İlk Levrek

Konu, 'Denizlerimizden Güncel Av Raporları' kısmında HastaRuH tarafından paylaşıldı.

1. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    55cm zargana--60 cm Lüfer (Kofana)--70 cm 3.750 gr Levrek
    İşlerin yoğunluğu nedeniyle bir türlü bilgisayar başına geçip de yazamadım ilk levreğimin raporu yazıyor rapor geciktiği için herkesten özür dilerim. 14 mart 2013 tarihinde sigarayı bıraktım bir ay sonrada balığa başladım maddi olarak daha çok götürse de :) bana getirdiği sağlık ile kıyaslanamaz tabi av ise 13 Mart 2014 tarihinde tamda sigarayı bıraktığımın sürenin 365. gününde bir sonraki tıp bayramının erken hediyesi gibi oldu. Şimdi sıra raporda

Bir kaç gündür geceleri uyuyamıyor , sabaha kadar balık olta makina LRF vsvs düşüncelerle kafamı yoruyordum. O akşam artık bir şey olacak hissi içimi tamamen kaplamış beni olduğum yerde kıvrandırıyordu.
    Hanım ne olduğunu sorunca ben bu akşam bir balığa gitsem olmaz mı? dedim hımmmmmmmm (düşünüyor ) soluğumu tutmuş beklemedeyim. Tamam dedi gözler parıldadı hemen av partnerini aradım (İSMAİL) balığa gidelim mi bu akşam dedim olur dedi ( pek düşünmez genelde :) ) biraz işim var yarım saat sonra çıkalım dedi, yarım saat nasıl geçti anlamadım bu arada satışa koyduğum kamış için teklif geldi onla biraz konuşup telefonu kapattım ama av anında inşallah bir daha aramaz diye de düşünüyorum. Yarım saat geçti her şey hazır yola koyulduk ve mekana gittik takımlar hazırlanırken bir daha telefon telefonda pazarlık ederken ismail başladı at çek yapmaya bende konuşmayı bitirince hemen yanında yerimi aldım.Öncesinden bir uyarıda bulunduk sessizlik suya girmeyeceğiz ışığa dikkat edeceğiz vsvsvsvs bu sefer bu levrek olacak arkadaş diyorum.
    At-çek'e başladık ama yandan da bir acayip sesler geliyor sanırsın enik vıyak-vıyak sesler çıkarıyor :eek: , aklıma vicdansızın biri yavruyu aldı da suya attı geldi bulunduğum sesin olduğu yere geçtim aradım bulamadım idk devam ettim at-çek yapmaya yine sesler gelmeye başladı bu sefer kesin bulayım da acı çekmesin dedim sesin olduğu yere gittim hayvan yok arkadan sesler gelmeye başladı oraya gittim yine yok suyun değişik yerlerinden sesler gelmeye başladı sonra bir hareket oraya ışığı tutunca dehşete kapıldım yaklaşık 80 cm lik lağam faresi gibi bir şey suda yüzüyor irkildim :shocked: az bir geri adım attım. arkadan sesler gelmeye başladı kafamı yana çevirdim orada da bir tane var demeye kalmadı sesler arkadan önden yaklaşmaya ve artmaya başladı bu arada kalp atışlarım hızlanıyor ve de ağzım kurumaya başlıyordu. Heyecan için de bir hamle yapayım da kaçsın dedim durdu gözlerini dikip bakmaya başladım içimde bir ürperdi oldu saldıracak diyorum ama iki tane baş edilir herhalde diye de içimden geçiriyorum o sırada seslerde artmaya ve yaklaşmaya başlıyordu kafamı bir çevirdim bunlar aslında 5-6 tane imiş etrafımı çevirmişler hapı yuttun erkan bunlar seni burada yer dedim içimden heyecan oldu bildiğin korku :scared: levreği felan unuttuk bağırdım :hurt: ismail koş gel garibim neye geldiğini bilemeden geldi önümdeki yaratık yol vermiş oldu bu arada bende yanına geçtim kalbim deli gibi atıyor bir yandan da ismaile olanları anlatıyorum, inanmadı ufaktan bir şeyler sandı hayvanlardan birini görene kadar tabi. Bir saat daha yakınımızdaydılar arada bir gülme sesi gibi sesler geliyordu bir süre sonra sesler kesildi bende bir oh çektim ama aradan 2 saat kadar geçmiş doğal olarak balıkta yoktu ismail sonunda hayvan hakkında fikrini söyledi su samurudur dedi bu hayvan varsa balık olmayabilir dedi.
