İlk Levrek ilk Trofem==-Tekirdağ

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında adminselo tarafından paylaşıldı.

1. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    Penn Affinity 8000, Ryobi NAXO 8000
    En İyi Avı:
    4 kg Levrek ---1.800 gr Kofana
    Öncelikle herkese merhabalar;

Yazın Gökhan arkadaşımın ilk tavsiyeleriyle spin ve sahte balıkçılığını araştırdık belirli süre. Tabi bu konuda tecrübemiz hiç olmadığı için internette mutelif yerlerde olsun forumda olsun araştırmalarda bulunduk buraaki büyüklerimizin tavsiyeleri yardımları gerçekten çok oldu bu konuda.

Sonunda spin takımımızı ve sahtelerimizi edinne bilmiştik. Esas verimli olarak Aralık-Ocak ayları tavsiye edilsede en azından spin takım kullanmasını öğrenebilmek adına keza belki burada ilk levreğimizi tutabilmek adına Eylül-Ekim aylarından bu tarafa belirli aralıklar ile denemelerimiz oldu.

Bir çok avlak denedik farklı zamanlarda sonuç hüsran olmuştu hep. Forumdan tanıştığımız bir kaç arkadaşla birlikte farklı zamanlarda balıksız olsada sohbeti bol güzel avlar yapmıştık.

Bugünkü avımızda ise Ben, Gökhan Hocam , Çağrı ve Koray spin takımlarımızı alarak birlikte çıktık ava.

Bu avdan 2-3 gün önce Gökhan hocam rüyasında levrek tuttuğunu görüyor çokseviniyor okula gittiğimde sevinçle bana anlatıyordu. Foruma uzun süredir bilerek girmemeye çalışıyordum. Çünkü ne zaman foruma girsem soluğu doğru deniz kenarında alıyor ve soğuğu yiyip sadece hoş sohbetle dönüyorduk. Gökhan hocam bu rüyayı görürdükten sonra hafta sonu gidelim demeye başladı ve cuma gecesi Tekirdağda aldık soluğu bize geçtik hedef sabah suyu ama yine uyanamamıştık. Saat 2 gibi havaya baktık kararsızız çıkıp çıkmama konusunda Gökhan yine rüyasını anlattı . Annem bunun üzerine sabah denizde gördüklerini anlattı denizin ortasında girdap gibi dalgalar deniz köpürüyor ve o dalgaların orada yunuslar atlıyordu onları seyrettim dedi. Anne köpükmü dedim işte bunu demicektin diye yorum yaptıktan sonra Gökhan hocaya hadi gidiyoruz dedim.

Çağrıyı aramak için telefona sarıldım ki Çağrıda zaten mesaj atmış hava durulursa akşama doğru çıkalımmı ava yazmış :) Aradım hemen Çağrıyı biz bir saate çıkıyoruz hazırlan dedim.Birlikte çıktık Gökhan hocayla yoldan Çağrıyla Korayıda alıp doğru avlağa doğru gitmeye başladık.

Avlağı şöyle bir inceledikten sonra atçek yapmaya başladık bir kaç atımdan sonra biraz ileriye gittim. Fakat rügarında etkisiyle sahte çok ileri gitmediği için tekrar ilk deneme yaptığım yere geldim su üstü ile tekrar çalışıyordum.Kıyıya 4-5 metre kala birden bir ağırlık çöktü takıldı bir yere diye düşünürken o arada balığı gördüm . Kıvrılıyordu suyun üstünde 15-20 cm lik bir balık gibi geldi.Çağrı o arada hemen yanımda idi Çağrı balık geldi dedim tabi Çağrı inanamadı o ilk söyleyişimde . Önüm kayalık olduğu için kenara doğru ilerlemeye başladım balığı kıyıya rahat alabilmek için. Refleks olarak herhalde çoğu raporda okuduğum gibi geri geri ilerlemeye başladım. Çağrı bir yandan kamışı eğ bir yandanda sar diye sesleniyordu 1-2 seslenmesinden sonra dedeiklerine anlam vermeye başlamıştım. Sesleri duysamda o an tepki veremiyordum heycandan o an sadece kamışa ve balığa odaklanmıştım. Anlam vermeye başladıktan sonra seslere makinayı sarmayı denedim fakat makinayı döndüremiyorum ve çok zorlanıyordum çevirmekte. Balık gayet uysaldı hırçınlık çıkarmıyordu taki makineyi sarmaya çalışmama kadar balık iyice kıyılamıştı bu arada bir kaç kafa attı ki gerçekten ilk kez böyle birşeye şahit oluyor ve heycanım tavan yapıyordu . Makineyi saarmayı denemeyi bırakıp geriye adımlarımı hızlandırdım balıkta bu arada kıyıya iyice yanaşmıştı Çağrıda o arada balığın yanına vardı bir kaç denemeden sonra balığı eline alıp kaldırdığında ilk levreğimi görmüştüm. Hem ilk levreğim hemde ilk trofem ilk gördüğümde 15-20 cm lik sandığım balık yaklaşık olarak 60cm geliyordu.

