Ilk Malzemelerim

Konu, 'Zıpkınla Balık Avcılığı' kısmında cedric35 tarafından paylaşıldı.

1. cedric35

cedric35 İSMAİL BAL

Favori Kamış:
    zıpkın
    herkese selam olsun. uzun zamandır zıpkına olan merakım nedeni ile baya bi araştırma yaptıktan sonra ilk takımlarımı aldım

ZIPKIN yılmaz 75 lik
    GÖZLÜK unidive
    Şnorkel Technisub
    PALET Technisub carevelle
    Elbise Aqua sub 3 mm kamuflajlı (izmirde dalacağım için 3 mm idealdir dediler)
    ELDİVEN
    PATİK

Bu malzemeler için görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum özellikle gözlüğün ilerde buğlanmaması için şimdiden neler yapmam gerekli gibi. başlangıç olarak kullanacağım bunları tecrübem yoktur.

İzmir ve civarında dalış yeri tavsiye edeceklere de şimdiden teşşekkür ederim. HERKESE RASGELE KAZASIZ BELASIZ DALIŞLAR DİLERİM

2. cüneyt yılmaz

cüneyt yılmaz Cüneyt YILMAZ

Hayırlı olsun, güle güle kullan.

3. metinimsi

metinimsi metin

Favori Kamış:
    1-)Master KAMIŞ 100-250 gr atarlı, kapalı boyu: 107cm 2-)REMIXON SAFARİ KAMIŞ 80-150G 360CM
    Favori Makine:
    1-)Mars makina 3 +1 bilya 4.2:1 devir. 2-)OKUMA LONBOW LBII-665 MAKİNE
    En İyi Avı:
    4,100gr TOMBİK
    haydi rastgele bol şanslar.

4. barisbasci06

barisbasci06 Barış

Favori Kamış:
    Shimano Bestmaster
    Favori Makine:
    Shimano Exage 4000 RB
    En İyi Avı:
    Hatırlamak zor..:)
    Hayırlı olsun..Kazasız ve bol avlar dilerim..

5. cedric35

cedric35 İSMAİL BAL

Favori Kamış:
    zıpkın
    teşekkürler arkadaşlar, abiler

6. hızlı

hızlı nedret

Favori Kamış:
    sheakspear
    Favori Makine:
    sheakspear
    En İyi Avı:
    sazan 4200gr
    maşallah çok güzel ekipman,
    kazasız belasız bol keyifli dalışlar dilerim.

7. 56562

56562 xxx xxxxx

Hayırlı olsun, başlangıç için yeterli bir set edinmişsiniz. Size ilk tavsiyem mümkün olduğu kadar yalnız dalmamanız ve limitleri zorlamamanızdır. Tavsiyelerime gelince,

- Gözlük camını ilk kullanımdan önce, bir bardak kadar ılık su ve bildiğimiz bulaşık deterjanını karıştırarak gözlük camının içine dökün. Bu karışımı 10 dakika kadar orada bekletip sonra iyice yıkayıp durulayın. Her kullanımdan önce, gözlüğü deniz suyuna batırıp çıkartın, camın iç kısımına okkalı bir tükürük :( kondurup parmağınızla cama iyice yedirin. Sonra gözlüğü çabucak denize bir kere daldırıp çıkarın ve takın. Buğudan eser olmayacaktır. Buğu önlemek için kullanılan çeşitli solüsyonlar, elma, patates v.s. olsada bu yöntem en geçerli olanıdır.

- Zıpkını mutlaka denizde ve insanların olmadığı yerde kurun ve boşaltın.

- Tüm ekipmanınızı denizden çıktıktan sonra mümkün olan en kısa sürede tatlı su ile iyice durulayın ve direk güneş ışığından koruyun.

- Zıpkınla avlanırken ençok yapılan hatalardan birisi, avın verdiği heyecan ile suya girilen yerden aşırı uzaklaşmadır. Sık sık kafanızı çıkartın ve döneceğiniz yerden ne kadar uzaklaştığınıza bakın.

- Tekneler ve jetski lere çok dikkat edin. Kamuflaj elbiseniz nedeni ile görülmeniz zorlaşabilir. Mümkünse arkanızdan bir işaret şamandrası çekin.

- Aldığınız ekipman arasında ağırlık göremedim. Eğer almadıysanız vücut ağırlığınıza uygun miktarda ağırlık ve kemer almalısınız, yoksa dibe batmanız çok zor olur.

