene evvel aldığım 2 sahtemide cebime koyup evden çıktım. Gittiğin yer 7.5 km özelliklen orayı seçmemin sebebi uzun kumsal ve taşlık alan değil ve levrek için bereketli bir yer. Avlak yerine ulaştığımda her zaman en sağdan başlar at çek yaparak 100 mt gibi sola gider tekrara geri gelirdim, ama bu sefer anlayamadım canım sol tarafa gidip sadece orada atmak istedi. Hava daha karanlık fakat az aydınlık olmuştu ilk sahte Strike pro 001 modelini taktım bu sahte ağır oldugundan uzak atışlar oluyor 2-3 denemeden sonra evden götürdüğüm her tarafı beyaz (sedef beyazı gibi) kafası kırmızı 12 cm sanırsam sahtemi taktım 2-3 defa denedim sonra River 2sea 128 mm su üstü beyaz sahtemi taktım yine 2-3 sefer denedim tık yok herzamanki gibi arkasından 128 mm aynı sahtenin yeşilimsi olanı var onu denedim 2 sefer sonuç yine yok. Ardından Strike pro 145 kodlu hansi renginde sırtı için aldığım sahtemi ilk defa taktım başladım atmaya fakat bu sefer karar verdim değiştirmeyeceğim :) Bana arkadaşlar Ufuk sen hızlı çekiyorsun balık yetişemez yavaş çek derlerdi aklıma o geldi ben bıraktım İzmir marşı ilen çekmeyi başladım mehter marşı ilen çekmeye fakat çek çek bir türlü sahte gelmiyor zaman uzun ama olsun devam dedim. Bu sahte ilen ortalama 30 mt uzağa atabiliyorum derken 4-5 gibi atıştan sonra başladım çekmeye 3-4 mt çekmiştimki sanki dala takılmış gibi birşey hafiften asıldı ve suyun üstü hafif şapırdadı aha dedim bu balık sonunda yakaladım. Ben kalamayı öyle ayarladımki kamışlan hızlı sahteyi çekinde makina hemen cırlıyordu tabi ben yavaş yavaş çekiyorum makina hafif ara sıra cırlıyor ama balık hiç mücadele eder gibi değil kuzu kuzu yanaşıyor bana, bende dedim bu 200 gr İspendek ne edelim şansımıza diye düşünürken kıyıya 5-6 mt kala birden misina boşaldı dedim balık kaçtı tabi ben sarıyorum devamlı baktım yok kaçmamış ama hemen arkasından tekrar boşaldı dedim bu sefer kaçtı derken balık kaçmamış oltada bu arada balığı hiç göremedim ben hala İspendek zannediyorum. Kıyıya 2-3 mt kala benin 200 gramlık ispendek birden oldu sanki 10 kg ben sarıyorum makina cırlıyor ama balık milim gelmiyor hemen makinaya el attım biraz sıktım kalamayı başladım sarmaya ama balık gelmiyor fakat ne misinayı çekiyor ne kafa atma olayı yok ölü balık gibi sanki neyse dedim koparsa kopsun kendimi geri geri giderek hemde makinayı sararak zorladım ve balığı gördüm. Eh ne büyük ne küçük diye düşündüm 50 cm kıyıya almıştım dedim zaten kıyıda kopmaz balık suda değil artık verdim kuvvet aldım biraz dışarı tuttum alt çenesinden aldım kıyıya. EE ilk Levrek olurda Video çekilmezmi kısa bir çekim yaptım sıra geldi sahteyi çıkarmaya ha işte ozaman dananın kuyruğu koptu :( İğneler ara sıra elbiselere takılıyor çıkmıyor mecbur büyük delik açarak zorlan çıkarıyoruz onun için çantama Pense almıştım gittim onu aldım geldim başladım iğneleri yoklamaya fakat 3 iğnede balıga saplanmış. ben en alttaki iğneyi zorlan pense yardımı ilen çıkardım balık hafif çırpındı başının altından tutayım dedim ama nerede kayıyor biraz zorladım başladım 2. iğneyi cıkarmaya balık bir çırpındı sol el baş parmagım baktım gelmiyor ana oda ne iğne girmiş 5 mm giibi öteden çıkmış. Paniklemedim ne hikmetse elimde pense olduğundan zorlanda olsa iğneyi halkasından kestim. Sahte balığın ağzında 1 iğne penim parmakta kaltım ayağa düşünüyorum nasıl halledeceğim diye fakat inanın beynim çalışmadı o an :). Boşta kalan 2 iğneyi kestim parmaktakini kesemiyorum devamlı etime geliyor Pense bayağı uğraştıktan sonra aklıma geldi iğneyi eğmek ve bu şekilde kolayca parmağı kurtardım. Yanımda kağıt mendil ve yara bandı vardı zaten kanamada yok gibiydi bantladım olay bitti acı falanda olmadı halada yok. Eğer o Pense yanımda olmasaydı ben ne ederdim acaba :(.. sonra balığa baktım bu 3 kg var dedim sebebi başkalar aynı büyüklükte yakaladıklarında sorardım 3 kg aşağısı demezlerdi ama ben 2 kg gibi düşündüm. Eve geldim hanımların mutfakta kullandıkları ağırlık ölçer var onda tartayım dedim baktim 2 kg kadar tartıyor tüh dedim gramına kadar ölçemiyeceğim tartıya koydum hüsran 1900 gr boyuda kuyruk çatalından itibaren 55 cm çıktı..Saat 8,e kadar bekledim anneme verdim yesinler artık afiyetlen.. Bu sayedede büyük bir tecrube kazandım.... Şimdi balıkların ağzından tutan kıskaçtan almak farz oldu gibime geldi..Herkese rastgele.. http://i49.tinypic.com/142zmud.jpg http://www.youtube.com/watch?v=PAk5SUhjh4M