    Balık yok bol korku var birde benim satıştaki makine ucuza pazarlık yaptık acaba vazmı geçsem memlekete mi götürsem diye düşünüyordum ismail yanıma geldi ve vuruş aldım 20 saniye çekti sonra kaçtı dedi. hemen sahtenin rengine bakıp aynı renkten sahte taktım başladım at-çek yapmaya 20 dakika geçmiş ve hala balık yoktu ya bana vuruş olsa kesin alacam vereceğim tasmayı dedim içimden sonrasında aklıma yine makine ucuza vereceğim ya vermeyeyim memlekete götüreyim düşüncelerinde iken makine ağırlaştı reeling önce sert bir çekiş yaptım sonra kalama aldı aha balık aldım dedim sarıyorum ama sarılmıyor biraz kalama sıktım nafile aklıma okuduğum raporlar geldi geri gidiyordu diğer rapordakiler bende geri gittim balık kıyıya geldi toprağa çıktı toprakta sürüklüyordum sonra durdum arada 5 metre var balığın yanına nasıl gideceğim çözemiyorum oltayı bulunduğum yere bırakıp gideceğim ya balık çırpınır da oltayı alır gider mi dedim sonra vazgeçtim oltayla gideyim dedim misina boş da düğüm yapar mı dedim sonra aklıma hem balığın yanına olta ile gideyim hem de yolda misinayı sarayım dedim bu en doğrusu deyip öyle yaptım sonra balığın yanına gittim balık umudu kesmiş duruyor orada ben duramıyorum ama avının üstüne atlayan aslan gibi üstüne atladım ( neden öyle yaptım hala bilmiyorum ) sonra biraz daha kıyıdan uzaklaştırıp oltadan kurtardım biraz seyredip hemen kovaya attım arkamı döndüm ki ismail bir gaza gelmiş at çek yapıyor anlatılmaz yaşanır. Bende hemen yerime geçim bir süre sonra ismail geldi senin balığı az önceki samurlar kaçırmasın dedi koktum hemen kovayı alıp baş ucuma bıraktım tabi, yarım saat sonra yine makine ucuza gitti diye düşünürken oltama bir balık daha vurdu kıyılamaya çalışken telefon çalıyor bir yandan da, hanımdır diyorum şunu çekip arıyayım balık kıyıda hemen o da kovaya sonra telefon ettim hanıma tamda balığı kıyıya çekiyordum sen ararken dedim, inanmadı tabi yeminleri ettikten sonra tamam dedi gelmeyecek misin dedi bende biraz daha kalalım ismail de belki yakalar dedim iyi ki de demişim bir süre sonra ismail de ilk levreğini aldı. sonrasında zafer kazanan komutanlar gibi eve gittik tabi :)
    Gece rahat bir uyku uyudum mu diye soracak olursanız aklımda ki tekrardan yakalama tutkusunu saymazsak evet rahat bir uyku oldu :)
    Buda su SAMURU
    Not: Kalama ayarı için bir bilene danıştık sonrasından aslında bizim kalama çok açıkmış ayarı az çok öğrendik işte.
    Makinenin de satışını iptal ettik tabi.

Levreklerin 2 si 40 cm bir tanesi 38 cm dir

2. Co2

Co2 Tamkan

Favori Kamış:
    Okuma V-system 240cm 10-40
    Elinize sağlık, ve tebrikler, heyecanlı güzel rapor darısı başıma :)

3. ismail2776

ismail2776 ismail yılmaz

Favori Kamış:
    Shimano catana cx 270 14-40 mh
    Favori Makine:
    shimano
    En İyi Avı:
    Levrek, 4780
    heyecan dolu bir av, tebrikler.

