İlk levrek,taze merhaba...(renkli-türkçe)

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında doguguclu tarafından paylaşıldı.

1. doguguclu

doguguclu

Favori Kamış:
    balık düdüğü
    En İyi Avı:
    hafızam tuttuğum balıkların ki kadardır
    Belki beni hatırlayanlar vardır.Bir sene kadar önce yine böyle tek tük balıkla bir sürü yazı yazan Mersin'li bir elemanım ben.Askere gitmiştim döndüm.
    Sivas'ın İmranlı ilçesinden buralara geri dönüşüm yine çok güzel bir zamana denk geldi.Nisan beni portakal çiçekleriyle karşıladı,akdeniz çocukları bilir,yel estiği zaman,portakal çiçekleri 70 yaşında bir yaşlı delikanlıyı bile aşık olmaya teşvik eder.Bu koku o kadar çekicidir ki burnunuz size çok yetersizmiş gibi gelir,daha çok daha çok içinize çekersiniz,portakal ağacını kucaklayasınız gelir,kışın odun sobasını kucaklamak isteyen Sivaslılar gibi.
    Döndükten sonra hemen istihbarat çalışmalarına başladım.Bu sene çok hevesliydim,askerdeyken sürekli forumları takip ediyor şimdiye kadar hiç avına gitmediğim şu levrek denilen balığın,niye bu kadar çok methedildiğini ve yakalanmasının niye bu kadar büyütüldüğünü,bizzat test etmek istiyordum.
    Levrek... levrek... levrek,tüm forumlarda bu balık,hatta levrek avcıları koskoca lüfer avcılarına tepeden tepeden bakıyor,lüferi herkes tutar gibi bir hava esiyordu.Ben yine lüfere gitmeye devam ediyor,arada tek tük de olsa lüfer alıyordum.
    Artık bu hayvanla tanışmamın zamanı gelmişti.Takımlarımı oluşturmaya başladım,çeşitli sahteler edindim,marialar,strike prolar,daiwalar,remixonlar neler almadım ki,her dükkana girişimde bir sahte mutlaka alıyordum,her boydan her renkten bir sürü sahtem oldu,ama bu kızların hepsi beni hayal kırıklığına uğrattı,hepsi paramın peşindeymiş meğerse.Bazıları da beni terk edip ismini cismini bilmediğim kayalara takıldı.Şimdi resimlerini koyup deşifre etmek istemiyorum,ne de olsa hepsiyle kısa da olsa bir geçmişimiz var...
    Ama en sonunda aradığımı buldum,bu Fransız güzeli fakir ama gururlu,küçük ama yetenekliydi,üstelik paramın peşinde de değildi.Benden çok şey istemiyordu,bir 24 lük misina,küçük boy bir makine,3 mt civarı iyi kötü bir kamış ona yetiyor,arada sırada 25-30 gr lık bir top veya küçük bir zoka istediği de oluyordu.Fekat ne isterse istesin,nereye giderse gitsin,sonunda geri dönüyor bu müstesna aşka ihanet etmiyordu.Evet efendim, diğerleri gibi nankör değildi.
    Fransa'da RAGLOU diye hitap ettikleri bu güzele bizim buralarda zargana deniyor,bunun güzelliğine özenen Adanalı'lar ise atölyelerde buna benzer fakat aynı aksiyonu vermeyen sahtelerini imal ediyorlardı.
    Bir gün bu güzel denizden yanında biriyle döndü adı ispendekmiş,30 cm civarında,levreğin küçüğüymüş,kendisini yakinen tanımadığım için önceleri muhattap almadım,ama hem aşkımın arkadaşı hem de tuttuğum ilk levrek familyası olduğu için kabul etmek zorunda kaldım ve kendisine deep-freezimde yılan balıklarının yanında bir oda tahsis ettim.
    Yine dün akşam sevgili zevcem,yol arkadaşım 6,5 cm lik üstü mavi,altı beyaz Raglou ve yanında silikon topla birlikte,saat 21:00 civarı hava almaya çıktık,mevki serbest bölge.Artık çift olarak geziyoruz yanımızda Cemil Hocam'da var o da yan tarafta , hocam da aşkını bir kaç kayalık ötede yaşıyor.
    Yarım saat kadar sonra,hocam yine sıkılarak yanıma gelmeye hazırlanırken,benim kolumda bir sarsılma oldu,yine misafir getiriyor heralde bu kız,bari bu sefer büyük bir şey olsun diye düşünürken,makinenin kolu kitlendi,allah dedim,bu sefer ki ağır misafir,temkinli olmak lazım,hemen üstümü başımı düzelttim,en güzel kokularımı sıktım,papyonumu da düzelttikten sonra artık hazırdım.
    Baktım geleceği yok misina da 24 lük,kalamayı gevşettim biraz daha,bu misafir ağır olduğundan nazlı biraz,ben otur diyorum o gidecem diyor,yav otur diyorum, yok illa gidecek,biz de öyle geleni ağırlamadan göndermek yok.Biraz uğraştırdı beni ama aldım sonunda kıyıya , hakkaten bana göre ağır bir misafir,ilk defa karşılaşıyorum böylesiyle,amatörlüğüme verin.
    Bir kilo civarında belki 3-5 gr daha ağır bir LEVREK,demek levrek dedikleri öve öve bitiremedikleri balık buymuş.Biz de öğrenmiş olduk...FİN