2. okanerdal33

okanerdal33 oKan

Favori Kamış:
    Daiwa Crossfire 2.70m 30-60 gr
    En İyi Avı:
    Levrek 2.5 Kg.
    Tebrik ederim ben 3 senedir siftah yapamadım daha sahteyle güzel bir duygu olmalı 4 seneden sonra yakalamak :) İnşallah devamı gelir Avlarının Aman eline dikkat et... İyi akşamlarr

3. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler, bu ara levrek haberleri geliyor, ben kötü oluyorum :)

O sahtenin başka renk kodundan bende de var. Pek şans vermedim açıkçası :) Devamını dilerim, rastgelsin...

4. simendifer

simendifer Sennur

Tebrikler, güzel levrek. Dahasına rast gelsin. :)

5. drasty41

drasty41 Recep

Favori Kamış:
    lineaeffe unicast, spro spin2,70 ve 2,40
    Favori Makine:
    shimano exage ryobi ekusima4000
    Tebrikler devamları dilerim..

6. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Tebrikler levrek haberleri duyunca çok mutlu oluyorum :)

Bırak artık tekneyi yemliyi 3 maaş gitti o sahtelere:laughing: hala yatıyorlar:fish2:

7. metallurgist

metallurgist Gültekin Güler

Favori Kamış:
    Lineaeffe spirit 3,90
    En İyi Avı:
    Lüfer 2,1 kg
    tebrikler dostum sabah sabah tövbeli adama gaz oldu.

Kısmetin resmen ayağına çağırmış seni sende gitmişsin almışsın. Bereketli avlar dilerim

8. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    :laughing: haha:laughing:

Elime balık pulu deysin diye tekne ve yemli av yapıyorum. Biraz özlemek te iyidir aslında. Evet şu an sahteler yatıyorlar ama sezonunda canlarını çıkartıcam. :D

9. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Tebrikler. 4 sene balık peşinde koşmak :D İnsan 4 sene sevdiği kızın peşinden koşmaz heralde :D Balık da yeter artık demiş kavuşmuşsunuz :D

Merak ettim bu arada Trabzon'lu arkadaş benmiyim diye :D

Avlarınızın devamlı olması dileğiyle...

