İlk levrek ve acemiligin getirdikleri

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında UtkuOmer tarafından paylaşıldı.

1. UtkuOmer

UtkuOmer Utku Omer Kucukberber

En İyi Avı:
    5kg Kofana
    Oncelikle herkeze merhaba. Rapala, at cek ile avlanmaya yeni basladim, forumda bir konuda acmistim fakat cevap alamayinca aldim spin oltami ve eurofish 130 gumus rapalami gittim bir yere. Basladim at cek yapmaya yeniyim tabi daha atisi yeni yeni gelistiriyorum. Oyle balik geleceginden de pek umidim yoktu acikcasi. Neyse attim, cekerken oltaya birsey asildi ama asilis o asilis sanki birseye takilmis gibi, tabi cok heyecan yaptim ve basladim oltaya asilmaya balik atlamaya basladi, bir kere atladi , cekmeye ve asilmaya devam ediyorum elim ayagim birbirine girmis zaten, sonra balik bir kere daha atladi ve hop rapala agzindan cikti.. Balik tabi bu kacicak sonucta onunda cani soz konusu fakat bilgili olan abilerime sormak istedigim sey balik geldiginde nasil cekmeliyim? Ve baligin atlamasi benim yuzumden mi ? Cunku kamisi hafif kaldiriyordum cekerken. Bu konu hakkinda bilgilendirebilirseniz beni cok sevinirim. Vazgecmek yok hergun ordayim artik :) Saygilar.

2. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Atlayan balık levrek miydi acaba? Bu kadar sık atlayıp, kurtulabildiğine göre benim aklıma başta lüfergiller geliyor. Şehir olarak nerede atçek yapıyorsunuz bilmiyorum ama levrek değilmiş gibi geliyor bana.

Herneyse, sahteye birşey vurduğu an sertçe tasma yapıp, misinada boşluk vermeden çekmeniz lazım. Özellikle lüfergiller olabildiğince hızlı çekilir, yoksa çok çabuk kurtulur oltadan. Levrekte sert tasma sonrası boşluk vermeden çekmek önemlidir.

Rastgelsin...

3. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    Volkan beyin dediği gibi bu kadar çok atlıyorsa lüferdir. Oltana balık gelince hızlı sert bir hamla yap kamışla ( tasma ) sonrasında boşluk vermeden sar. Özellikle lüfer çok atlar bazende kıyıya doğru yüzer oltadan kurtulduğunu sanma sakın hızlı sarım ile boşluğu hemen toplayacaksın.

Aynı yerden aynı saatlerde bir daha dene balık alman mümkündür.

4. UtkuOmer

UtkuOmer Utku Omer Kucukberber

En İyi Avı:
    5kg Kofana
    Bodrum-gundoganda av yapiyorum. Levrek olduguna emin degilim 2 kere atladi fakat heyecandan secemedim tam dediginiz gibi lufer de olabilir. Tesekkurler degerli bilgileriniz icin. Birde luckystrike kardesim ozel mesaj sistemi izin vermiyor mesaj gondermeme bilgi vermeni cok isterim.