gecen cuma iş cıkışı baya moralim bozuldu. çünkü hava yağışlı ve çok soguktu. bu hafta balığa gidemeyecğimin moral bozukluguyla eve gittim. gözüm sürkli dışarda en ufak bi güneeş yada yağmurun durdugunu görsem kalkıp gideceğim. neyse bu sekilde saat 11.30 oldu. artık umudum kalmadı ve yatmaya hazırlanırken bir telefon. herzamanki yoldaşım, av arkadaşım eniştem. oda evde aynı durumdaymış ve bana napalım iye sormaK İÇİN aramış. fazla uzatmayayım sabah 4te yola cıkmaya karar verdik ve yattık. yattıık ama o benim onu uyandıracagımı düşünmüş bende onun bir uyandım saat 8 olmuş neyse aceleyle eniştem yeğenim ve ben yola cıktık. gideceğimiz yeri kaysrili arkadaşlar bilirler yamula barajı kuşçu tarafı. bir saat içinde avlanacağımız yere vardık oltaları attık dip oltaları, küspeli, yaylı, hepsinn birer tane attıktan sonra şamandıralı oltalarımızıda suya indirdik ve basladık beklemeye bu arada eniştemin komsusu doğan abide bize katıldı.bekle bekle balık yok saat 12 oldu yok, 3 oldu yok baktık olacak gibi değil en iyisi yerimizi değiştirelim dedik ve yürüme mesafesinde baska bi yere gittik. orda sadce şamandıralı ile alabalık ve levreğe yönelik atmaya basladık ama iki saat gecmesine ragmen yin bişiy yok. baya canımız sıkıldı.cay demledik yemek yedik derken saat aksam oldu hava karardı hala bişiy yok. bizim suratlar beş karış. tam toplanmaya karar veriyodukki bnim şamandırada ufak ufak bi kaç hareket farkettim. beyler benim oltaya vuruyo demeye kalmadı şamandıra cup suyun içine hemn oltayı ani bi hareketle tam kitlenmesi için kaldırdım. ama olta sabitti. biryere takıldı galiba hissiyle kısa bi moral bozuklugundan sonra bird baktım misina hareket ediyo. ama bi kaç saniye içinde kendi kendime diyorumki; bu balık çok ağır sazan olamaz yem sazan yemi değil, alabalık olsa bu kadar hareketsiz olmaz, heralde ufak bi çapağa ttakıldıktan sonra bi ağaç parçasına takıldı öyle geliyo derken makarayı baya sarmışım.birde baktım suyun üzrinde kocaman bi balık yatıyo eniştem hemen kepçeyi daldırıp balığı aldı ve o kadar beklmenin sonundaki sevinçle ahmet levrek yakaladın, levrek yakaladın diye sevinç çığlıkları atıyodu neyse balığa bi baktım abi tam 63 cm boyunda, 1870 gr bir levrek. benim kalbim o adrenalinle güm güm atıyo, eniştem sarılıp öpüyo filan. çok görmeyin abi tam 12 saat oldu balığa gideli, biz ilk balığımızı tam gitmye karar verdiğimiz zaman tuttuk o levreğin hayecanına 1 saat daha oturduk ama başka bişiy alamadık.bugunkü kısmetimizde bu kadarmış diyerek yola koyulduk ve ewe döndük. şimdi bidahaki cumayı iple çekiyoruz gidip aynı yerde avlanmak için. (balığın fotosunu bilgisayara yükleyemedim. yükleyince onuda paylaşacağım) herkese bol değil zevkli avlar dileklerimle... rasgele...
tam olarak bilmiyorum ama bizim burda levrek diyolar ona. fotoyu yükleyince bilgilerinize başvururum.tşkürler...
Güzel avınız için tebrikler. Bir konuda sizi bilgilendirmek isterim. Küspeli çoklu iğneli olta düzeneklerinin iç sularımızda kullanımı yasaktır. Bu demek oluyor ki şu anda küspeyi sadece yemleme maksadıyla kullanabilirsiniz. Bu konuya hassasiyet göstermenizi rica ediyorum.. Dahasına rastgele.
bilmiyordum böyle oldugunu bundan sonra dikkat ederim ama biliyosunuzki iç sularımızda ne olursa olsun %99 avlanma sekli böyledir. uyarınız için teşekürler...
Avınız daim olsun, tebrik ederim. Küspeli olta konusunda bundan sonra hassas davranacağınızı ümit ediyorum. Doğru diyorsunuz, iç sularımızda %99 durum böyle; ama biz %1'lik dilimde olup doğrusunu yapalım.
tebrikler senin ve eniştenin heyecanı cok iyiymiş. zaten hersey bunu yaşamak icin değil mi? bu heyecan levrekte hic geçmiyor her seferinde aynı heyecanı yaşayabiliyorsun. daha büyük ve keyifli avlar dilerim.
evet bu hafta yine gittik aynı heycanı yaşamak için yaşadık yaşamasına ama şaşırtıcı bişiy oldu.( bu hafta küspeli atmadık bu arada) mantarlı oltaya alabalık ve levrek için ufak gümüş balıkları takıyoruz.ama bu şekilde yakaladıgımız ilk balık sazandı. yani bu hafta bişiy daha öğrendim sazanlar küçük balıkları da yiyormuş