4. Uğur09

Uğur09 Muammer

Favori Kamış:
    Mitchell Mediterranee 430 Surf
    Favori Makine:
    Ryobi Proskyer nose pover
    En İyi Avı:
    740gr ve 480gr.(2)'si aynı anda ÇUPRA
    Aksiyon dolu bir av olmuş... :) Tebrikler... :thumb: Devamına rastgelereeling

5. JOHNY GUITAR

JOHNY GUITAR Deniz Erdeniz

tebrikler balıklar güzel görünüyor,
    ama anlatımda gereksiz detaylara girmişsin, tadında olmamış
    bir gözden geçir düzeltme yap ve tekrar yayınla derim. Öneri olarak şu olta satma vazgeçme işini çıkar metinden. Samurlardan ve resimlerinden de pek bir şey anlamadım, bence yeniden gözden geçir, yine de taktir senin. Rastgele

6. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    teşekkürler. darısı ve daha iyileri sizin olsun.

teşekkürler.

inşallah :)

bende anlamadım açıkçası neden böyle yazdığınız ama önerinize uyarak tekrar gözden geçirdim sadece levreklerin boylarını yazmamışım onları ekledim. benim kanaatim geçirdiğim heyecan dolu olan bir av güncesini içimdeki heyecan ile anlatmak idi okuduğumda da tekrardan aynı heyecanı aldım bence güzel olmuş dediğiniz gibi taktirim böyle kalması.

7. Corydorass

Corydorass Hakan Benli

En İyi Avı:
    73 cm Turna, 61 cm deniz levreği
    Levrekler şahane görünüyor. Tebrik ederim.

Sahteler konusunda bilgi verebilir misiniz ?

8. befalcon

befalcon Sinan

Favori Kamış:
    Okuma V-System 2.70 10-40
    Favori Makine:
    Daiwa Megaforce 2500
    En İyi Avı:
    Dağ Alası 26 cm.,, Torik 3 kg
    Tebrikler, İnşallah birgün bizede ilk Levrek raporu yayınlamak nasip olur.

9. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    Sahte özelden cevaplanmıştır. Huyumdur bazı av marketlerinin bu bilgileri serbest piyasa fiyat artımı olarak algılamadı nedeni ile özelden isteyen herkeze sahte bilgisini vereceğim.
    Umarım sizde yakalarsınız harika birşey.

10. volex21

volex21 Volkan

Favori Kamış:
    Okuma V System 2.40 Lineaeffe Spirit Surf 3.90 (fiyat performans 9/10)
    Favori Makine:
    Spro Red Arc 20'lik (Fiyat/Performans : 8/10)
    En İyi Avı:
    Levrek (57 cm - 2.100 gr ) Sargoz (700 GR kadar) Palamut (40 cm üzeri), Lüfer 40 cm, Çipura 950 gr
    Tebrikler Erkan, çok sevindim. Avlakta olup, izlemek lazımdı seni. :D
    İlk balıklarda insan müthiş heyecanlanıyor.
    Hele levrek denen balıkta, bu kat kat fazla oluyor.
    Onca uğraşı, hayal kırıklığı, yorgunluk, umutsuzluk sonrası sonuca ulaşınca, insanın levreği tutunca, sarılıp yatası geliyor. :D

Balığın neresinden yakalandığına göre veya dinçliğine, cinsiyetine göre değişir ama 55 - 60 cm'den aşağı balıkları kalama aldırmadan çekebilmek lazım. Yoksa iri bir balık çok rahat hareket eder ve muhtemelen de kurtulurdu. Neyse ki siz zaten durumu öğrenmişsiniz.

Hikayelemende müthiş güzeldi, heyecanlandırdı. Makina da ucuza gitmemiş hadi. :D
    İnsan daha ne ister. hihi

11. Aşçı

Aşçı YAHYA UFUK

Favori Kamış:
    Okuma v-system 2.40
    En İyi Avı:
    LEVREK 60 CM,2100 GR
    Tebrikler ,heyecan dolu anlatım ,okudukça kendi aldığım levrolar geldi aklıma nicelerine inşallah :)

12. Plankton

Plankton Salih

Tebrikler..1 yılda olsa buluş muşsunuz :) bende 4 gündür at-çek yapıyorum (sabah ve akşam) tık yok :D bi vuruş alsam yetecek :( geceleri zaten tek olduğum için gitmiyorum hiçbir yere bide böle samurlar basıcak etrafımı atlarım suya herelde hihi sakat durum psikopat hayvanlar :laughing:

13. HastaRuH

HastaRuH Erkan

En İyi Avı:
    Rapor için zamanım olmadı ama avı Selçuk hocaya anlatınca kala ayarın yanlış dedi sonra buluştuk benim makinada ayarı yapıp gösterdi benim ayar aslında istavrit ayarında imiş.

