İlk Lüferim 21/09/2012

Konu, 'Kıyıdan Balık Avcılığı' kısmında Antrikok tarafından paylaşıldı.

1. Antrikok

Antrikok Rıza Melih ONBAŞLI

Favori Kamış:
    Okuma Sedros , Lineaeffe Spider Surf
    Favori Makine:
    Okuma Raw 55
    En İyi Avı:
    Beyşehir Gölü - Sazan - 4378 Gram
    Öncelikle herhese rastgele ..

Yer : Şile
    Derinlik : 150 Cm
    Takım : Mantarlı Lüfer Takımı
    Kurşun :75 Gram
    Yem : İstavrit

Çarşamba gününden ofisteki arkadaşlarla sözleştik cuma akşamı şileye balığa gidelim konaklarız bizim için güzel bir av olur dedik oda ne meteoroloji rüzgar 5-7 fırtınamsı diyor perşembe günlük güneşlik ben yinede perşembe akşamından her ihtimale karşı çantamı ve takımları hazırladım yola çıkmaya hazırım cuma günü uyandığımda hazin son hava kapalı ve yagmurlu ne yapıcaz dedim tansel abiye dedi organizatör sensin ne yapalım dedi dedim abi gidelim kısmetimize ne varsa onu yakalarız bende işten izin aldıktan sonra direk eve gittim malzemelerimi aldım ve yola saat 20:00 gibi çıktık önce kumbabaya gidelim bakalım ne var ne yok rüzgar yoksa oradan takılalım dedik tansel abi hemen bombayı patlattı : melih benim dün yegen sahil köyde karagöz ve 4 kefal vurmuş ama zibil gibi sarıkanat ve barbun varmış dedi. işte o söylemden sonra kafamda yıldızlar çaktı hihi yolumuz sahil köy abi dedim. sahilköye vardık ilk kamp alanına girdiğimizde kumluk bölgede çok dalga ve rüzgar vardı.dedikki diğer kamp alanın yolunu tutalım diğer kamp alanına geçerken yolumuza bir baykuş ve bir çakal çıkıverdi ama malesef fotograflayamadık kamp alanına gelmiştik arabadan indiğimizde oda ne bir rüzgar bir soğuk donduk resmen dedik bir sahile inelim kamp kurabileceğimiz neresi var bir araştıralım çok güzel bir koy bulduk ama inanılmaz güzel ama dalga ve rüzgar olunca bütün planlar altüst olmak üzereydi cyrr cyrr burası böyleyse tüm karadeniz aynı şekildedir diyip şileye gidelim bakalım neresi olabiliridk idk diye yola tekrar düştük 20 dk sonra şileye vardık bir ağlayan kaya tarafına bakalım dedik ama orada deniz sığ olmasından ötürü başka bir yer araştıralım dedik ve güzel bir koy bulduk rüzgar sıfır dalga sıfır dedik burada derinlikte fazla değildir.bulduğumuz koya yerleştik. hedef balığı belirleme operasyonuna başladık tansel abinin yemli takımına karides , sevgili adem'in oltasına boru kurdu ( kurutulmuş olanlar 10 dk suda bekletiyorsun yem şişiyor sonra kullanıma hazır ) benim surf kamışada lüfer için istavrit taktık. derinliğe güvenemediğimiz için öncelikle uzun köstekli değilde kısa köstekli takım hazırladım fırdöndüden kurşun mesefesi 40 cm köstek 30 cm ayarlayıp yemi takıp su ile buluşturdum. o sırada çay vakti diyip adem arabadaki semaveri indirirken benim kamışta bir titreşim aldım bir tasma attım çektiğimde sanki oltam takılmış gelmiyordu biraz kalamayı açtım elimde bekliyorum sonra kalamanın sesi "vırrrrrrrrrrrrrr" kalamayı kısıp yavaş yavaş çekmeye başladım tansel abi bir yandan boşluk verme derken adem ise sanki oltana kofana bindi bune heyecan yosundur yosun diye söylenirken 5 metre kala ilk lüferimin su üstünde zıpladığını gördüm tansel abi boşluk vermeden sar devam dedi benim en sevdiğim görüntü dedim abi balık su dışına çıkmadan onu izlemek dedim o sırada yoldan geçen bir amca buraya bişey girmez kefaldir derken suyun dışındaki lüferi görünce helal olsun dedi ve toplam lüfer 32 cm geldi. Artık tüm kamışlar lüfer oltasına dönmüştü. onun verdiği heyecanla adem malesef arabanın anahtarını kumsalda kaybetmişti ve sabaha kadar arasıra yagmurda inse soguktan üşümüştük. Bir yandan oltalara bakarken bir yandan koskocaman sahilde anahtarı arıyorduk ni tekim sabah 06:15 civarında anahtar semaverin yanında olduğunu görünce birbirimize bakıp inceden gülüştük sonrasında ise sabah yer değiştirip liman dışına çıktık hemen yemli takımları atıp 3 adet sarıkanata alı koyduktan sonra saat 09:00 gibi tansel abi ile katil rapalaları takıp atçek yapmaya başladık. Hatta bir ara en uzak noktaya kim atıcak diye yarış yaparken ben malesef tepemdeki elektrik lambasını görmeyip katil rapalamı sonkez havada ona çarparken gördüm ve bu olaydan sonra avımızı sonlandırdık ve 11:30 gibi evimizin yolunu tuttuk