İlk şoku atlattıktan sonra sevinçle video çektik ardından fotoğraflar ard arda :)

Sırayla herkes paşayı alıp bir fotoğraf çekiliyordu keyfimize diyecek yoktu.Sonrasında denemelerde bulunduk fakat deniz bize bugünkü değerli armanından sonra herhangi bir sunumda bulunmamıştı. İlk levreğimizin sevinciyle avlaktan ayrıldık.

İlk levreğim ve torafem olduğu için gerçekten o an ne yağtığımı bilmiyordum çok sevinçliydim aynı çocuklar gibi sevinmiştim. Elimden geldiğince sizlere yaşadıklarımızı aktarmaya çalıştım daha irilerinin sizlere rast gelmesi dileğiyle esenlikle kalın.

Kamış: Camoran bulter fiterx
    Makina : safina 2500
    Sahte : G12r

Balıkla çekildiğimiz resimler

Ben
    Çağrı
    Gökhan
    Koray

ve video
    http://www.youtube.com/watch?v=DTk_Upq5y24&feature=youtu.be

2. gogo71

gogo71 GÖKHAN

En İyi Avı:
    5.7 kg levrek
    ilk tebrik benden olsun dostum... rüyamda gördüğüm levrek tam da buydu işte :))) bu açılış olsun daha iyileri oltanı ziyaret etsin :)

3. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Lineaeffe s-flex 4206 4.20--SHIMANO YASEI SEA BASS 2,70 -MH- 10-50 GR, Shimano Scimitar 300 cm
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler dostum birlikte inşallah daha niceleri nasip olur hepimize

4. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Speedmaster Game Type 2.70 10-50
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Töbeeeeee nerde yakaladınız bu balığı yaw insan bi haber verirdi :D:D:D:D:D:D çok da yakışıklı çıkmışım he ahahahaha :D:D Daha irilerine inşallah hep beraber :D

5. mesut025

mesut025 mesut atar

tebrikler arkadaşlar bu mevsimde balık valla süper

6. lynx

lynx Aykut

Favori Kamış:
    Daiwa Crosfire 2.40 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Lexa 2500sh
    Arkadaşlar çok çok tebrik ederim. Çok ta yakışıklıymış. İnşallah daha büyükleri nasip olur.
    Hastayım öksürüyorum çıkmam demiştim haftasonu gelmeden önce , şimdi kafamda tilkiler dolaşmaya başladı sabah suyuna nereye gitsem diye :)

7. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: Adam Tekirdağ daki tek trofe levreği yakaladı siz balığa çıkalım diyosunuz yahu kalmadı son levrekti o :D:D:D

8. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    TEşekkürler.

9. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Aykut

Geçmiş olsun sen hele bi iyleş gideriz balığada.

10. Cgrtn

Cgrtn Çağrı

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    Shimano Exsence 4000S
    En İyi Avı:
    Ya sabır...
    Gerçekten harika bir rapor okurken sanki olayın içinde yaşamış gibi oldum :laughing: :laughing: :laughing: :laughing: reeling reeling reeling

11. EMİREREN

EMİREREN BARIŞ

Favori Kamış:
    Okuma salina sea spin-Linaeffe De Luxe 3,90m
    Favori Makine:
    Okuma Safina Pro SPa-40,Okuma Trio RC55
    En İyi Avı:
    KALKAN 4,5KG
    tebrikler daha iyileri rast gelsin...

12. joqu

joqu koray

Favori Kamış:
    okuma sea salina 10-40
    Favori Makine:
    okuma trio 40S
    En İyi Avı:
    sazan 5kg,levrek 1.5 kg kofana
    güzel avdı kısmet nasip selçuk hocanınmış afiyet olsun selçuk hoca o anı görmek yaşamak cok güzeldi herdaim cok güzel avlarımızın ve avlarınızın olması dileği ile..

13. Tolga06

Tolga06 Tolga

Tebrikler hocam güzel balık, avınız daim olsun...

14. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Koray inş birlikte nicelerini yakalarız.

15. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Barış abi .

16. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Tolga hocam senin de virüslü olduğunu bilmiyordum faceten yazmasan anlayamayacaktım :D İnşallah daha güzelleri sana nasip olur.

17. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    Selçuk hocam tebrikler.. eline sağlık :D güzel rapor olmuş..

18. adminselo

adminselo selçuk

Favori Kamış:
    Favori Makine:
    En İyi Avı:
    Teşekkürler Hakan

daha kendime gelemedim sayılır :)

19. HakanDurgut

HakanDurgut Hakan

Favori Kamış:
    SavageGear Bushwhacker XLNT 240cm 10-40gr
    Favori Makine:
    SHIMANO Stradic CI4 3000F
    En İyi Avı:
    88cm 4kg Yayın (spin takım ile)
    hocam mekan neresi tekirdağmı ? biz o kadar yer yok atçek için diyorduk sen koca trofeyi almışsın eline olmadı şimdi :D

20. Vedat Abayoğlu

Vedat Abayoğlu Vedat Abayoglu

Favori Kamış:
    Shimano Game ARC
    Favori Makine:
    Okuma V system
    En İyi Avı:
    Sarıkuyruk
    Hocam çok sevindim.

Hatta kendim tutmuş kadar.

Devamını diler tebrik ederim.

Sevgimle kal