2. berkerbaris

berkerbaris berker baris

Ağzına emeğine sağlık. Çok güzel av. Daha irilerini de yakalarsın umarım. Takımı biraz daha açar mısın? Ben şamandıradan sonra üçlü zargana yarımşar kulaç arayla kullanıyorum. Ama daha alamadım. Acaba hızlı mı çekiyorum? Çekme hızı, denizin ve havanın durumu, avlağın ışık alıp almadığı gibi konuları anlatabilirsen sevinirim. Rast gele!

3. İstinyeli

İstinyeli Uğraş

TRebrikler güzel av.

4. doguguclu

doguguclu

Favori Kamış:
    balık düdüğü
    En İyi Avı:
    Berker Bey,
    Aynı sizin usulünüzle avlanıyorum yalnız,benim kullandığım zargana 6,5 cm oldugunu için ikili yapıyorum takımı.
    Avlanırken misinayı sanki duracakmış gibi saracaksınız yani çok çok yavaş.
    Avlanırken dolunay vardı ama ben pek dikkat etmem böyle şeylere...

5. crazy_fısher

crazy_fısher burak sökmen

Favori Kamış:
    zıpkın,olta,
    En İyi Avı:
    5kg levrek:)3,5 kilo beyaz laos(kum gridası)
    Tebrikler.Balıklar göz alıcı.Yakında o fotolarıda alt etmeye geleceğim.88/1 tertip:D 5 gün sonra dönüyorum askerden.Yeni fotoları bekliyoruz;)

6. cognitor

cognitor

Favori Kamış:
    Sadece olta
    Sayın meslektaşım aynı zamanda hemşerim, sizin önceki raporlarınızı da ilgiyle takip ediyordum uzun zamandır sizden ses seda çıkmayınca da açıkçası merak edip bizlerden ayrıldığınızı düşünmüştüm. İyiki geldiniz çünkü betimlemelerle süslü, hikaye tadında, gülümseten, coşkulu raporlarınızı zevkle okuyorum. Yeni hikayelerinizde görüşmek ümidiyle rastgelsin.

7. bluemarine

bluemarine

Favori Kamış:
    Sırtı
    En İyi Avı:
    Turna 3 kg,kalamar 1.2 kg
    tebrikler,bi an eski türk filmlerinin içindeymişim gibi geldi ağzınıza sağlık.afiyet olsun.

8. oltacı1980

oltacı1980 evren gümüş

Favori Kamış:
    Shimano
    Favori Makine:
    Shimano
    En İyi Avı:
    Levrek 850 gr Mercan 650 gr
    Tebrikler.Paylaşım ve güzel anlatım için teşekkürler.

9. Huseyin Alp Arslan

Huseyin Alp Arslan Huseyin Alp Arslan

Favori Kamış:
    olta ve oltadan baska hic bir sey
    En İyi Avı:
    22 kg Kingfish
    Sevgili Dogu,

Seni ve bu muhtesem hikayelerini cok ozlemisim. Her yazdigin bir oncekinden daha kivrak zekayla, daha yaraticilikla, daha fazla renk ve guvenle tadimiza tad katiyor. Ne kadar yetenekli ve ozel bir kardesimiz oldugunu biliyormusun?

Oldugun gibi olarak, balikciligini ifade ederken her kelimendeki samimiyetinle, elinde ki baliginla bir gurur abidesine donusdugun o fotograflarinla, avinla birlikteligini bize sunarken alabildigince yaraticilikla donanmis, o muhtesem oznelliginle hayatinin ilk levregini tutuyor olabilirsin.

Ancak yurek ve ruhun bu ise yillarini vermis ustadlarin yuregi ve ruhunun bile gipta edecegi kalitede...Sen gercekten amator balikciligin kilidini acmis bir kardesimizsin. Avini karnini doyurmaya, istahini tatmin etmeye yakaliyanlarin cok otesine gecebilmeyi becerebilmis, avinla ruhuna ve ruhlara hizmet edebilmeyi secebilmissin.

Paylasim dedigimiz gercekten bir seyler paylasabilmeli. Amator balikci sadece kendine ait dunyasini bir baska amator balikciya goturebilmeli...

Senin dunyanda, senin avinla, seninle gene birlikte olduguma cok ama cok memnunum...

Tekrardan hosgeldin cok degerli kardesim...

