öncelikle mrb ... ben yarın ilk defa balığa gitcem daha önce gittim ama hiç tutmadım balık yani hiç bişi bilmiyorum beni biraz bilgilendirirseniz sevinirim bulunduğum yer güllük muğla belki bilenleriniz vardır çoğunlukla kefal var bilmek istediklerim oltam nasıl olmalı oltanın ucuna bağlamalıyım nasıl çekliyor,zormu balık gelice onu kancadan nasıl çıkartcam ve değinmek istediğiniz başka konular varsa yardımcı olursanız sevinirim teşşekürler bu arada konuyu yanlış yere açtıysam yada bu konu hakkında yazılmış yazı varsa özür dilerim link verirseniz seirimvn
selam.hoşgeldin burak kardeşim.kefal avı için; makinanda 025 yada 0.30 mm misina olsun.(100 metre)ucuna klipsli fırdöndü tak.balıkçıdan kıbrıs sarması al(saçaklı olursa daha iyi).fırdöndü bağla.kamışındaki klipsli fırdöndüye tak.misinanı vazelinle(suda batmaması için)bir dilim ekmeği kopar.ekmeğin içi dışta kalacak şekilde (sigara böreği sarar gibi)sar.iğneleri dola(son iğneyi ekmeğe batır)atmadan ekmeği ısla bismillah deyip salla.misinanın boşluğunu al.makinanın cırcırını aç ucuna zil tak.oltanın ucu havada değil yere yakın olsun...
merhaba, hoşgeldin... cevap çok aslında da... sorduklarını okuyunca bi çaresizlik hissi çöküyor insanın içine. sanki içinde balık sevdasının ateşi yanmaya başlayan birinin doğuştan bilmesi gereken şeyler sordukların. Bence sen biraz gözlemle, kim nasıl yapıyor bunları bizzat yerinde gör. Daha öğretici olur sessizce bi kenardan izlemek. sırası geldikçe sorarsın. Çünkü nerden başlayacağını bilemiyor insan böyle. Aydemirler kardeşim anlatmaya çalışmış, ama eminim biçoğunun ne anlama geldiğini anlamakta güçlük çekeceksin. daha zamanın var, yılma...
Bülent abinin cevabına aynen katılıyorum. Burak kardeşim resmen balık nasıl tutulur sorusunu sormuşsun ancak şöyle bir durum var ben 5 yaşından beri elimde oltayla geziyorum yani 20 yılla yakın bir zaman oldu.bu forumda benim yaşımın 3 katı amcalarlar var yaklaşık 50 senedir avlanan ustalar ama hala bu sitedeki bütün olta balıkçılarının tartıştığıı konu balık nasıl tutullur.senn sorunun kesin cevabbı kısacası şuanda burda yok ama şöle bir durum var bence hazır bir takım 3 4 tanede sülünez al derim bir yere iskele veya benzeri bir yerin dibinee oltanı at gerisinii zaten bunları yapınca anlıycaksın öğrenmek istiyorsanda cevredeki balıkçıları mutlaka gözlemle neler yaptıklarını anlamaya çalış.oltaya yakalanınca zaten anlarsın sürekli bir asılma ve titreme ozman çek.seni zorluycak bir balıgı yakalayamssın zaten henüz.oltadan çıkarma konusuna gelince ise google a trakonya ve iskorpit yaz bu balıklara benzer bişey yakalarsan dokunma gerisini al eline korkma bişey yapmaz ama şöyle bir durum var bu iş hastalık gibidir bir alışırsan bizimm gibi bir daha zor kurtulursun ama dünyanın en güzel hobilerinden birinede sahip olursunsakın bıkma sıkılma.rastgele.bu arada raporunu bekliyorum haberin olsun.kal sağlıcakla.
Oncelikle merhaba.Internet uzerinden gorsel olarak arastirma yaparsan daha kolay anlasilir olur senin icin.Mesela resimler ara,videolar ara.Bunlari yaparsan en azindan kafanda biseyler canlanir.Tamam? Hadi bakalim rastgele...