10. orhan kucukbicmen

orhan kucukbicmen Orhan Kucukbicmen

Favori Kamış:
    El ile balık avlarım, bu şekilde avlandığım için çok mutluyum.
    Favori Makine:
    penn
    En İyi Avı:
    32 kilo Akdeniz kılıcı.
    Sevgili Ufuk bu güzel levreğini tebrik ederim bu av sana çok güzel bir levrek ve çok tecrübeler edinecek tehlikeli anlar yaşatmış, ben de senin gibi olayları yanımdaki kişilerle çok yaşadım, hele ilk balık tutan kişiler çok heyecanlandıkları için o balığa sarılmak ve sevmek istiyorlar ama balığın yanaklarının solungaçlarının sonunda, altında bıçak gibi keskin yerleri var bunlara ve tabiki o her zaman bela olan üçlü iğnelere çok dikkat edilmesi lazım, sana hem geçmiş olsun hem de afiyet olsun sevgiler hoşça kal.:) :) :)

11. lorel

lorel İLYAS SÖYLEMEZ

Tebrik ederim,uzun süre sizi peşinden koşturmuş ama nihayet güzel bir levrek yakalamışsınız.Her zaman rastgelsin.

12. KANLIKAYA

KANLIKAYA Alper

Favori Kamış:
    D.A.M.
    Favori Makine:
    Okuma Safina SNa-25
    En İyi Avı:
    Yiyiciyim :)
    Tebrikler tebrikler. :) sınavlarım bitsin salacam kendimi denize :)

13. kanlıkuyu

kanlıkuyu alper

Favori Kamış:
    okuma v system 2.70 10-40 gr. Dam Super Natural 3.30m 50-100gr.
    Favori Makine:
    okuma trio 40S, daiwa ballistic 3000sh
    tebrik ederim.inşallah en kısa zamanda sizinki gibi bir rapor yayımlamak bize de nasip olur; istavritin hatırına kaç haftadır gidemiyorum levreğe ama gözüm kulağım aklım hep levrekte ve hala tüm yatırımlarım sahteler üzerine:)
    avlarınız her zaman kazasız, belasız ve tabi ki bereketli geçsin.

14. matti

matti murat

arkadaşı candan tebrik ediyorum.bende 4 senedir levrek peşinde koşuyorum ama hala siftahsızım:) yanlız bişey sorucam arkadaş merası için kumluk alan demiş!! bazı arkadaşlarda levrek taşlık kayalık bölgede olur diyor.kumluktamı kayalıktamı daha çok levrek yapar anlamadım.sizce??

15. murtek

murtek murat

Favori Kamış:
    roder kırbach 3.00 karbon
    Favori Makine:
    okuma silvara pro spv 55
    En İyi Avı:
    4 kg levrek
    tebrikler

iyi av olmuş devamını dilerim

16. aates2001

aates2001 Ahmet ATEŞ

Favori Kamış:
    Captain 1525 Cast Strong 360
    Favori Makine:
    Okuma Trio 40 S
    En İyi Avı:
    2kg domuz(çütre)
    4 senenin acısını almışsın sonunda.film gibi de anlatmışsın, merakla ve zevkle okudum. tebrik eder tekrarlarını dilerim.reeling

17. darthvader61

darthvader61 Mehmet

Favori Kamış:
    Shimano Technium DF 270 MH // Shimano ForceMaster 240M 10-30
    Favori Makine:
    Shimano Biomaster 4000 FB // Shimano Rarenium 3000 SFA
    Akarsu ağzının yanında olan kumlukda yapar kayalıkda. Akarsu ağzı olmayan kayalıkda levrek yemlenebilir, fakat kumlukdan geçiş yapar diye düşünüyorum. Bu sorunun cevabını en net Vedat abi verir...

18. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum, cevaplama kısmından alıntı yaparak yazmak istedim ama bir türlü beceremedim :( darısı sizlerin başına. darthvader61 Mehmet arkadaşım ne yalan söyliyeyim 99 % sensin o :) aslında Video çekimde onu diyecektim dilim sürçtü beceremedim ilham kaynağım sen oldun tşkr. Maalesef bu sabah o aşkla 30 dakika evvel gittim aynı yere tam ilk Levreği yakalama saatimde kıyıya 2 metre kala yapıştı bir Levrek heyecan yaptım kalama açıktı salmadım balığı kalamayı tam sıktım biraz zorlayınca balık kaçtı demekki yavaş yavaş daha çok yol almam lazım.. Tekrar herhese rastgele..

19. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Eline sağlık sevgili Ufuk,tebrik ederim.

20. uFuK-28

uFuK-28 Ufuk

En İyi Avı:
    72 cm levrek
    Teşekkür ederim Vedat abi .. Sizede bol trofeler..