Rasgele

8. Zıpkıncı İbo

Zıpkıncı İbo İbrahim Can

Favori Kamış:
    Cressi, Mares, Tusa
    En İyi Avı:
    18 kg Akya
    Hayirli olsun

Merhaba Ismail kardes,

Malzemeni gule gule kullan. 'Uzun zamandir zipkina merakim var, arastiriyorum' diyorsun, fakat anladigim kadariyla bu ise yeni baslayacaksin. Agirlik kemeri almadigina gore daha once dalmadigini tahmin ediyorum. Oncelikle bir dalis egitimi aldin mi? Dostca bir tavsiye sana, bu isin sakasi olmaz. Iki metre derinlikte bile basina ne isler gelir, tahmin edemezsin. Vurgun, sig su bayilmasi gibi olumcul olabilecek riskler var. Pratikte cok zor tabi ama, teorik olarak su doldurup icine girdigin bir kuvette dahi risk var. Asagida olabileceklerden baska bir de satihta teknelerin pervaneleri, vs. var. Bu iste tecrube sahibi birileri varsa yaninda, onlardan yardim istemelisin. Asla yalniz dalmamalisin. Sigaradan ve ozellikle de dalis oncesinde alkolden uzak durmalisin. Nefes gelistirici egzersiz de onemli tabi.

Saglikli, keyifli dalislar, bereketli avlar dilerim.

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı: 9 Mart 2010
  9. cedric35

cedric35 İSMAİL BAL

Favori Kamış:
    zıpkın
    teşekkürler arkadaşlar tavsiyeleriniz için ağırlık kemeri almadım çünkü ilk etapta dalmayı pek düşünmüyorum sığ sularda tecrübe edinmek istiyorum çünkü hiç tecrübem yok dalış bilen bi kaç arkadaşım var onlardan bi kaç şey öğrenmeye çalışacağım fakat dediğim gibi ilk etapta sığ sularda tecrübe edeceğim zıpkın kurmak atış yapmak gibi dalış aşamasına geçtiğimde bıçak ve kemer almayı düşünüyorum. ilginiz için hepinize teşekkürler.

10. eozsoyeri

eozsoyeri Erdem Özsoyeri

Güle güle kullanın!

11. bulo27

bulo27 Bülent Durakoğlu

Selamlar,
    Ağırlık kemeri şart, sığda dalsanız bile dalgaların sizi savurmasından ve bu işe alışmak adına onun belinizde olması gerekir. Ayrıca dizgi bağlamak , birkaç metre derinliklere inip taşın altına kaçan bir balığa bakmak için şart. Daha az kurşun bağlayabilirsin fakat belinde kemer olması gerekir. Sağlıklı dalışlar...

12. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Hayırlı günlerde kullanmanızı dilerim.

13. Kuleli

Kuleli Bilal

Favori Kamış:
    Lineaeffe ım casting 420 - Omer Excalibur 82
    Favori Makine:
    Effe Titanic TT65
    En İyi Avı:
    Levrek
    Öncelikle size tavsiyem :

Jak Boeno su altı avcılığı kitabını almalısınız orda bütün herşey hakkında bilgi var

Ayrıca sığ suda avlansanız bile ağırlık şart ağırlıkdaki amaç suda Nötr halde kalabilmekdir ne dibe inmek nede su üstünda durmak askıda kalmak için kullanılıyor.

Bide ilerleyen zamanlarda (kendinizi geliştirdiğinizde) uzun pala lı palet alamnızı tavsiye ederim dibe inmek istediğinizde size minimum efor maksimum güç sağlar.

14. emir şengezer

emir şengezer emir

Favori Kamış:
    Shimano Speedmaster Power Game - Shimano Nexave BX Surf - Lineaeffe Prestige 7000
    Favori Makine:
    Shimano Ultegra 10000 XSB - Shimano Biomaster C5000 FB
    İyi günlerde kullanın. Ama diğer üyelerin belirttiği gibi kemer almanı tavsiye ederim. Kemersiz ve ağırlık takmadan dalış elbisesini giydiğinde dalgalarda savrulan bir dubadan farkın kalmayacaktır. İKinci bir hususta aldığın zıpkınla ilgili. Sanırım Yılmaz'ın klasik 75lik modelini aldın. Çok güvenilir bir zıpkın değildir. Şiş kaçırabilir . Uygun fiyatlı ve tetik mekanizması daha güvenilir bir zıpkın almanı tavsiye ederim. Ve kesinlikle yanında bu işi bilen bir arkdaşın ya da büyüğün olmadan suya girme.

15. caylak_zıpkıncı

caylak_zıpkıncı hasan

arkadaşım öncelikle bol bereketli avlar. bende yeni başladım. ben de senin gibi izmirliyim. yani ortak noktamız çok :) ben zıpkını apnea rebel 90 lık aldım elbiseleri de 5 mm lik. sana nacizane tavsiyem ağırlık ve kemer al kendine. birde bıçak tabiki. ne olur ne olmaz. sonrada ver elini karaburun... ;)

16. mallaca

mallaca Halil Barış Şengül

Favori Kamış:
    Makinalı kamış olta,her türlü el oltası,rapala
    En İyi Avı:
    Kiloluk mırmır,Kiloluk iskorpit
    Acaba en ucuzundan bir takımın maliyeti nedir.En asgari olmazsa olmaz malzemelerden başlamak kaydı ile.

17. cedric35

cedric35 İSMAİL BAL

Favori Kamış:
    zıpkın
    300-350 civarını buluyor

18. hasanersoz45

hasanersoz45 hasan

kardeş bu malzemeleri izmirde nerde bulabilirim, bende sığ suda avlamak istiyorum,