Amaçım yaşadığım heyacanı hissetmenizdi demek ki olmuş.
    Inanılmaz korktum gece kesinlikle tek gitmemek lazım İsmail olmasa idim korkulu anlar uzun sürecekmiş anlaşılan.

14. ellidokuz

ellidokuz Özden Abraş

Favori Kamış:
    okuma alumina 10-40 gr 2,40cm
    En İyi Avı:
    3850GR LEVREK- 47 cm LÜFERGİL- 58 cm zargana
    erkan abi tebrik ederim.. devamını dilerim.. bu hafta marmara acemilere bol tarafından verdi :) keyifli avlar dilerim...

15. Kamuran karaman

Kamuran karaman Kamuran Karaman

Favori Kamış:
    Yabomax Sword 4,20 100-250gr
    Favori Makine:
    Okuma Raw 65 II
    En İyi Avı:
    Levrek 4 kg
    Tebrikler Erkan güzel balıklar, güzel rapor afiyet olsun...

16. gümüş06

gümüş06 Ahmet YABACI

erkan tebrikler keyifle okudum raporunu emeğine sağlık.heyecanın ve keyfin raporuna ve dolayısıyla bizlerede yansıdı.daha niceleri oltanı ziyaret eder umarım.sevgilerimle.:)

17. haySpinine

haySpinine ibRaHim

Favori Kamış:
    okuma V-system 2.40 10-40 shimano alivio 2.70 20-50 daiwa crossfire 1.80 3-15 shakespeare
    Favori Makine:
    daiwa ballistic 3000 okuma trio30s okuma safina 25
    En İyi Avı:
    levrek 69cm lüfer 33cm turna 63cm
    tebrikler... korkulu ama gzl bir av olmuş...
    rastgele...

18. Eksik

Eksik Metin

Favori Kamış:
    Okuma V-System 240 cm & Mebaru Salty Rugger 73L
    Favori Makine:
    Shimano Rarenium CI4+ 2500 FB
    Anlatımınız çok başarılı; hissettirdiniz. "aklıma okuduğum raporlar geldi geri gidiyordu diğer rapordakiler bende geri gittim" falan güzel ve komik bir anı olmuş. Benim de kafamdan benzer şeyler geçecek herhalde. İlk levreğiniz hayırlı olsun. Derli toplu yeni başlayacağım spin avı yolculuğunda bana da motivasyon vermiş oldunuz. Tebrikler, teşekkürler...

Biraz da Marmara'nın doğusuna paslasanız şu levrekleri, mümkün müdür?

(Ayrıca aynı gün içerisinde yazılan ve yorum yapmadan geçemediğim diğer iki müthiş raporu da not etmek isterim:

23.04.2014 fly - http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=58095
    Hasret sona erdi, beneklilere kavuştum - http://www.balikavi.net/forum/showthread.php?t=58106)

19. MADMAN

MADMAN KEMAL

Favori Kamış:
    DAİWA TOURNOMENT 270 AGS+ DAİWA TATULA 210 YUKI TAYLOR Q5 420 SURF
    Favori Makine:
    SHİMANO AR-C AERO CI4+ 4000XG DAİWA TATAULA R BAİTCASTİN OKUMA salina sa 2 16000 Daiwa Caldia 4000
    En İyi Avı:
    sevgili eşim :)
    sa

tebrikler kardeş kandırmışsın paşaları afiyet bal şeker olsunmrsparkle

20. ayetarantula

ayetarantula BİROL TANGUT

Favori Kamış:
    DAM
    En İyi Avı:
    ALABALIK 2,5 kilo
    Tebrikler Erkan kardeş

Raporu nefes nefese okuttun yani, bir ara dedim su samurları bu arkadaşı yiyecek sonra dedim ki yeseydi raporu yazamazdı :))

Sigarayı bırakmana ayrıca sevindim .
    Oltandan balık hiç eksik olmasın