Dr Zeki'nin arkadaşı ile su kenarında karşılaştık, kamış güzel makine idare eder. Sahteleri tam sahte, tam çakma. Biraz yardım ettim. Olmadı. Bir silikon vermeye kalktım arıyorum bulamıyorum, abi boş ver dedi. Olmaz bulacağım, neyse karanlıkta el yordamıyla istediğim silikonun istediğim rengini buldum. Raglou falan değil bu silikon. Yeni arkadaş atıp boş çekmesin istiyorum. Bu arada millete tutturduğum balıklar bırakın günlüğü, yıllık limit varsa aştı. Badanacıdan, güvenlik görevlisine forum üyesine herkes nasibini aldı. Abi bir levrek tut da nasıl oluyor görelim dedi yeni tanıştığım arkadaş. Olmaz ben az önce sınırları sinyal vermeden solladım sen tutacaksın dedim. Bizim doktorun hiç levrek tutmamış arkadaşı mı tutmayacak. Klipsi yok bende de kalmamış, karanlıkta rapala düğümü öğretmeye çalışırken nasıl yaptığımı göremiyorum. Ama olmuş herhalde. Neyse şöyle çevir, kuyruk sallar ama değişken devir iyidir, hız dikkat çeker fakat hızlı gelirse kovalayıp bu mevsimde enerji sarf etmeye değmez deyip peşine düşmez hızlan yavaşlat vs derken levrek aldı b.ktan 9 gramlık silikonu. Kamış 14-40 g ama yem 9 gram ve atarken eğilip hız kesen silikon. Fakat şamandıra gibi ıvır zıvır ve zırvalar gerektirmeyen. Koca levrek ama paşa değil, başçavuş değil, rütbesiz erat. King of the sae hiç değil. Benim kralım köpekbalığı. 30-35 saniyede uyduruk misina ile yanımıza geldi, suya elimde kepçe girdim. Kafada lamba yok misinaya dokunarak el yordamı ile buldum, kepçeyi geçirdim, döndü çıktı kaloma alıp birkaç metre uzaklaştı. Kamışın levreksiz ucundaki yeni tanıştığım çok heyecanlanan arkadaşa çek dedim. Çekti. O heyecanla nasıl çekti anlamadım bu sefer kepçeyi geçirince öyle bastım ki kepçe ve eller çamura saplandı, suda ne var yok toplayıp kayalara çıktım. Kepçeden iğneden çıkarıp solungaçlarından elime aldım. Resim çekeyim dedi çekti, ellerimin balçığını yıkayıp biz de poz verdik, mail adresimi ve telefonumu aldı. Fotoğrafı gönderdi. İlk levreği 5.25 kg olan arkadaşa dilemekle olmuyor ama yenilerini dilerim. Silikon Storm ortadaki sarı bayaz. Altında eklediğim üçlü kanca. Sırttan iğneli içi kuşunlu bu silikonları aldığımda hemen alt iğneleri takarım. Altına 3 iğne bağladığım uzun silikonlar var. Levrek genelde alttan ve kafadan vurur. Bu tip silikonlar çok vuruş alır az yakalar. Alta iğne monte ederseniz her vuruş kıyıya kadar levrektir. Kıyıdan da alırsanız elde levrektir.
Keşke bana da Levrek yakalatan bir adaş ile tanışsam. Aslında Levrek yakalatmasa da benimle yola çıkacak avdaş bulsam yeter. Gerisi kısmetimizde varsa olur. Bu sandell tarzı silikonlar tam bir Levrek sahtesi Bunlar kaç cm lik boyları. Genelde 12 cm civarı 20 gr olurlar. Hiç deneyemedim daha
Üçlü kancaya sağlam 0.25 örgü ip bağlayın. Misina olmaz. Silikonun sırtından tığ batırıp karnında çıkarın ve ipi tığa takıp tığı iple çekin. İp sırtından çıktığında iğne balığın karnına gelecek şekilde ipin boyunu ayarlayarak halkaya bağlayın. Tığı batırırken silikon içindeki kurşunun bittiği yerden veya kurşunun yanından geçirin. Silikon yırtıldığında japon yapıştırıcı ile yapıştırabilirsiniz. Burada daha detaylı anlatmış olabilirim. http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=56591
bu silikonları bulabilecegimiz bir yer varmı abim fiyatları nedir gerçekren soluksuz okudum yazıyı bende savage vardı ama bunlar daha güzel görünüyor
Savagear 4 play shad çok güzel gece gündüz yılın her ayı. 8.5cm 12gr 5-6 kg levreği aldı. Ben de bununla çok ispendek yakaladım. Stormu İnce Çizgiden aldım. Hepsinin altına üçlü iğne veya Gamakatsu twinex 6-4 arası numara ikili kanca bağlayın. Twinexin üçüncü küçük iğnesini silikona saplayın.
Bülent Bey tebrikler Verdiğniiz bilgiler için teşekkürler. Silikonların sarım hızı sanırım hızlı oluyor değil mi? yavaş sarımda o güzel kuyruk hareketleri oluşmuyor diye biliyorum,
Aksiyon sadece silikonlarda değil sert sahtelerde de hıza göre değişir. Sarım hızını suya düştüğü andan geri gelene kadar sürekli değiştirmenin yararı var. Bu şart mı, sabit hızda balık yakalanmaz mı? Hayır şart değil sabit hızla sararken de yakanır. Çoğu zaman hız değişimi yararlı, bu nedenle ben böyle sarıyorum. Benim de bu işlerden iyi anladığımı sanmayın, böyle bir iddiam yoktur. Araştırıp deneyip öğrenmeye çalışıyoruz.
Bülent abim saygılar, raporun için tebrikler, bilgilendirici paylaşımların için ayrıca teşekkürler, senden öğreneceğim çok şeyler var daha, paylaşımlarının devamlarını diliyorum, ellerinden öperim, saygılar...
Bülent Bey tebrikler....... Yeni maceralar raporlar bekliyoruz sizden verdiğniz bilgiler için teşekkurler...