Yeni avlarini ve yeni paylasimlarini hasretle bekliyecegim...

Ancak acele etmene gerek yok.

Bin tane olacagina, arada sirada bir tane boyle olsun yeter...

Gorusmek dilegiyle, saglicakla kal.:)

Dahasina rast gelsin...

10. Okan_uA

Okan_uA .

Gerçekten güzel av olmuş tebrik ederim.

Bu arada değerli üyemizden (Hüseyin Alp Arslan) methiyeli sözler aldığınız için en az balıkları sudan çıkardığınız an kadar mutlu olmuşsunuzdur.

11. RainboW

RainboW Sertan

Son zamanlarda okuduğum en güzel av raporlarından biriydi. Ellerinize sağlık...

12. balık kurdu

balık kurdu ercan

En İyi Avı:
    4 kilo civarı kofana
    tebrikler:) paylaşım için teşekkürler

güzel bir rapor olmuş

13. kilicbey

kilicbey İsmail Kiliç

En İyi Avı:
    MIRMIr. 1.5 Kg LEVREK2 Kg Köpekbalığı 1 metre.
    Tebrikler kardeşim güzel bir av yapmışsın , herşeyin bir ilki vardır.

14. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Tebrikler güzel bir av.

15. doguguclu

doguguclu

Favori Kamış:
    balık düdüğü
    En İyi Avı:
    Hepinize tek tek teşekkür ederim,güzel iltifatlarınız için...
    Bilhassa Hüseyin Abi ; senin her sözün benim için bir kitap,bir kaç kere okumam lazım,her seferinde farklı bir anlam yakalıyorum,
    Varol balıkçıların Nazımı...
    Selam ve hürmetle...

16. mehmetc

mehmetc memo

Favori Kamış:
    Tsunami trophy surf, Grauvell Teklon Concept Spin, Gloomis IMX Surf
    Favori Makine:
    Aero technium XT, Shimano twinpower 5000PG, Penn Fierce
    En İyi Avı:
    Ironfish
    Dogu hosgeldin :)

En son okudugum raporun son cirpinislardi adli baslikti, her raporunu keyifle takip ettigim arkadaslarimdan birisin, ozellikle anlatimlarin cok heyecanli ve surukleyici, insani alip goturuyor, buda sana has ozel bir kisilik olmali.

Gene her zaman ki gibi guzel bir giris yapmissin, levregi, luferi hepsi bir arada.

Ozledigimiz raporlarinla bizi tekrardan bulusturdugun icin cok tesekkurler, dahasina rast gele diyorum. Kendine iyi bak.

17. KSK/34

KSK/34 Serkan/ksk

En İyi Avı:
    hayalimdeki levrek
    Dogu tebrik ederim harika bir anlatım ve çok güzel bir balık yaptıgın takılmı biraz daha detaylı anlatabilirmisin.

18. vurgun-01

vurgun-01 Mustafa Can

Favori Kamış:
    Shimano catana 2,70
    Favori Makine:
    Shimano Nexave 2500 FC
    En İyi Avı:
    7.000 sazan - 2.785 Sudak - 1.370 Akbalık - 3.100 Turna
    birader roman mı yazdın rapor mu sundun anlayamadım. tebrikler.

19. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Sivas'lıların sobaya sarılmasının ne menem bir şey olduğunu yakınen gördün değil mi? Hah, işte tam onun aynısı, bizim buralarda tam 6 ay süreyle kesintisiz devam. :D :)

Sevgili Alp geriye söz bırakmamış ki, bu fakir de bir-iki cümle sıralasın.:)

Sadece bir kuru tebrik. Sevgili Doğu, lütfen kabul ediniz. :)

20. kaşıkçı

kaşıkçı FARUK

Favori Kamış:
    Hafif olsun kolum ağrıyor sonra. Reklama gerek yok.
    Favori Makine:
    O da hafif olsun. Çok dandik olmasın.
    En İyi Avı:
    Dardanel ton 3'lü paket
    Budur işte ya!! Ne o öyle bırt marka makina, zırt marka kamış cayır cayır modellerinide kodlarınıda yazıyorlar "yok bırt marka fx zr 5000 kamış zırt marka rdc 3578 makine" Hemde fiyatlarına bakınca çoğu dudak uçuklatacak cinsten. Başkalarını bilmem ama ben bu tip yazıları okuyunca irrite oluyorum. Ne güzel işte ya arkadaşım misinanın bile sadece kalınlığını yazmış. "24'lük misina, küçük boy makine, 3 mt'lik iyi kötü bir kamış" Çok merak eden özelden mesaj yazar sorar reklama gerek yok yani!!! Hemde iş yapmıyormu? Tabiki yapıyor. Bak kuzu gibi levreği almış. En içten şekilde tebrik ediyorum seni kardeşim bravo, inşallah 5 kiloluğu rastgelir.