Şuanda ofiste olduğum için cep telefonum ile çektiğim 32 cm lik lüferin akşam resmini ekleyebileceğim ve bu akşam kendisini tüketmeyi düşünüyorum.Sitede bulunan İlk Raporuma zaman ayırdığınız için teşekkür ederim.:thumb:

2. Emin Yıldırım

Emin Yıldırım Emin Yıldırım

Favori Kamış:
    Olta ve tesbih
    En İyi Avı:
    3,5 Kg Kefal
    Rıza Melih ilk ben tebrik ediyorum avını ve raporunu.Dediğin gibi cumartesi günü ve akşamı deniz çok dalgalıydı.Bizde bir ara Şilede küçük limana gittik ama orasıda kalabalık balık yönünden zayıf görününce kumsala geri dönmek zorunda kaldık.Anadolu kartallarından da bir ekip oradaymış ama yüzyüze tanışmışlığımız olmadığından ve simalarını bilmediğimden gruplarını gördüm ama tanışma fırsatımda olmadı.

3. cankiri

cankiri kenan

En İyi Avı:
    Lüfer
    Hayırlı olsun :)

4. Tarantababu

Tarantababu Nuri

Favori Kamış:
    Lineaeffe
    Favori Makine:
    Okuma
    En İyi Avı:
    Sarıkanat
    Tebrikler. Darısı bizim başımıza:)

5. Sonay Önder

Sonay Önder Sonay Önder Çeribaşı

En İyi Avı:
    5 Kilo Sazan
    hayırlı olsun abi resimler varsa eklersen konun canlanır abi

6. özcan bolat

özcan bolat özcan

Favori Kamış:
    LINEAEFFE 4.50 mt sörf kamış
    Favori Makine:
    okuma salina 2
    evet resim isteriz?

7. balli

balli m.nuri akkaya

Favori Kamış:
    D.A.M Telespin 3 mt. 10/30gr.
    Favori Makine:
    Shimano Hyperloop 4000 RB
    En İyi Avı:
    11,7 Kg. Aynalı sazan
    Heyecanlı bir gün olduğu bir nefeste anlatımından belli. Okumaya başlasam mı kararsızlığı ile yazını süzerken bir baktım sona gelmişim.:p

Gönlünce avlar dilerim Rıza. Sağolasın.:)

8. BalikciAlp07

BalikciAlp07 Alp

En İyi Avı:
    1 kilogram çipura
    Hayırlı olsun :)

9. roy

roy roy

Favori Kamış:
    Ron Thompson heavy telecoast, daiwa crossfire,lineaeffe extreme,Pezon&Michel Rafale pro pike
    Favori Makine:
    Daiwa tournement entoh 5500, Mitchell compact gold 7000 , Okuma Razor 65, Daiwa procaster A 4000
    Tebrikler :) tansel abiniz hakli, lüfere kaloma kurcaladinizmi rastgele der gider :) makinadaki misinaniz saglam olmali, lüfer bindimi nefes aldirmadan sudan çikarmalisiniz.